ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Φασιστική επίθεση σε φοιτητή

ΡΕΘΥΜΝΟ 30/3/09

Χτες το βράδυ 29/3, στην πόλη του Ρεθύμνου, αγωνιστής της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ δέχτηκε δολοφονική επίθεση από μέλη του παρακλαδιού της Χρυσής Αυγής, την Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου (ΟΕΡ). Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, την στιγμή που ο Γιώργος Μωραΐτης, συνδικαλιστής του συλλόγου φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης γυρνούσε από την δουλειά του. Η επίθεση ήταν απρόκλητη, πισώπλατη και με βαθύτατα πολιτικά κίνητρα. Το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο ακριβώς επειδή συνέβη στο πλαίσιο μιας γενικότερης κοινωνικής όξυνσης, λίγο πριν την πανεργατική απεργία στις 2/4 και μετά τα συνθήματα φασιστικού περιεχομένου που είχαν γραφτεί στους τοίχους αίθουσας από την ίδια ομάδα που επιτέθηκε στο φοιτητή, ενάντια στον αγωνιστή του ΕΑΜ Μανώλη Γλέζο, πριν την εκδήλωση στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής.
Τον τελευταίο καιρό οι μηχανισμοί του παρακράτους έχουν εντείνει την δράση τους και κάνουν εμφανή την παρουσία τους είτε ξεκάθαρα στο πλάι των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, είτε κάτω από το πρόσχημα των «αγανακτισμένων πολιτών», προπηλακίζοντας διαδηλωτές υπό την ανοχή της αστυνομίας (Πάτρα, Κομοτηνή). Το παρακράτος δεν έχει κομματική απόχρωση. Είναι δομικό στοιχείο του αστικού κράτους και αποτελεί την χρυσή του εφεδρεία. Η περικοπή των δημοκρατικών δικαιωμάτων στις οποίες προχώρησαν και προχωρούν οι κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια αυταρχισμού και ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων, ούτως ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η αντεργατική επίθεση της Ε.Ε. και των εγχώριων αντιπροσώπων της.
Καλούμε όλους τους φοιτητές, όλους τους εργαζόμενους να απαντήσουν με τους μαζικούς τους αγώνες στην δράση τέτοιων περιθωριακών ομάδων και καλούμε την κοινωνία του Ρεθύμνου να βάλει τέρμα σ αυτό το κλίμα βίας που καλλιεργείται στην πόλη και το οποίο μας γυρνά πολλά χρόνια πίσω.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου