ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ότι είσαι ο Υπουργός της βίας και των δολοφόνων .


***Kάντε κλικ στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος. Περισσότερο υλικό σύντομα.**

ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ότι είσαι ο Υπουργός της βίας και των δολοφόνων



Η Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Π.Παυλόπουλου στη Σύρο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Την απόφαση καθώς και το κείμενο που μοιράστηκε μπορείτε να το δείτε εδώ: http://dpsdfs.blogspot.com/2009/03/persona-non-gratao.html

Κατά την έναρξη της παρέλασης στην πλατεία Μιαούλη, μία ομάδα φοιτητών πλαισιωμένη από δασκάλους, καθηγητές κι εργαζόμενους ανέρτησε πανό απέναντι από την εξέδρα επισήμων. Το πανό ανέγραφε «Η νεολαία δεν ξεχνάει: Να φύγει ο Υπουργός της βίας και των δολοφόνων». Συμβολικά, είχαμε «παραποιήσει τα χαρακτηριστικά των προσώπων μας» φορώντας κουκούλες. Η απόφαση της Συνέλευσης ήταν να μην διαταράξουμε την παρέλαση, για να μην προκαλέσουμε την τοπική κοινωνία.

Η άποψη όμως των αστυνομικών και ασφαλιτών ήταν διαφορετική. Έσπευσαν άμεσα μετά την ανάρτηση του πανό, απαιτώντας να το κατεβάσουμε, θεωρώντας το υβριστικό! Είχαν μάλιστα εντολές να συλλάβουν αυτούς που το κρατούσαν. Η απάντησή μας φυσικά ήταν αρνητική κι εκεί ακολούθησε η πρώτη σύγκρουση. Χωρίς να τους προκαλέσουμε, ο Διευθυντής της Αστυνομίας τράβηξε κι έσκισε το πανό, την ώρα που οι νεότεροι αστυνομικοί έσπρωχναν τους παρευρισκόμενους. Λίγο πιο πίσω ένας αστυνόμος με πολιτικά (όχι της ασφάλειας, της αστυνομίας), του οποίου το όνομα γνωρίζουμε από προηγούμενες «ιστορίες», είχε γονατίσει τον φοιτητή που ύψωνε το πανό και του κρατούσε τα χέρια πίσω από την πλάτη. Χειροκροτήσαμε ειρωνικά και φωνάξαμε συνθήματα.

Όταν προς στιγμή κατάφεραν να κατεβάσουν το πανό και ηρέμησε η κατάσταση, διώξαμε και τον Νταή αστυνόμο από κοντά μας. Μέχρι το τέλος της παρέλασης με το «η Νεολαία» και το «ο Υπουργός» να λείπει από το πανό, συνεχίσαμε να το κρατάμε ψηλά όντας κυκλωμένοι από την αστυνομία.

Αφού τελείωσε η παρέλαση, το μπλοκ μετακινήθηκε 150 μέτρα πιο κάτω, σε κεντρικό σημείο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα ώστε να ακούσει ο κόσμος που έφευγε από την παρέλαση

. Πολλοί σταμάτησαν, δηλώνοντας έστω και από απόσταση τη συμπαράστασή τους. Ξαφνικά και χωρίς καμία αιτία, η αστυνομική δύναμη ήρθε μπροστά από το μπλοκ, το έσπρωξε και το περικύκλωσε. Οι παρευρισκόμενοι, εκτός του μπλοκ, δήλωσαν τη συμπαράστασή τους με το δυνατό τους χειροκρότημα και τις φωνές τους. Η αίτια για όλο το σκηνικό ήταν η μετακίνηση του Παυλόπουλου από την πλατεία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου θα έδινε συνέντευξη τύπου. Η απόσταση του δρόμου όπου έστριψε το αυτοκίνητο Παυλόπουλου από το σημείο που βρισκόμαστε ήταν τουλάχιστον 50 μέτρα.

Το μπλοκ, συνεχίζοντας να είναι περικυκλωμένο από την αστυνομία, προσπάθησε να κινηθεί προς την Περιφέρεια. Η εντολή όμως που είχαν τα όργανα όπως ακούστηκε από το στόμα του Αστυνομικού Διευθυντή ήταν η εξής: «Απαγορεύεται να πάει το πανό στην Περιφέρεια». Η απόσταση της περιφέρειας από το σημείο που βρισκόμαστε ήταν 300 μέτρα. Στο άκουσμα της συγκεκριμένης απόφασης, άρχισαν συμπλοκές και σπρωξίματα. Το μπλοκ έφυγε διαλυμένο από την παραλία και όταν ξανασυγκροτήθηκε στο δρόμο λίγα μέτρα πιο κάτω, η αστυνομία το απέκλεισε και πάλι. Για ορισμένα λεπτά υπήρξε συμπλοκή. Η αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει ένα φοιτητή αλλά καταφέραμε να τον πάρουμε πίσω. Όντας αδύναμοι να απωθήσουν τον κόσμο, το μπλοκ προχώρησε μέχρι την Περιφέρεια όπου συνεχίστηκε η παράσταση διαμαρτυρίας με συνθήματα κατά του Παυλόπουλου, του Κόκκινου (περιφερειάρχη) και της αστυνομίας.

Συνοψίζοντας, σήμερα αντιμετωπίσαμε:

  • Για ακόμα μία φορά το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, που δεν επιθυμεί να χαλάει η γιορτή και η εικόνα της.
  • Την απαγόρευση της παράστασης διαμαρτύριας και ανάρτησης πανό σε δημόσιο χώρο, για να μη θιχτούν οι Υπουργοί. Να σημειωθεί ξανά ότι το ύφος της παράστασης ήταν επίτηδες υπερβολικά ήρεμο.
  • Την εντολή για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ, που συνιστά παραβίαση του Συντάγματος και μας φανερώνει τις φασιστικές προθέσεις των κυβερνώντων.
  • Την απρόκλητη αστυνομική επίθεση και συμπλοκή με διαδηλωμένους, γεγονός που είχε να δει το νησί από τις αρχές του 1990.

41 σχόλια:

  1. na do ti 8a kanoun oloi autoi oi tseoi & oi lutes ti paraskeui pou 8a apobibastoun sti syro ta houligania!!!!
    & ekei de 8a xoun na kanoun me 1 xoufta an8ropous pou diamartirontai gia sugkekrimeno logo & skopo!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο παραπάνω εννοεί για το final four βόλευ γυναικών, όπου παίζουν ολυμπιακός - παναθηναϊκός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολιτική κίνηση Συνασπισμού Σύρου - Μυκόνου
    25-3-09
    Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Σύρου - Μυκόνου


    Δελτίο Τύπου
    Όταν οι παρελάσεις μπλέκουν με τις πορείες... Τάδε Έφη Παυλόπουλος


    Δεν θα αναλύσουμε σήμερα τα γενικότερα ερωτήματα που αφορούν στις παρελάσεις, ούτε πάλι θα αναφερθούμε στα θέματα που έχουν σχέσεις με τις πορείες...
    Σήμερα θα αναφερθούμε στο αυτονόητο δικαίωμα που έχουμε ως δημοκρατική κοινωνία να συναθροιζόμαστε, να δηλώνουμε τις θέσεις μας με φυλλάδια και πανό και φυσικά να διαδηλώνουμε ειρηνικά.
    Η επίσκεψη του Υπουργού κ. Παυλόπουλου δεν ήταν μόνο τελετουργική ήταν και πολιτική. Και ως πολιτική είναι εύλογο να έχει ανάλογες αντιδράσεις ειδικά στις τεταμένες εποχές που ζούμε. Όσοι παρακολούθησαν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπου επίτιμος καλεσμένος ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών πιθανότητα θα διαπίστωσαν την παρουσία ενός πανό διαμαρτυρίας που αναρτήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών.
    Όμως οι εδώ τελετάρχες φοβήθηκαν μήπως ντροπιαστούν στα μάτια του Υπουργού ότι και καλά δεν μπορούν να συμμαζέψουν 50 παιδιά, και αποφάσισαν να είναι αυστηροί. Έδωσαν εντολές στα όργανα της αστυνομίας να μαζέψουν τα πανό και μάλιστα αυτό το έπραξαν με βίαιο τρόπο αλλά ευτυχώς μπροστά σε αρκετούς μάρτυρες. Στη συνέχεια οι φοιτητές και όχι πλέον μόνο αυτοί συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα της αντίστασης και ανάρτησαν εκεί το πανό τους μετά το πέρας της παρέλασης. Όμως και αυτό δεν τους άρεσε και έτσι άντρες της αστυνομίας πιέσαν τους πολίτες να διαλυθούν. Ο κόσμος –όπως ορθώς ορίζει η μέρα- αντιστάθηκε και μάλιστα απάντησε πως θα κάνει πορεία μέχρι το κτίριο της Περιφέρειας. Η Αστυνομία δήλωσε πως αυτό απαγορεύεται. Τότε οι φοιτητές συμφώνησαν να προχωρήσουν μέχρι εκεί χωρίς πανό και να το αναρτήσουν ξανά μπροστά στο κτίριο. Και τότε συνέβη το αδιανόητο : η Αστυνομία εμποδίζει τον κόσμο να προχωρήσει μέχρι την Περιφέρεια, (και να σημειωθεί ότι οι πολίτες προχωρούσαν από τα πεζοδρόμια και όχι κλείνοντας τον δρόμο.....). Οι πολίτες επιμένουν να προχωρήσουν και τα πράγματα φτάνουν οριακά σε συμπλοκή. Ευτυχώς , η αστυνομία κατεβάζει τους τόνους και αφήνει τον κόσμο να συνταχτεί μπροστά στο κτίριο. Πάλι να σημειωθεί ότι οι φοιτητές δεν προκαλούν στο ελάχιστο (αφήνουν χώρο και στα αυτοκίνητα να περάσουν, αν και σε αυτή την πόλη μάλλον οι πεζοί δυσκολεύονται!) Παραμένουν στο χώρο αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και αποχωρούν ειρηνικά. Ορίστε γιατί τόση φασαρία;
    Τελικά παρά της πολιτικές διαφωνίες που έχουμε με τους χειρισμούς του κράτους στα θέματα των πορειών έχουμε και περιπτώσεις όπου το κράτος δεν λειτουργεί ούτε καν ΄΄έξυπνα΄΄. Αν το πανό είχε τοποθετηθεί από την αρχή, αν ο κόσμος δεν είχε εμποδιστεί να προχωρήσει, όπως άλλωστε δικαιούτο τότε μάλλον και λιγότερα συνθήματα σχετικά με ΄΄μπάτσους΄΄ θα είχαν ακουστεί. Και σίγουρα θα είχε βγει πιο κερδισμένη η εδώ αστυνομία όχι μόνο στα μάτια των φοιτητών αλλά και στων υπολοίπων παρευρισκόμενων.
    Σε αυτή τη χώρα όμως πρέπει να σταματήσει ο φαύλος κύκλος των ατσαλάκωτων υπουργών που ενώ το ουσιώδες έργο τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα λαμπρό ενδιαφέρονται για παράδειγμα περισσότερο για το αν μια ομάδα φοιτητών επηρεάσει την εικόνα της επίσκεψής τους στο νησί μας παρά να δουν το γιατί οι νέοι είναι σήμερα τόσο οργισμένοι.
    Γιατί κακά τα ψέματα όλοι στο ίδιο νησί ζούμε και δεν είναι και μεγάλο για να μην πέφτουμε ο ένας πάνω στον άλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Milame, krinoume kai dimosiopoioume gegonota pou sumvainoun gyrw mas.
    KANEIS omws den milaei gia osa ginontai pera apo tin epifaneia pou oloi mas vlepoume. Mhpws kapoioi prepei na milisoun kai gia alla pragmata ektos ta profanh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν κανεις την αρχη μπας και καταλαβει κανεις την παρεμβαση σου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι μπάτσοι και οι διαδηλωτές δεν καταλαβαίνω τι διαφορές έχουν.Οι πρώτοι καταστέλλουν μια διαδήλωση και οι δεύτεροι τη σκέψη μας και τη λογική μας.Κανείς δεν λέει όχι στις διαδηλώσεις ,αλλά όταν ο ακτιβισμός και η επαναστατική γυμναστική μετατρέπονται σε μέσα για να ικανοποιήσουμε τους ιδιοτελείς σκοπούς μας:ψηφουλάκια,επιβεβαίωση ότι είμαστε δήθεν επαναστάτες,ενώ προβάλλουμε τον εαυτό μας και την έπαρσή μας και τις ιδεοληψίες που καταντούν βλακεία στο τετράγωνο,τότε αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος ψηφίζει τα δύο κόμματα εξουσίας.Η αντίδραση και η καταστολή εδώ και χρόνια επωάζονται στο χώρο της δήθεν αριστεράς και σερβίρονται από τη πασοκική και νεοδημοκρατική δεξιά.Αλήθεια,οι φοιτητές πότε θα καλέσουν κάποιον να μιλήσει για το Κυπριακό,το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά;λέτε να σας κατηγορήσουν ως εθνικιστές;Ή Μήπως φοβάστε να μην σας προκύψει πράκτορας της CIA με αριστερή προβιά σαν τον Κωστόπουλο του Ιού που λογοκρίνονται δημοσιογράφοι στην εφημερίδα του,την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ,αλλά αυτός πάντα φροντίζει να μην δυσαρεστήσει τα αφεντικά σας.Φοιτητές ,διαβάστε,διαβάστε ,διαβάστε και μετά αφουγκραστείτε τον κόσμο και μην πέφτετε στην παγίδα κάθε λύκου που είναι έτοιμος να κατασπαράξει την κοκκινοσκουφίτσα ,αλλά αυτή δεν το έχει πάρει χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σου φανηκε κανενας να δρα ως μερος καποιας κομματικης νεολαιας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O la la...
    Ο Ανώνυμος έθιξε πολλά ζητήματα...
    Μπορεί στη Σύρο από τα τόσα που έχουν συμβεί να γνωρίζουμε τους μπάτσους με το μικρό τους. Ας πούμε αυτός που έβαλε κάτω τον άλλον είναι ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΗΣ (όνομα και πράμα)...
    Χθες εκτελούσαν εντολές...Μην τους αφήσετε να έρθουν περιφέρεια. Κατεβάστε το πανό. Περικυκλώστε τους μην την πέσουν στον αμάξι του Παυλόπουλου.

    Ωραία και; εμείς δεν έπρεπε να αντιδράσουμε; Επειδή ο καλός Μανούσος είχε εντολή να σκίσει το πανό εμείς δεν έπρεπε να τον βρίσουμε ή να τον πλακώσουμε;
    Η διαφορά μας είναι ότι εμείς φιλαράκο δεν είμαστε όργανα, ούτε εκτελούμε εντολές!
    Τα ψήφια αν τα βλέπεις πουθενά, βάλτα εκεί που ξέρεις!
    Όσο για κυπριακό, σκοπιανό, τουρκία...δυστυχώς το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω από ένα τσιτάτο: ΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΓΗ!
    Χέστηκα για τα γαμωκράτη και τους πατριωτισμούς σας.

    Εσύ όμως κάπου κολλάς. Αναφέρεις τον Κωστόπουλο ως πράκτορα, επειδή δεν σου λέει αυτά που θες να ακούσεις για τα Σκόπια.
    Άντε βάλε το Λιακόπουλο και τον Καρατζαφέρη να καυλώσεις και μετά ξαναγράψε!

    ένας μεθυσμένος γυμνασμένος επαναστάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπραβο παιδια που δεν αφησατε τον Παυλοπουλο να κυκλοφορει οπως θα ηθελε στο νησι!ουτε ενα βημα πισω!
    κατω η κυβερνηση των δολοφωνων!

    Βασίλης-al.barouak
    πρωην κατοικος της Συρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πολύ φοβάμαι μεθυσμένε γυμνασμένε επαναστάτη ότι ο ανώνυμος παραπάνω δεν είναι καν γραφικός καρατζαφερικός αλλά χρυσαύγουλος που απ αυτούς έχουν ξεφυτρώσει κάμποσοι τέτοιοι στη Σύρο & κυκλοφοράνε κάποιοι απ αυτούς & με στολή
    Το αυγό του φιδιού νομίζει ότι θα εκκολαυτεί στη Σύρο αλλά κάνουν πολύ μεγάλο λάθος γιατί θα μας βρουν όλους μπροστά τους. Ο τόπος είναι πολύ μικρός και όλοι μεταξύ μας γνωριζόμαστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταχωρώ όσες δημοσιεύσεις του θέματος βρήκα:

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1009283

    http://anthrwpothirida.blogspot.com/

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/03/blog-post_7054.html

    http://www.tvxs.gr/v8208

    http://www.syros.gr/siros/forum/index.php/topic,2965.msg12744/topicseen.html#msg12744

    http://fraxios.blogspot.com/2009/03/blog-post_584.html

    http://troktiko.blogspot.com/2009/03/blog-post_4883.html

    http://prezatv.blogspot.com/2009/03/blog-post_1.html

    http://anixtilesvos2008.blogspot.com/2009/03/blog-post_25.html

    Αν έχω ξεχάσει κάτι, ας προστεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
    ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ΣΤΗ ΣΥΡΟ

    Η κυβέρνηση της καταστολής και της τρομοκρατίας χτυπά και στις Κυκλάδες με θύμα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Και αυτό γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων δεν δίστασε να καταργήσει τα δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης και του συνέρχεσθαι, προκειμένου να αντιμετωπίσει την παράσταση διαμαρτυρίας για την πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, που πραγματοποίησε ο φοιτητικός σύλλογος της πανεπιστημιακής σχολής της Ερμούπολης κατά τη διάρκεια της παρέλασης, με αφορμή την παρουσία του ΥΠ. ΕΣ. Προκόπη Παυλόπουλου σε αυτή.
    Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του φοιτητικού συλλόγου δέχτηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις όταν επιχείρησαν να κρατήσουν πανό με το σύνθημα: «Η νεολαία δεν ξεχνά. Να φύγει ο υπουργός της βίας και των δολοφόνων». Η αστυνομική δύναμη απαίτησε να κατέβει το πανό με το αιτιολογικό ότι το σύνθημα ήταν υβριστικό -είναι, βέβαια, σαφές ότι πρόκειται για ξεκάθαρα πολιτικό σύνθημα- και όταν οι συγκεντρωμένοι δεν συμμορφώθηκαν τους επιτέθηκε, επιχείρησε να σκίσει το πανό και ξυλοκόπησε έναν φοιτητή.
    Όμως η αστυνομική αυθαιρεσία δεν σταμάτησε εκεί. Όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κινηθούν και να διαδηλώσουν έξω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων δήλωσε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, επιχείρησε να εμποδίσει τους συγκεντρωμένους να κινηθούν και να συλλάβει φοιτητές. Μετά από τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων, αλλά και αλληλέγγυων Συριανών, η πορεία πραγματοποιήθηκε χωρίς να γίνουν συλλήψεις.
    Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα πρωτόγνωρα για την κοινωνία του νησιού. Για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια στη Σύρο να απαγορευτεί συγκέντρωση και η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές. Πρέπει όμως, να γίνει σαφές ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά αποτελούν την τοπική έκφραση μιας συγκεκριμένης επιλογής του κράτους. Και η επιλογή αυτή δεν είναι άλλη από το χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών και η ένταση της κρατικής καταστολής.
    Σε μια περίοδο που η νεολαία δείχνει -και μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη- ότι βρίσκεται σε αναβρασμό και που με αφορμή την οικονομική κρίση επιδιώκεται να σαρωθούν ακόμα και τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, η κυρίαρχη πολιτική επιλέγει την απειλή του ροπάλου ως μέσου αντιμετώπισης ενδεχόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας. Τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα στις διαδηλώσεις, οι αθρόες συλλήψεις, οι προφυλακίσεις, η παραπομπή διαδηλωτών ακόμα και με τον τρομονόμο, αλλά και η εισαγωγή νέων μέτρων που θίγουν τις λαϊκές ελευθερίες (η λεγόμενη ποινικοποίηση της «κουκούλας» και η επαναφορά του αδικήματος της «εξύβρισης της αρχής»), δεν είναι μέσα αντιμετώπισης κάποιων περιθωριακών ταραξιών, αλλά στρέφονται ξεκάθαρα ενάντια στο λαϊκό κίνημα και τις λαϊκές ελευθερίες.
    Από αυτή την πολιτική εμπνεόμενη η τοπική αστυνομία δημιούργησε τα πρωτοφανή γεγονότα στην Ερμούπολη, για να μη χαλάσει η φιέστα του Προκόπη Παυλόπουλου, που διοργάνωσαν οι τοπικοί άρχοντες (Περιφερειάρχης, Εκκλησία κτλ) στο νησί.
    Απέναντι σε όλα τα παραπάνω υπάρχει μόνο μία απάντηση: οι δυναμικοί και ανυποχώρητοι αγώνες ενάντια στο σύνολο της κυρίαρχης πολιτικής που επιδιώκει να σαρώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας και έχει ως όπλο το ρόπαλο, τα χημικά και την ποινικοποίηση των αγώνων. Από εδώ και εμπρός, όλο και πιο συχνά θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Πρώτος σταθμός η γενική απεργία στις 2 Απρίλη! Η αντιεργατική, αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε μπορεί να ανατραπεί!


    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
    Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. kai sto
    http://barouak.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέρα από τις ύβρεις και τη δαιμονοποίηση,απαντήσεις δεν πήρα.Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ πρόσφατα συνεργάστηκε με τη NEW YORK TIMES.Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είπε ναι στο σχέδιο ΑΝΑΝ ,κάτι που επιθυμούσε και η Αμερική.Αλήθεια,όταν Συνασπισμός και Αμερική και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ συνεργάζονται για να ωραιοποιήσουν και να νομιμοποιήσουν την κατοχή στην Κύπρο,ποια η απάντησή σας;Είναι αριστερή η πολιτική τους ή προς όφελος των λαών;Είναι μήπως ακροδεξιοί και το ΚΚΕ και ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανόλης Γλέζος,όταν καταγγέλλουν ακροδεξιά σχολικά βιβλία σαν αυτό της Ρεπούση;Οικατηγορίες περί ακροδεξιάς και σχέσης με Χρυσή Αυγή μόνο γέλιο μού προκαλούν.Συνιστώ πάλι διάβασμα,διάβασμα,διάβασμα,κριτική και αμφισβήτηση του νεοταξιτικού πολύχρωμου κατεστημένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Enw o Rizospastis einai adikeimeninikh efhmerida. Oi e8nokomounistes pou poulisan ton velouxioti stous aglous kai shmera ola ta knitakia ton exoun afisa dipla ston che, aytoi pou akoma kai shmera pistevoun oti o stalin htan kai gamw ta paidia pws kanoun kritikh? Egw oute synaspismenos eimai oute xrysaygitis oute tipota. Oloi ta idia skata einai ekei mesa. Einai xazo na beis sthn diadikasia na krineis pio komma einai to ligotero kako. Skata se ola ta kommata.

    NA KAEI NA KAEI TO BOURDELO H VOULH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν καταλαβαίνω γιατί άνοιξες συζήτηση για Συνασπισμό και ΚΚΕ. Πιστεύεις ότι έχουμε καμία σχέση ως φοιτητές της Σύρου;
    Έβγαλε ανακοίνωση ο Σύριζα και την δημοσιεύσαμε (αν παίρνεις από κει αφορμή). Μακάρι να έβγαζε και το ΚΚΕ, στελέχη του οποίου είδαν τη φάση χθες. Μακάρι να έβγαζε και η ΕΔΥΚ (Εθνικιστικό Δίκτυο ΚΥκλάδων) για να έχουμε και κάτι να ασχολούμαστε.

    Όσο για το διάβασμα διάβασμα διάβασμα....συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά να μην ξεχνάμε και την πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανωνυμος ... διαβασμα διαβασμα διαβασμα ... φανταζομαι εσυ ξερεις να διαβαζεις αλλα ουτε εγω πηρα απαντηση ...

    Χριστουλης 2 είπε...
    Σου φανηκε κανενας να δρα ως μερος καποιας κομματικης νεολαιας ?

    25 Μάρτιος 2009 4:21 μμ

    Τελοσπαντων τα λεει κ ο Gimanin. Εγω βαριεμαι να ασχολουμαι με χαζους ... λες και ξερεις με τι ασχολουμαστε και τι διαβαζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. telika oi idees kai ta idanika sas exoun fysika oria... opws to nisi exei fysiko orio ti thalassa... mexri ekei ftanete...
    ikanopoiisate ti mataiodoksia sas??? vgalate kai eidisi sto indymedia!!! mpravo!!! twra oloi sas thavmazoun!!! tha lene yparxoun kai aderfia sti syro...
    oloklirothike to ergo... pame gia kafe sto boheme twra... to megalytero krima einai oti koimaste 360 meres to xrono kai ksypnate mono tis 5!
    foitites tou kanape kai seis... DEN AFORA OLOUS ESAS... oi perissoteroi einai skeptomenoi kai kseroun pws prepei na drasoun dilwnontas parontes!
    MILAW GIA TOUS 5-10 pou theloun na niwsoun ligo simantikoi... EXETE NA LETE FOVERES ISTORIES STA EGGONIA SAS...
    sxedon me parasyrate me tin dimosiefsi... eftyxws imoun ekei konta kai eida... eida kai tous de... den m'aforoun... kanoun ti douleia tous... eseis ypotithetai tha allaksete to kosmo me tis idees sas...
    min pame makrya... to nisi pws to exete voithisei??
    sxediasi proiontwn kai systimatwn?? ti kalytero apo peiramatiki praktiti tis gnwsis se topiko epipedo?
    alla kserw yparxoun alla provlimata se sas... didaktiko prosopiko... pare ton ena kai vara ton allo (metaforika, min pareksigithw)...

    to be continued...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παρακολουθώ το/η κυριούλη/α παραπάνω να παραληρεί & αναρωτιέμαι που ακριβώς θέλει να καταλήξει...
    μάλλον πουθενά & είναι ολοφάνερο.
    εγκλωβισμένος/η στο μικροκοσμό του/ης έχει το θράσσος να αναρωτιέται & σε τι έχουν συνησφέρει οι φοιτητές στο νησί!!!!
    τι θα θέλατε αξιότιμε/η (δε μπήκατε στο κόπο να μας αναφέρεται ούτε το φύλο σας, όχι να βγάλετε & τη κουκούλα της ανωνυμία σας) οι σχεδιαστές προϊόντων να σας σχεδιάσουν τη γέφυρα που θα μας συνδέσει με τη Τήνο? να πηγαίνουμε συχνότερα κολοσούρνοντας στη Παναγιά? Μήπως να σας σχεδιάσουν κάτι πιο προσωπικό? ούτε καν αυτό δε προτείνατε το μόνο που κάνατε είναι κακοπροέραιτη κριτική (ή κοινωνική κριτική ή λαϊκιστί ξεκατίνιασμα) & τίποτις παραπάνω
    οι προσπάθεια κάποιων να πουν μια κουβέντα την οποία ίσως κάποιοι μπορεί & να μην την υιοθετούν δε σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβραβεύσουμε τη καταπάτηση του δικαιώματος τους να τη πουν....
    όσο για τα indymedia μπράβο σας που τα διαβάζετε ίσως να σας ανοίξει λίγο τους ορίζοντες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε συ Αννα δεν ειναι τι δεν του εχουν κανει οι φοιτητες αλλα τι δεν του εχουν κανει οι φοιτητριες ;-) ...

    Καντε σεξ κανει καλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητή anna...

    1ον: Δεν θέλω να καταλήξω πουθενά, διότι όπως ακριβώς είπες κάνω κακοπροαίρετη κριτική - ξεκατίνιασμα...

    2ον: Είμαι βλάκας, άξεστος, αγράμματος, στενόμυαλος, εγλωβισμένος στο μικρόκοσμό μου (μπήκα τελικα στον κόπο να σου αναφέρω το φύλο μου)...

    3ον: Δεν είμαι Συριανός οπότε ποσώς με ενδιαφέρει η γέφυρα για την Τήνο (αν και σαν σκέψη δεν είναι κακή για το μέλλον- εύγε!) ή κάποιο φουτουριστικό όργανο τηλεμεταφοράς για να μην χάνω τα πάρτυ στο Cavo Paradiso...

    4ον: ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΟΝΟΗΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ, ΠΟΥ ΟΡΘΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΑΛΛΟΙ. Ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ: "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες". Αντιθέτως είπα ότι κοιμαστε (η μειοψηφία βέβαια) περισσότερο απ'οτι σκέφτεστε...(αυτό ειναι υπονοούμενο)

    5ον: (προς τον αγαπητό ΕΓΩ) Πραγματικά με συγκινεί το ενδιαφέρον σου για την σεξουαλική μου ζωή, η οποία πίστεψέ με είναι απολύτως ικανοποιητική (έχω μια μικρή αμφιβολία για τη δική σου μετά το "βαθυστόχαστο" σχόλιό σου), αλλα αν κάποια στιγμή διαπιστώσω ότι δεν πάει καλά θα απευθυνθώ στον Dr. Ασκητή που έχει λίγη παραπάνω εμειρία από σένα...

    6ον:(επιστρέφω στην anna) Το indymedia το διαβαζω γιατί αποτελεί μεν πηγή πληροφόρησης αλλά κατόπιν αυτά που βλέπω τα διασταυρώνω όσο είναι δυνατόν. Αν εσύ έχεις το indymedia ως μόνο μέσω πληροφόρησης, λυπάμαι που θα σε προσγειώσω στον ταπεινό μας πλανήτη, αλλά μάλλον εσύ φοράς παρωπίδες...

    7ον: Αφού λοιπόν εγώ κρύβομαι στην ανωνυμία μου και δεν μιλάω, όπως αναφέρεις, μήπως εσύ θα μπορούσες να πεις σε έναν βλάκα, αγράμματο πως ακριβώς έχετε συνεισφέρει ΠΡΑΚΤΙΚΑ και εκμεταλλευόμενοι την γνώση σας σε αυτό το κωλονήσι??? Συγκεκριμένα όμως και χωρίς φιλοσοφίες... Και μην θυμώνεις μ'αυτό που σε ρωτάω... Απλώς δεν ξέρω... ΔΙΑΦΩΤΙΣΕ ΜΕ!! Ξαναλέω, όπως και στο αρχικό μήνυμα, ότι η σκέψη μου είναι για πρακτικοποίηση της εκπαίδευσης σας πειραματικά σε τοπική κοινωνία...

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Με κατακρίνεις στο μηνυμά σου αλλα και εσύ πέφτεις στην ίδια παγίδα... Ξεκατίνιασμα, καταπάτηση του δικαιώματός μου να εκφράζομαι έστω και αρνητικά, αλλά κόσμια, και δεν λες τίποτα ουσιαστικό... Ή μήπως κάνω λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. http://bollywood-greece.blogspot.com/2009/03/blog-post_6868.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πάντως εκτός από εμένα,διαπιστώνωνω ότι περιποιείτε με ύβρεις και τον άλλο ανώνυμο που λέει ότι δεν είναι Συριανός.Πρώτον,δεν γουστάρω να κάνω υποδείξεις για διαβάσματα και άλλα,ούτε θέλω να το παίζω έξυπνος.Δεύτερον και εγώ δεν πήρα απαντήσεις.Με χαρακτηρίζετε ακροδεξιό,αν και πότε δεν έχω ψηφίσει την ακροδεξιά.Αλήθεια,στο φίλο που λέει για το Βελουχιώτη,να του πω ότι ο Άρης που τον φάγανε οι σταλινικοί(ναι φίλε μου δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε δεξιός )έψελνε σε εκκλησίες και όρκισε τους αντάρτες του σε εκκλησία με παπά ,όπως το 1821.Είναι κι αυτός ακροδεξιός και φασίστας;Μήπως θα τον περάσετε από δίκη και θα τον εκτελέσετε.Για την Ελευθεροτυπία καμία απάντηση.Και για να μην λέτε ότι σας τη βγαίνω άσχημα,θα διαφωνήσω με τον άλλο ανώνυμο ότι οι φοιτητές δεν έχουν προσφέρει στη Σύρο.Και τα γκράφιτι στο Νεώριο είναι ωραία,αλλά και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις κάνουν ,όπως με αυτά που τοποθέτησαν στην πλατεία Μιαούλη.Α και κάτι για το indymedia:Πώς γίνεταινα χρηματοδοτείται η συγκεκριμένη ιστοσελίδα από τον Σόρος και ένας μπάτσος ,διευθυντής της αστυνομίας για το ηλεκτρονικό έγκλημα να λέει ότι μεριμνούν για τη λειτουργία του δικτύου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για να διαχωρίζουμε τους ανώνυμους, ας χρησιμοποιούμε ένα υποτυπώδες nickname. Γιατί απ' ότι φαίνεται μπερδευτήκαμε...

    Το τι έχουμε προσφέρει στο νησί, όπου δεν υπάρχει κανένα ερέθισμα σε σχέση με αυτό που σπουδάζουμε, το ξέρουν πολύ καλά όλοι και κυρίως οι συριανοί.
    Αν φιλοτιμηθούν να δώσουν και το στρατόπεδο στο Πανεπιστήμιο, τότε θα φάνε τόσο καλά, που δεν θα διερωτώνται πλεόν τι έχουμε προσφέρει. Και μιλάω για τα φράγκα, γιατί άμα αρχίσω να μιλάω για άλλα, ουσιαστικά πράγματα, δεν θα γίνω κατανοητός.

    Όσο για τον Κωστόπουλο περιμένεις από εμάς απαντήσεις κι επιμένεις. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο.Ο Ιός είναι μία πολύ ανοιχτή στήλη και μπορείς να στείλεις εκεί το πρόβλημά σου. Επίσης, θα μπορούσες να είχες έρθει στην εκδήλωση και να εκθέσεις τις απορίες σου. Το ότι τον καλέσαμε να μιλήσει για ένα συγκεκριμένο θέμα, σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζουμε και την προσωπική του στάση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φυσικά και δεν περιμένω απαντήσεις από εσάς ,παιδιά.Δεν μπόρεσα να έρθω στην εκδήλωση με τον Ιό,που δεν είναι και τόσο ανοιχτή στήλη,όπως λες.Πολλές φορές παραθέτει αποσπάσματα από επιστολές και όχι ολόκληρη την επιστολή κομμένα και ραμμένα στη δική του λογική.Αν αυτό δεν είναι φασισμός και γκεμπελισμός ,τι είναι;Σίγουρα και δεν περιμένω να γνωρίζετε τις προσωπικές του απόψεις,αλλά αυτό που θέλω να καταλάβετε είναι πως πίσω από τις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς να κοιτάμε και τα επιχειρήματα του άλλου.Μόνο έτσι ,θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει και θα προσεγγίσουμε την αλήθεια ,όσο αυτό είναι δυνατό.
    Αντι-ιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. file gimanin...
    epeidi ksanalew oti den eimai ntopios kai kserw poly kala pws opou yparxei panepistimiaki sxoli amesws amesws to meros afto mpainei ston xarti mesa apo tin afaneia pou itan mexri tote, se pliroforw oti an diavaseis mia syntomi istoria toy nisiou tha katalaveis oti to panepistimio den efere tin "anoiksi" sto nisi alla antithetws logw tis istorias kai tis paradosis toy, epilextike gia na FILOKSENISEI kommati toy panepistimioy Aigaiou...
    Ara loipon ama to pas se epeixirimata toy styl "kala pou eimaste kai meis kai voithame stin oikonomiki anaptyksi toy nisiou" pefteis poly eksw... tounantion, i ftini sxetika zoi sto nisi voithaei kai esas toys idious kai tis oikogeneies sas...

    oson afora to stratopedo... epeidi opws proeipa ithela apo tin anna na me diafwtisei oson afora tin prosfora sas, ti stigmi pou pistevw oti to tmima sas einai apo ta pio dimiourgika (toulaxiston afto presvevei), tha ithela na me diafotiseis kai sy panw s'afto...
    se ti tha sas voithisei to stratopedo??? to thelete aplws gia na exoume na leme oti einai panepistimiako oikopedo i gia na to ekmetaleftite pros ofelos tis koinwnias??

    synnonomate anwnyme, ta grafiti sto newrio einai ontws poly omorfa (eimai yper ton graffiti opou yparxei dynatotita na kalyfthoun axrwmoi toixoi) plin omws mporw na sou ferw toulaxiston 10 pitsirikia ilikias maximum mexri 13 etwn apo to meros pou katagomai kai pou an deis ti ftiaxnoun me ta kwlosprey tha patheis plaka... 13 etwn!! an pali to les eirwnika, apla ginesai kakos...

    gia na min mperdemaste tha metonomastw se EPWNYMOS apo to epomeno mynima(an yparksei)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. λοιπόν Επώνυμε,

    Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία της Σύρου, παρόλο που μόνο σπουδάζω εδώ.Αν θεωρείς όμως ότι μετά το 90 η Σύρος έχει ανάπτυξη, τότε μάλλον δεν θυμάσαι παλιότερα γιατί ήσουν κι εσύ μικρός.

    Επίσης, από συζητήσεις και συναντήσεις που κάναμε με σοβαρά κι επιφανή άτομα, συλλόγους και σωματεία, ΟΛΟΙ μας ανέφεραν ως κύριο πόλο ανάπτυξης του νησιού σήμερα το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Ξέρεις πολύ καλά ότι το σχέδιο "τουρισμός" κατέρρευσε. Όταν λοιπόν θελήσουν να το καταλάβουν όλοι αυτό και δώσουν το στρατόπεδο (αντί να κάνουν στάδιο!!!), οι φοιτητές θα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ στο νησί γιατί ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ. Θα γκρεμιστεί ο γαμημένος τοίχος του στρατοπέδου και θα γίνει εκπαιδευτικό πάρκο. Αυτά στα λέω γιατί φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα. Μαλακία που αναφέρω τους φοιτητές ως πηγή εκμετάλλευσης από τους ντόπιους, αλλά αυτό θα τους βοηθήσει να το καταλάβουν καλύτερα.

    Γνωρίζω επίσης, ότι στη Σύρο είχε ιδρυθεί το πρώτο εργατικό σωματείο των "ξυλουργών του Νεωρίου". Γίνανε οι πρώτες μεγάλες απεργίες στην Ελλάδα από εργάτες των βυρσοδεψίων κι έπεσε και ο πρώτος νεκρός μπάτσος (διάβασε "Η ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος" του Γιάννη Κορδάτου), έτσι για να μη λες ότι δεν διαβάζουμε).

    Αυτή η ιστορία όμως που πήγε; ΠΟΥΘΕΝΑ.Σήμερα όλοι έχουν υποταχτεί σέ ένα δήμαρχο που έχει κάνει το λειτούργημα επάγγελμα. Κανένας συριανός δεν οργανώνεται. Κανένας δεν αντιδρά. Αυτό λοιπόν προσπαθούν να το αλλάξουν οι φοιτητές, σεβόμενοι τα συντηρητικά κομμάτια της κλειστής κοινωνίας.

    Όταν δημιουργείς ένα Τμήμα, γιατί ελπίζω να ξέρεις ποιος ζήτησε να γίνει στη Σύρο Πανεπιστήμιο (αυτοί που ψηφίζεις να σε αντιπροσωπεύουν στην αυτοδιοίκηση) πρέπει να του δίνεις και τα κατάλληλα εφόδια. Από υλικοτεχνική υποστήριξη μέχρι τα κίνητρα για να αναπτυχθούν και να υλοποιηθούν τα σχέδια/ιδέες/έργα των φοιτητών. Η Σύρος τη δυνατότητα έχει να προωθήσει, ας πούμε ένα προϊόν, να το παράξει κτλ κτλ....Για πες μου;

    Τέλος, μιλάς για φτηνή ζωή. Θα σου μιλήσω μόνο για τα νοίκια, που από το 2000 έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 250%. Τα περισσότερα σπίτια είναι χάλια, αλλά επειδή δεν υπάρχουν πολλά αναγκαζόμαστε να μένουμε σε αυτά. Άσε που χτίζονται καινούργια "σύμφωνα με τις ανάγκες των φοιτητών".

    Μπορείς να ανοίξεις λίγο τις συριανές σου παρωπίδες.Ο τόπος σου δεν είναι καθόλου γαμάτος. Και πρέπει να αγωνιστείς για να τον αλλάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. file gimanin,

    meta to 90 dyo pragmata exoun voithisei stin anaptyksi tou nisiou (me ti dedomeni stasimotita tou newriou), to ena einai to Casino kai to allo i yparksi toy panepistimiakou tmimatos...

    polos elksis to panepistimio??? den nomizw... se nisi twn kykladwn eisai... afto kai mono arkei gia na traviksei kosmo... me ti logiki afti ta ypoloipa kykladonisia tha eprepe na einai nekra... tha mou peis oti o xeimwnas mono sti syro palevetai alla min ksexnas oti o megalyteros plythismos exei sygkentrwthei edw logw douleias (dimosies - idiwtikes ypiresies)...

    steile kapoio link sxetika me to deftero tmima pou les oti thelete na anoiksei stin perioxi tou srtatopedou... den exw diavasei pouthena kati sxetiko...

    gia tous dimarxous kai tous topikous arxontes den sxoliazw giati mou einai pagera adiaforoi...

    milas gia eleipsi ylikotexnikis ypostiriksis... apo ti meria sas ti exei ginei gi'afto?? o foititikos syllogos kai i synelefsi exei asxoleithei me to thema i apla leme den mporoume gia kathomaste meta ston kanape??

    exeis dei ta enoikia pou plirwneis kai ta spitia stin p.x. Athina?? den pistevw na tithetai thema sygkrisis... oso gia tin anodo twn enoikiwn edw, aplws akoloutheitai to panelladiko fainomeno twn synexwn afksisewn alla akoma eimaste se sxetika normal epipeda... ta ypoloipa ola omws einai fthina...

    telos se parakalw mi xrisimopoieis kai sy prokat fraseis kai ksylini glwssa politikou... sxedon einai aidiastiko na milane kai oi foitites etsi... tote apogoitevomaste kai meis... mia ap'ta idia leme... ta logia einai kala alla xanontai, oi prakseis milane...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 350x400=140k/mo από ψυγειοκαταψύκτες - νοτ μπαντ για ψοφοδεείς ψειριανούς...
    ψαρόνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Επώνυμε,
    Λοιπόν, δεν είναι δουλειά μου να κάτσω να σου αναλύσω ούτε για το δεύτερο τμήμα που θα οδηγήσει στην Πολυτεχνική Σχολή Σύρου, ούτε για τη σχέση ποιότητας/τιμής σπιτιών, ούτε για 3 ευρώ ελάχιστη ταρίφα που πρέπει να σου κάνει βόλτα όλο το νησί και να σε γυρίσει πίσω για να αξίζει τα 3 ευρώ, ούτε τις τιμές των εστιατορίων...τα ξέρεις και τα ξέρουν όλοι. Έλεος. Οι τιμές είναι όπως παντού εξίσου ακριβές, αλλά όχι και φτηνά!

    Ανέφερα "πόλο ανάπτυξης" και όχι "πόλο έλξης"!
    Μην διαστρεβλώνεις τα όσα λέω, εκτός κι αν δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά. Πόλος έλξης η Σύρος είναι για τα παππούδια. Τα άλλα νησιά κι ας μην έχουν τίποτα έχουν κάτι το εναλλακτικό, που η Σύρος δεν το γουστάρει και δεν το δέχεται.

    Το πανεπιστήμιο που ακριβώς θα βρει την υλικοτεχνική υποδομή αφού δεν υπάρχει; υπάρχει μόνο το στρατόπεδο που έχει κολλήσει γραφειοκρατικά και θέλουν να το κάνουν στάδιο (άκουσον άκουσον), υπάρχουν όλα τα εγκαταλελειμμένα της πλατείας. Κι εμείς έχουμε κάνει κινήσεις (διάβασε επιστολές προς Πρύτανη και καθηγητές σε παλαιότερες αναρτήσεις) και το Πανεπιστήμιο έχει ψάξει, έχει νοικιάσει Πνευματικό, Μηχανουργείο Φρέρη, πρώην Τυποκυκλαδική (αυτό ίσως το γνωρίζεις από κοντά) όπου έσπασε ο βόθρος και γέμισε σκατά....
    Δεν υπάρχουν κτίρια που να τηρούν προδιαγραφές ασφαλείας στη Σύρο! Τέλος!

    Αν θες λίγο να ενημερώνεσαι, διάβασε έστω την κωλοφυλλάδα της Κοινής Γνώμης. Μέχρι και γκάλοπ είχε κάνει και βγήκε ότι οι περισσότεροι θέλουν το Πανεπιστήμιο στο Στρατόπεδο. Στην Κοινή Γνώμη επίσης θα βρεις και άρθρα για το νέο τμήμα. Δεν θα κάτσω τώρα να σου απολογηθώ για το τι έχει γίνει. Είναι όλα καταγεγραμμένα και όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει κι ενημερώνεται. Όχι μόνο όταν του θίξουν τον τόπο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Apo tin stigmi pou mpaineis stin diadikasia na apantiseis se ena minima file gimani, kai na antitetheis sta logia kapoiou tha prepei na oloklirwneis tis apantiseis sou kai oxi na les den tha katsw na apologithw kai opoios endiaferetai mathainei.
    Ti otan erthoun ta dyskola tin kanoume...?Opote mas symferei koitakse ekei kai diavase ayto kai otan erthoun ta dyskola thn kanoume plagiws?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. όχι ανώνυμε,
    σε ποια δύσκολα ακριβώς ανεφέρεσε;δεν είναι καθόλου δύσκολα. Μάλιστα όταν βρω ευκαιρία θα δημιουργήσουμε ένα ποστ -έρευνα για το τι γίνεται με το στρατόπεδο σήμερα για να ενημερωθείς καλύτερα.
    Απλά η ενασχόληση με τις σπουδές δεν μου δίνει χρόνο τώρα να ψάξω το αρχείο της κοινής γνώμης για να αποδείξω στον κάθε ανενημέρωτο το τι γίνεται. Ούτε να απολογούμαι για τους αγώνες που κάναμε τον τελευταίο καιρό και που δεν θέλει να γνωρίζει.

    Για ακόμα μία φορά, οι επιστολές του ΦΣ εδώ:

    http://dpsdfs.blogspot.com/2009/01/blog-post_26.html

    http://dpsdfs.blogspot.com/2009/02/blog-post_1946.html

    Απάντηση Πρύτανη:
    http://dpsdfs.blogspot.com/2009/03/blog-post_4420.html

    Το αρχείο της Κοινής Γνώμης εδώ:
    www.syros.aegean.gr/kg για όποιον ενδιαφέρεται.
    Αν διαβάσει κάποιος από το ΔΣ και έχει στο αρχείο τα τεύχη της Κοινής Γνώμης που αφορούν το Πανεπιστήμιο, ας γράψει ποια είναι να ενημερωθούν οι κύριοι.

    Κι ευτυχώς που γυρίζουμε στα δικά σας λόγια:
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ...ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Άλλη μία καταχώρηση

    http://press-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_1927.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κοίτα να δεις ανώνυμε. Είσαι σε ένα post που αφορά ένα συγκεκριμένο γεγονός. Και αρχίζεις και κατηγορείς ότι τα κάνετε για αυτοϊκανοποίηση, ότι τα κάνετε 5 μέρες το χρόνο και τον υπόλοιπο χρόνο είστε ρεμάλια κτλ κτλ. Δεν μας είπες όμως εσύ τι κάνεις και πόσες μέρες, για να διεκδικήσεις τα δικαιώματα σου και να αλλάξεις τη ζωή σου και τη ζωή μας?? Εμείς είμαστε ηλίθιοι και δεν σκεφτήκαμε κάτι πιο έξυπνο και πιο αποτελεσματικό. Πες μας και εσύ τι κάνεις, που μέχρι τώρα σε 10 σχόλια σου μόνο κρίνεις. Όσο για το τι ζητάμε, τι κάνουμε εδώ, τι προσφέρουμε στη Σύρο κτλ είναι τελείως άσχετα με το παρόν θέμα και ούτε μπορεί να συζητηθεί στα σχόλια ενός blog. Και ούτε είναι υπερχρεωμένος να σου απαντάει και να σε ενημερώνει ο καθένας επειδή το ζητάς. Έχουν γίνει επανειλημμένα ανοιχτές συζητήσεις με φορείς και πολίτες της τοπικής κοινωνίας μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο και έχουν συζητηθεί όλα αυτά τα θέματα. Προφανώς εσύ απείχες, που δηλώνεις τόσο μεγάλο ενδιαφέρον τώρα. Χωρίς να ξέρω ποιος είσαι και τι κάνεις και χωρίς να με νοιάζει κιόλας. Αλλά το λέω αυτό για να σε ενημερώσω ότι αυτά τα ζητήματα απασχολούν και εξετάζονται συνεχώς προς βελτίωση. Όχι σε ανώνυμα σχόλια, αλλά σε ανοιχτές συνελεύσεις. Τώρα εσύ εάν δεν βλέπεις τίποτα καλό σε αυτό το πανεπιστήμιο και νομίζεις ότι κάνει κακό σε αυτόν τον τόπο, οκ μπορείς να το δηλώσεις. Και εάν υπάρχουν πολλοί σαν και εσένα μπορείτε να εισηγηθείτε να φύγει το πανεπιστήμιο από τη Σύρο. Αλλά δεν το κάνετε, γιατί ξέρετε τι πείνα θα πέσει μετά. Από ποιόν θα έχετε έσοδα? Από το καζίνο? Έλεος. Μόνο για κριτική και σχόλια είστε, στην πράξη τίποτα. Τα τσεπώνουμε από παντού, κάνουμε και το κλαμένο ...... μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. gimanin δεν αξίζει το κόπο να προσπαθείς να απολογηθείς σε ανθρώπους που μπαίνουν εδώ μόνο & μόνο για να αναδείξουν το καταπιεσμένο τους εγώ
    ρίξε μια ματιά παραπάνω που αν & μίλησα στο πληθυντικό δε διαστάζει να μου πει ότι τον αποκαλώ βλάκα & αγραμματο (λες & του είπα να βγάλουμε τα πτυχία μας να τα μετρήσουμε)
    την ώρα που τον επιβράβευσα για τη προσπάθεια του να δει & κάτι άλλο το ερμήνευσε όπως εκείνος ήθελε

    & με το δικό του(ς) τρόπο γυρίσαν τη κουβέντα αλλού
    από την άγρια & αναίτια καταστολή της έκφρασης της γνώμης
    θα πρέπει να απολογηθούμε για τι έχει προσφέρει το Πανεπιστήμιο στη Σύρο, η οποία έχει μια μεγάλη ιστορία,& η οποία θα συνεχιστεί από ...το Καζίνο & από τους υστερικούς Αθηναίους τουρίστες του 15μερου του Αυγούστου...
    ο ίδιος δεν είναι Συριανός αλλά κατέχει το θέμα "Σύρος" καλύτερα & εκπροσωπεί τη Συριανή Κοινή Γνώμη σωστότερα από ένα φτωχό πλην τίμιο φοιτητή, έχει γνώση της αγοράς-ενοικίασης ακινήτων στη Σύρο & προσπαθεί στο όνομα του διαλόγου (με ποιο θέμα ξαναχάθηκα) από τη 1 μεριά να περιφρουρήσει την άποψη του (σεβαστό) αλλά το θέμα είναι ότι τα επιχειρήματα του είναι αδύναμα (τουλάχιστον)& συχνά υβριστικά & όπως ξαναπα κακοβουλα

    τέλος πάντων δε θα συνεχίσω να απαντάω σε posts που ξεφεύγουν από το κύριο θέμα των ημερών την προσπάθεια καταστολής της (όποιας) άποψης μιας μερίδας κατοίκων αυτού του τόπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. agapite gimanin, sorry gia tin paranoisi oson afora to polos elksis kai polos anaptyksis...MEA CULPA...

    agapite antuan simfwnw oti ot thema ksefyge arketa kai teinei na ginei asxeto me to uema tis sygkekrimenis dimosiefsis...

    afapiti anna, den eipa oti me apokaleses blaka kai agrammato... egw apokalw ton eafto mou etsi thelontas na sou deiksw oti den to paizw pantognostis... parola afta me xaraktirizeis legontas gia katapiesmeno egw...

    egw den xaraktirisa kanenan apo esas... ti leksi remali ti xrisimopoiise allos kai oxi egw... den tin yiothetw... to oti katheste 360 meres to xrono to eipa thelontas na deiksw mia sxetiki adiaforia kai enan wxaderfismo pou den sas tairiazei...

    se ola ta ypoloipa pou ypothikan diafwnw ws ena vathmo allo sevomenos to gegonos oti einai allo to thema tis dimosiefsis, tha stamatisw edw...

    oso gia tin koini gnomi TRIA POULAKIA KATHONTAN...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σύρος, 26/03/2009


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



    Καταγγέλουμε την προσπάθεια παρεμπόδισης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου να εκφράσουν με ειρηνικό τρόπο την διαμαρτυρία τους για την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης κ. Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο θεωρούν ως πολιτικά υπεύθυνο και ηθικό αυτουργό για την αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της αστυνομίας.
    Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι η εχθρική στάση της αστυνομίας απέναντι στους φοιτητές υπαγορεύθηκε από τον παριστάμενο Υπουργό κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Χαράλαμπο Κόκκινο.
    Θεωρούμε ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αντί να προσανατολίζει το έργο της αστυνομίας στον εκφοβισμό και στην φίμωση της ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης των νέων ανθρώπων οφείλει να ασχοληθεί με την πάταξη της εγκληματικότητας και με την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
    Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Κεντρική και Τοπική), ανέδειξε το χάσμα που τη χωρίζει με την Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα με την νέα γενιά.
    Η καλύτερη απάντηση όμως δόθηκε από τον ίδιο το Συριανό λαό, που αυθόρμητα αντιστάθηκε στην προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να διαλύσουν το φοιτητικό μπλοκ και ενδεχόμενα να προχωρήσουν σε συλλήψεις.
    Το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας.
    Θέση μας είναι η δημιουργία μιας αστυνομίας φιλικής προς τον πολίτη, παρούσα στις γειτονιές και σε όλους τους χώρους, χωρίς αυταρχισμό, με σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι θα ξαναδώσουμε αυτοπεποίθηση και αξία και στον ίδιο τον αστυνομικό και θα ξανασυμφιλιώσουμε Αστυνομία και Πολίτη.



    Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κυκλάδων
    Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σύρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ευτυχώς που μίλησε και το ΠΑΣΟΚ με τους σακατεμένους συνταξιούχους, τα μαθητοδικεία, τα αγροτοδικεία, τους επιστρατευμένους ναυτεργάτες κλπ κλπ. Νομίζετε ξεχάσαμε και τα δικά σας! Δυο όψεις του ίδιου νομίσματος είστε με τη ΝΔ! Δεν τσιμπάει πια η νεολαία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή