ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Επιστολή - Απάντηση του πρύτανη κ. Τρούμπη!!! Υποθέτω ότι έχετε ενημερωθεί επ’ αυτού

Καλημέρα σας,


Έλαβα και την τρίτη επιστολή σας και δεδομένης της τύχης προηγούμενων απαντήσεών μου, σας διαβιβάζω απ’ ευθείας τις σκέψεις μου. Επί της άποψής σας ότι δεν απαντώ λόγω αδιαφορίας, σας ενημερώνω ότι:

α. Υποθέτω ότι δεν περιμένατε απάντηση στην προσωπική επιστολή σας, με την ευχή «παραιτήσου, ρε» που απεστάλη από τη διεύθυνση σας τα Χριστούγεννα

β. Όσον αφορά στην προηγούμενη επιστολή σας, απάντησα αμέσως και κατέθεσα το κείμενο στο Πρυτανικό Συμβούλιο προς ενημέρωση και αποστολή. Κατά τη συνεδρίαση του Πρυτανικού, ο Καθηγητής κ. Δαρζέντας υπέβαλε κάποιες λεκτικές παρατηρήσεις και πρότεινε την μη- αποστολή της – ή τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε. Το γεγονός αυτό απεδέχθη ο κ. Δαρζέντας κατά τη συζήτηση στη Σύγκλητο, προ ημερών, και δήλωσε ότι θα σας ενημερώσει και προσωπικά (η απάντηση αυτή επισυνάπτεται).



Όσον αφορά στην τρίτη επιστολή σας, προφανώς και ενημέρωσα τη Σύγκλητο και απάντησα επί των θεμάτων που θίγετε –

1. Περιοδεύουσα Σύγκλητος: Με απόφαση του ίδιου του Οργάνου, από το 2003, η Σύγλητος λαμβάνει χώρα στην έδρα του Ιδρύματος, γιατί μόνον αυτή γίνεται αποδεκτή από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την έκδοση ενταλμάτων μετακίνησης. Παρά ταύτα, επιχειρούμε να πείσουμε ότι μία συνεδρίαση ανά ακαδημαϊκό έτος, πρέπει να γίνεται και σε άλλη Πανεπιστημιακή Μονάδα, για πολλαπλούς λόγους ακαδημαϊκής συνοχής σε ένα πολυκεντρικό Πανεπιστήμιο. Σε κάθε περίπτωση έχουμε προγραμματίσει τη Σύγκλητο του Μαρτίου ή Απριλίου με τόπο τη Σύρο. Το γεγονός αυτό έχει συζητηθεί και αποφασισθεί στη Σύγκλητο του Ιανουαρίου. Υποθέτω ότι ενημερωθήκατε επ’ αυτού.

2. Προσωπικό: Η υποστελέχωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι μια θλιβερή μεν, πραγματικότητα δε. Αφορά στο σύνολο των Τμημάτων και της διοίκησης. Άλλωστε, το υπόμνημα που κατέθεσα δημόσια στο ΥΠΕΠΘ, περιγράφει πλήρως την κατάσταση και τα σχετικά αιτήματα του Ιδρύματος. Ειδικότερα, η Σύρος έχει λάβει τη μερίδα του λέοντος από τα όποια στελέχη μετακινήθηκαν ή μετατάχθηκαν, μετά τις συνεχείς προσπάθειές μας. Υποθέτω ότι ενημερωθήκατε επ’ αυτού. Από την άλλη πλευρά, είναι ενδιαφέρον να ερωτηθεί η Π.Γ.Σ. γιατί π.χ. τα πρακτικά τριών άγονων εκλογών ΔΕΠ στο ΤΜΣΠΣ του 2004 εστάλησαν στον Πρύτανη στις αρχές του 2008 για να προκηρύξει εκ νέου τις θέσεις. Αν δεν κάνω λάθος 9+3= 12, δηλαδή αυτοδυναμία του Τμήματός σας, με όλες τις θετικές συνέπειες από αυτό. Υποθέτω ότι έχετε ενημερωθεί επ’ αυτού.

3. Κτιριακό: Οι μελέτες και τα έργα του «Στρατοπέδου» έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ 2009-2013. Λόγω της δομής της χρηματοδότησής μας είναι από τα λίγα που φαίνεται ότι είναι εξασφαλισμένα. Υποθέτω ότι έχετε ενημερωθεί επ’ αυτού.

4. Πολιτιστική Εβδομάδα: Δηλώνω την απόλυτη συμφωνία μου μ’ αυτά που λέτε. Το θέμα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη στη Σύγκλητο, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά. Υποθέτω ότι έχετε ενημερωθεί επ’ αυτού. Κι’ ότι θα συζητήσετε με τους συναδέλφους σας των άλλων νησιών ώστε να καταστεί δυνατή η αλλαγή μοντέλου.

5. Νόμος Πλαίσιο: Η Σύγκλητος έχει συστηματικά συζητήσει και τοποθετηθεί επί του συνόλου του θέματος και επί των επιμέρους ζητημάτων που ανακύπτουν. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές, κι’ αυτές εφαρμόζονται. Υποθέτω ότι έχετε ενημερωθεί επ’ αυτού.

Συνολικά, είναι προφανές ότι η ανάλυσή σας οδηγεί στη θεώρηση του «…..» Πρύτανη (όποια λέξη κρίνετε χρήσιμη), υπευθύνου για τα δεινά του Ιδρύματος ή της Σύρου. Δεν έχω λόγο να αντιδικήσω μαζί σας, παρά τις βαριές εκφράσεις σας, διότι όταν ακόμα και ο αγώνας που δίνω γίνεται αντιληπτός ως «δήθεν παραίτηση» ή όταν μεταξύ πολλών άλλων πέτυχα την ίδρυση του Νησιωτικού Παρατηρητηρίου, ένα θέμα που εκκρεμεί από το 1990, εσείς βλέπετε δημόσιες σχέσεις με τον κ. Παπαληγούρα. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι θεωρείτε δεδομένο ότι δεν έχω θέσει θέμα φοιτητικού εισιτηρίου στην ακτοπλοΐα. Η πεποίθησή σας είναι τόσο ισχυρή ώστε ομιλείτε για την Πολυτεχνική Σχολή, ως κάτι δεδομένο, ξεχνώντας ποιος την πρότεινε, ποιος τη σχεδίασε, γιατί την προγραμμάτισε και ποιος αγωνίζεται ώστε να γίνει πραγματικότητα σύντομα.

Συμπερασματικά, υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο απολογούμαι: την έλλειψη επαρκούς μετακίνησης στα νησιά. Είναι λάθος. Εξηγείται από την κόλαση της δουλειάς που απρογραμμάτιστα πέφτει σαν πέλεκυς κάθε ημέρα. Αλλά αυτό είναι πράγμα αξιολογήσιμο. Λυπάμαι ιδιαίτερα για την εικόνα που σχηματίσατε για εμένα. Είμαι όμως πλέον βέβαιος και για τις ευθύνες τρίτων στη δημιουργία της.


Καθηγητής Ανδρέας Ι. Τρούμπης

Πρύτανης

5 σχόλια:

  1. E re gamoto ton pare3igisame ton a8ropo.. Ola einai mia pare3igisi kai gia ola ftaiei o Darzendas. Eythxws pou enhmero8ikame gia ayto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pantos ektos apo ta gnosta tou pritani einai i proti fora pou dimosia kapoios paradexetai poses papares exei kanei o darzentas sto tmima & poso terastio lamogio einai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ***Αυτή είναι η πρώτη απάντηση του Πρύτανη που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, όπως υποστηρίζει με προτροπή του Δαρζέντα ***

    Μυτιλήνη, 28/01/2009
    Αγαπητές και αγαπητοί φοιτήτριες/ές του Φ.Σ του ΤΜΣΠΣ

    Μπορεί να φανεί αστείο, όσο αστεία μπορεί να είναι η ζωή, αλλά έλαβα το μήνυμά σας μόλις επέστρεψα από την Αθήνα όπου συνάντησα την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και του ΕΜΠ με θέματα την προαγωγή, επιτέλους, της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Α. και τις υποδομές όλων των Τμημάτων μας. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η ανάπτυξη 2ου Τμήματος στη Σύρο, στα πλαίσια της Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα το νησί σας, την Ερμούπολη, είναι απόλυτη προτεραιότητα της Πρυτανείας, είτε γι’ αυτό σας ενημερώνουν είτε όχι. Ως «θλιμμένος και συγγραφεύς ποιηματακίων» κατ’ εσάς, πλην όμως βαυκαλιζόμενος ως εκ των πρωτεργατών του Ιδρύματος όπου σπουδάζετε, θα ήμουν ευτυχής εάν δεχόσασταν ότι αποδέχομαι την ουσία της κριτικής σας και όχι τις εσφαλμένες εντυπώσεις σας, ως κρίσιμη και ειλικρινή. Ως τέτοια την αποδέχομαι και σας βεβαιώ ότι στον Απολογισμό της Πρυτανείας για την περίοδο 2006-2008, στο κομμάτι της αυτο-αξιολόγησης, που θα υποβάλλω στη Σύγκλητο, ως πρώτο «αρνητικό» στοιχείο της δράσης μας ανέφερα την «ελλιπή φυσική παρουσία» στις Πανεπιστημιακές Μονάδες. Βεβαίως, παρουσιάζω μιαν υποκειμενική σειρά αιτιών προς τούτο, αλλά το κατά πόσον αυτές είναι αποδεκτές αποτελεί θέμα αξιολόγησης των επιμέρους Σχολών.

    Δεν πρόκειται να κάνω τον πολιτικάντη και να δηλώσω συμφωνία με το σύνολο των αιτημάτων σας, σε πολλά με τα οποία διαφωνώ αλλά τα οποία σέβομαι. Νομίζω ότι από την παρουσία μου στη Σύγκλητο, πολύ πριν αναλάβω την ευθύνη της Πρυτανείας, γνωρίζετε ότι μάλλον συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που λέτε, παρά αποστασιοποιούμαι. Π.χ πολιτιστική εβδομάδα, γεωγραφική ανάπτυξη, επαγγελματικά δικαιώματα, υποδομές κτλ. Ως προς την κατάληψη, διαφωνώ μαζί σας αλλά τιμώ την απόφασή σας και τη βαθύτερη αιτιολόγησή της όπως την εκφράσατε στην επιστολή σας. Είμαι ιδεολογικά και λειτουργικά αντίθετος σ’ αυτήν, αλλά ηθικά δίπλα σας στην ανάληψη της ευθύνης. Εύχομαι δε, να μπορούσαμε ως κοινωνία να αναγνωρίζουμε την ουσία αυτών των συγκρουόμενων διαστάσεων. Η αντίφαση του εύγε και του όχι είναι δύσκολη στην κατανόησή της σε φαιδρές κοινωνίες ως η δική μας.

    Επί της ουσίας διαφόρων θεμάτων που θέτετε:

    1. Είναι τουλάχιστον αστείο να θεωρείται ότι το πρόγραμμα ολικής σίτισης φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε όλα τα νησιά, οφείλεται σε άλλον πλην του υπογράφοντος τη σχετική σύμβαση καθώς και τα σχετικά κονδύλια, δηλαδή του Πρύτανη. Οι λοιπές εκδοχές ανάγονται στο χώρο του αστείου...
    2. Όσον αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των Τμημάτων Μηχανικών του Π.Α, είμαι στη διάθεση σας, εφόσον το επιθυμείτε, να σας παρουσιάσω το σύνολο των ενεργειών την Πρυτανείας σε πραγματικό κόσμο και χρόνο, ώστε να το αξιολογήσετε.
    3. Για την Πολιτιστική εβδομάδα, θεωρώ ότι δεν θα βρείτε συστηματικότερο υποστηρικτή από την παρούσα Πρυτανεία. Στη Σύγκλητο φέραμε ένα θέμα υποστήριξης των πολιτιστικών συλλόγων και αυτοτελών εικαστικών και λοιπών εκδηλώσεων , πλην όμως τούτο δεν έγινε αποδεκτό. Το παλεύουμε όμως.

    Κάθε σοβαρός αναγνώστης της επιστολής σας θα την αντιπαρέβαλε με την εξειδικευμένη επιστολή σας προς την Προσωρινή Γενική Συνέλευσή του Τμήματός σας. Αναλογιστείτε ποιος/ποιοι προχώρησε στην εκπαιδευτική αξιολόγηση –και από πότε-, αναλογιστείτε ποιος/ποιοι είναι ιπτάμενος καθηγητής, αναλογιστείτε ποιος/ποιοι πάλεψε για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τους φοιτητές του για την υποστήριξη της ανάπτυξής του, αναλογιστείτε…. και μετά στραφείτε κατά φυσικών προσώπων και θεσμών.

    Φιλικά ,

    Καθηγητής Ανδρέας Ι. Τρούμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. - Ως ένας ακόμα Περιφερειάρχης, εμφανίζεται να μην λέει τίποτα επί της ουσίας. Για όλα θα έπρεπε να ήμαστε ενήμεροι ήδη. Εμείς του στείλαμε δεδομένα και είχαμε συγκεκριμένες απαιτήσεις, αλλά αυτός δεν λέει ΤΙΠΟΤΑ γι' αυτά.

    - "παραιτήσου ρε"...μεγάλο λαϊκίστικο ατόπημα. Παραπλανεί γελοία όσους δεν θυμούνται, και πιθανότατα αναφέρεται στις Χριστουγεννιάτικες ευχές του ΦΣ >>> http://dpsdfs.blogspot.com/2008/12/blog-post_3525.html <<< Τα συμπεράσματα δικά σας!

    - Περιοδεύουσα Σύγκλητος: Ποιο είναι αυτό το Ελεγκτικό Συνέδριο, που δεν μπορεί να αλλάξει τη λειτουργία του για να γίνει πιο δημοκρατικό το Πανεπιστήμιο μας; Επειδή δηλαδή υπάρχει αυτό, δεν πρέπει να το αλλάξουμε..φτηνή δικαιολογία και καμία όρεξη για να γίνει κάτι τέτοιο. Άλλωστε η Ολυμπιακή για Σύρο έχει μόνο δύο πτήσεις τη βδομάδα. Που να μπαίνουμε και σε καράβια τώρα γέροι άνθρωποι.

    - Νόμος Πλαίσιο: δεν μας παραπέμπει πουθενά συγκεκριμένα. Εμείς μιλήσαμε για συγκεκριμένες αποφάσεις και με σχόλια αυτών. Καμία ουσιαστική απάντηση. Ο Νόμος εφαρμόζεται κανονικά κι ας είμαστε αντίθετοι.

    - Ελπίζω ο πέλεκυς να πέσει μία μέρα στο σωστό μέρος, μπας και αλλάξει τίποτα στα μυαλά και τις νοοτροπίες!

    - Για το προσωπικό, σίγουρα έχουν γίνει λάθη και από τους Συριανούς καθηγητές, βλέπε υπόθεση Τράπαλη. Μπορούμε να συμφωνήσουμε έστω και λίγο σε αυτό που λέει. Από την άλλη θα έπρεπε να ντρέπονται οι δικοί μας που δεν μας έχουν ενημερώσει σωστά για το τι έχουν κάνει. Δεν απαντάει όμως στο διοικητικό /εργαστηριακό προσωπικό!

    - Κτιριακό: ε, κάποτε θα γίνει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο...Σιγά σιγά όμως, μην το τραβάμε και στα υπουργεία να ψάχνει τα πρωτόκολλα.

    ΥΓ. Τελικά του δώσανε φράγκα και δεν παραιτήθηκε; Η προθεσμία δεν ήταν μέχρι αυτή τη Σύγκλητο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. gamoto i sxoli sas einai poli fail den simazeuete, sorry gia tin kakia alla eleos den mporusa na kratitho :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή