ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Αμφιθέατρο: Συνάντηση Κυριακής για δημόσιους χώρους

Η ομάδα Συνδετήρας διοργάνωσε τη συζήτηση της 7ης Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου με σκοπό να αντιδράσει στην ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση και απαξίωση των δημόσιων χώρων. Σκοπός της ομάδας με την πρωτοβουλία αυτή είναι να δημιουργηθούν ανεξάρτητοι πυρήνες πολιτών που θα αναδείξουν μέσα απο δράσεις ζητήματα που αφορούν στους δημόσιους χώρους σε τοπικό επίπεδο.

Στη συνάντηση που έγινε στο αμφιθέατρο διαπιστώσαμε όλοι μας ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για κάτι τέτοιο, γι`αυτό επόμενο βήμα είναι να συναντηθούμε ξανά, αυτήν τη φορά για να ακουστούν πιο συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά και να συζητήσουμε ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Ένας χώρος που θα μπορούσε να αποτελέσει όαση χαλάρωσης και αναζωογόνησης για την πόλη, κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Πρόκειται για την πλατεία(;) της Δόξας που αυτήν τη στιγμή κατά το 1/3 λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ τα υπόλοιπα 2/3 αποτελούσαν έως πρόσφατα χώρο απόθεσης μπάζων. Ο χώρος λοιπόν και δεν αξιοποιείται προς όφελος των πολιτών και απειλείται και τυπικά με αλλαγή χρήσης.

Η ομάδα συλλέγει πληροφορίες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτού του χώρου, ώστε στη συζήτηση μας να μπορούμε με ξεκάθαρες πληροφορίες να σχεδιάσουμε τις δράσεις μας, ώστε να αναδείξουμε το πρόβλημα. Παράλληλα προτείνουμε τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης στις αρχές Απριλίου στο χώρο της Δόξας, μέσα από την οποία να αναδειχτεί η ύπαρξη αυτού του καταπληκτικού χώρου.
Ευπρόσδεκτες φυσικά κι από εσάς ό,τι πληροφορίες έχετε να καταθέσετε αλλά και σχέδια δράσης.
Σας περιμένουμε λοιπόν στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου την
Κυριακή 22 Μαρτίου στις 7μμ

για να συζητήσουμε για όλα αυτά.

Διαβάστε το σημείωμα του Θ. Μπαξόπουλου στο
blog του Συνδετήρα http://sindetiras.wordpress.com/ στη στήλη «σχολιασμοί" για την πλατεία Δόξας.

--
ομάδα Συνδετήρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου