ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Λαμόγια παντού, λαμόγια και στην σχολή μας;

Παρακαλώ να προωθηθεί σε όλα τα μέλη του τμήματος

Όπως δεν μάθατε ακόμα, επειδή δεν καταγράφηκε στα πρακτικά, στην έκτακτη γενική συνέλευση της Τετάρτης 18/03 (ξεκίνησε 21:30 περίπου) τέθηκε το θέμα ψήφισης αντιπροσώπου των φοιτητών για την εσωτερική αξιολόγηση. Έβαλα την μοναδική υποψηφιότητα και δεν υπήρξε καμιά αντίρρηση στο να γίνω αντιπρόσωπος. Η αντιπρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου η Πηγή ωστόσο πρότεινε να επαναληφθεί η ψηφοφορία μήπως μαζευτούνε περισσότερα άτομα (πράγμα που αρχικά ακούγεται λογικό και κανένας δεν το απέρριψε). Στη συνέχεια ψηφίστηκαν άλλα δύο θέματα. Στο τέλος της συνέλευσης επαναλήφθηκε η ψηφοφορία και ψηφίστηκε σαν αντιπρόσωπος ο Σπύρος Κίζης. Παρακάτω αναφέρω τις ενστάσεις μου πάνω στη διαδικασία:

- Στην πρώτη ψηφοφορία για τον αντιπρόσωπο ήταν ομόφωνη η απόφαση από αντιπροσωπευτικό δείγμα φοιτητών. Δεν καταγράφηκε ωστόσο ο ακριβής αριθμός των ατόμων που ψήφισαν με την πρόφαση ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη.

- Η ψήφιση αυτή έγινε με συνοπτικές διαδικάσίες και χωρίς να προηγηθεί η γνωστή πολύωρη συζήτηση.

- Τα πρακτικά τα κρατούσε το μέλος καθώς η γραμματέας απουσίαζε. Ωστόσο όταν ήρθε στις 22:00 δεν ενημερώθηκε για την προηγούμενη ψήφιση. Σαν ναν μην υπήρξε ποτέ.

- Με την γραμματέα παρούσα από τις 22:00 πάρθηκαν άλλες δύο αποφάσεις από τον ίδιο αντιπροσωπευτικό αριθμό φοιτητών, που καταγράφηκε αυτή τη φορά, 60 φοιτητές συνολικά.

- Στην επαναληπτική ψηφοφορία στο θέμα του αντιπροσώπου μετά από πολύωρη συζήτηση ψήφισαν 43 άτομα! Για να θεωρηθεί μια απόφαση νόμιμη πρέπει να ψηφιστεί από 57 τουλάχιστον φοιτητές όπως με ενημέρωσε ο ίδιος ο πρόεδρος Σπύρος Μποφυλάτος.

- Ενώ έχουν καταγραφεί στα πρόχειρα πρακτικά 43 άτομα (27 Σπύρος Κίζης, 3 Σταύρος Τασούδης και 13 λευκά) ο πρόεδρος ισχυρίζεται πως εκτός από τις έγκυρες ψήφους υπήρχαν και "άκυρα" τα οποία απ' οτι φαίνεται προσμετρούνται μεν στην πλειοψηφία δεν καταγράφονται δε στα πρόχειρα πρακτικά.

- Η πρόταση της αντιπροέδρου ήταν σαφής, "να περιμένουμε να μαζευτούν περισσότερα άτομα". Ωστόσο στα πρόχειρα πρακτικά καταγράφηκε ως ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ! Προσβολή ως προς ποιό θέμα; Δεν υπήρξε πλειοψηφία; Έγινε κάποια αθέμιτη ενέργεια; Γιατί δεν ενημερώθηκε κανένας;

- Ρωτώντας τον Σπύρο Μποφυλάτο πάνω στο θέμα πληροφορήκα πως ο ίδιος έσπευσε να στείλει το όνομα του αντιπροσώπου την ίδια νύχτα και πήρα επίσης την απάντηση "δεν ξέρω, άμα θες μάζεψε υπογραφές". Αυτή η απάντηση είχε σκοπό να με αποθαρύνει;

- Σε συζητήσεις που είχα με φοιτητές από ακόμη μεγαλύτερα έτη πληροφορήθηκα ότι αντίστοιχα φαινόμενα παραβίασης του καταστατικού έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν.

- Πληροφορήθηκα επίσης πως μόνο ένα μικρό μέρος του πρώτου έτους (γύρω στα 15 άτομα) είναι εγγεγραμμένα στον φοιτητικό σύλλογο. Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές του πρώτου έτους δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Θα ήθελα να ενημερώσω τους πρωτοετείς πως με 2 ευρώ μπορούν να γραφτούν στον φοιτητικό σύλλογο.

Δε θεωρείται τραγικό ενώ μιλάγατε για ηθική και αυτοκριτική στην περίφημη κατάνοιξη να ενεργείται τόσο βρώμικα; Τελικά πόσο σημαντική είναι αυτή η θέση του αντιπροσώπου για να ξεμπροστιάζεστε τόσο απροκάλυπτα; Μην εκτίθεστε παραπάνω, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!



Τασούδης Στάυρος

31 σχόλια:

  1. to oti se psifisan 3 apo tous 50 den sou leei kati???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έλειπα από τη Συνέλευση...
    τρωγόμαστε όμως για μαλακίες.
    τι είναι αυτά ρε?
    αντί να λέμε ότι η εσωτερική αξιολόγηση δεν πρέπει να υπάρχει όπως πάει να γίνει. Είναι ένας νόμος του κράτους, τον οποίο έχουμε συζητήσει και απορρίψει στο παρελθόν. Τα κριτήρια είναι τα κριτήρια της αγοράς. Ότι αν γίνει η αξιολόγηση κανονικά θα πρέπει να κλείσουμμε. Ότι αν δεν είμαστε καλό τμήμα σύμφωνα με τα κριτήρια του Νόμου, δεν έχει χρηματοδότηση...
    καθόμαστε και μαλακιζόμαστε;

    ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ! ΤΗΝ ΣΠΑΜΕΕΕΕ!

    ΥΓ. αν θέλουμε να συζητήσουμε για το πως λειτουργεί ο σύλλογος και η ΓΣ και το καταστατικό αυτό είναι άλλη υπόθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εάν πρόκειται για αυτή την αξιολόγηση έχεις απόλυτο δίκιο. άλλα εάν θυμάμαι καλά αυτή η αξιολόγησή δεν θα γινόταν από εσωτερικούς παράγοντες. νομίζω ότι τώρα πρόκειται για ενα 'άτυπο' όργανο που τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιούνται εσωτερικά προς βελτίωση κτλ.. τουλάχιστον έτσι κατάλαβα στη συνέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑΑΑΑ....
    Πάντα έτσι λένε για την αξιολόγηση.
    Και για την EULA που είχει κάνει εσωτερική αξιολόγηση του Πανεπιστημίου πριν 3 χρόνια, τα ίδια λέγανε.
    Ποιος την επιβάλλει και τη ζητάει;
    Ποιος την κάνει;
    Με τι κριτήρια;
    Τι σημαίνει εσωτερική χρήση;
    Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αξιολόγηση, όπως κάνουμε δηλαδή στις συζητήσεις για τον οδηγό σπουδών;
    Υπάρχει η εσωτερική και η εξωτερική αξιολόγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οκ..στη γενική δεν ειπώθηκε τπτ από όλα αυτά. Ποιος, γιατι κτλ. Και το ότι γίνεται εσωτερικά το λέω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν θυμάμαι καλά. Σίγουρα στην επόμενη γενική θα πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς και να το ξαναδούμε. Προφανώς εάν πρόκειται για την περίφημη αξιολόγηση του υπουργείου και εγώ πιστεύω ότι όχι μόνο δεν πρέπει να συμμετέχουμε σαν φσ αλλά και σαν τμήμα..Επομένως τσάμπα το ξεκατίνιασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαμβάνοντας υπ'όψιν τις σκέψεις του συναδέλφου Σταύρου Τασούδη θα ήθελα να αναφερθώ στο ότι είναι απόλυτα θεμιτό, ένα μέλος της φοιτητικής κοινότητας να διαφώνει, να θέλει να προσβάλει κάποιες διαδικασίες θεωρώντας ότι δεν έγιναν νόμιμα ή υπονομεύτηκαν ή απλώς να κοινοποιήσει την γνώμη του έπειδη έχει την ανάγκη να εκφράσει την πικρία του. Επειδή όμως εδώ είμαστε Πανεπιστήμιο, και όχι μια παρέα φίλων, θα πρέπει καθένας όταν κάνει τόσο εσπευσμένες και παρορμιτικές ενέργειες, να προσέχει πάρα πολύ το ύφος του και τους χαρακτηρισμούς του. Δεδομένου ότι έχει αναμιχθεί το όνομά μου (και άλλων φυσικά) σε έναν λίβελο περί αξιοπρέπειας και διαφάνειας, αξίες τις οποίες δεν ανέχομαι από κανέναν (πόσο μάλλον από ανθρώπους που ματα βίας γνωρίζουν την μορφή μου, σε καμία περίπτωση δε την προσωπικότητά μου) να αμφισβητεί, απαιτώ να γίνει νέα γενική συνέλευση. Προτείνω μόνο και μόνο λόγω προσωπικής ευθειξίας να επαναληφθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του αντιπροσώπου των φοιτητών για την εσωτερική αξιολόγηση. Επίσης στην περίπτωση που το προεδρίο όντως καλέσει νέα Γ.Σ. μετά από την παρότρυνσή μου, απαιτώ από τον συνάδελφο Σταύρο Τασούδη να έχει το θάρρος και όχι μόνο το θράσος που τον χαρακτήρισε μέσα από αυτή την επιστολή, να ζητήσει επίσημα και δημόσια συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς του. Ελπίζοντας ότι ο Στάυρος Τασούδης δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει κάνει, και πόσο προσβλητικό είναι για έναν άνθρωπο που θεωρεί ότι διέπεται από κάποιες ηθικές αρχές, δημόσια να εμπλέκεται με χαρακτηρισμούς όπως "λαμόγια" ή "άρνηση της αυτοκριτικής και της ηθικής", περιμένω την δημόσια συγγνώμη του στην νέα Γ.Σ. όταν οριστεί. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αναγκαστώ να προβώ σε άλλες διαδικασίες οι οποίες και τυπικά απόλυτα νόμιμες θα είναι βάσει καταστατικού, και εξαιρετικά δυσάρεστες για αυτόν και κατα συνέπεια για εμένα και όσους ενδεχωμένως έχουν θιχτεί στον ίδιο βαθμό και έτσι θα αναγκαστούν να τις κινήσουν. Τέλος θέλω να διασαφηνίσω ότι καμία "λαμογιά", καμία διαπλοκή δεν υπήρξε στην διαδικασία. Εγκυόμαι προσωπικά για το πειόν τον συναδέλφων μας που μας αντιπροσωπεύουν στο προεδρίο, καθώς και για την προσωπική μου στάση απέναντι σε θέματα καθαρότητας και διαφάνειας. Αναμένω την επόμενη Γ.Σ. , ελπίζω να μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημά μου για την επανάληψη της διαδικασίας, και έτσι να εκλεγεί ένας αντιπρόσωπος που όντως θα εκφράζει την πλοιοψηφία τψν φοιτητών, αφού για το δικό μου πρόσωπο υπάρχουν αμφιβολίες.
    Χαιρετώ,
    Σπύρος Κίζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο νόμος περι διασφάλισης:http://www.aua.gr/gr/ann/IL49JE4.pdf
    και το site της ανεξάρτητης αρχής που θα ασχοληθεί με αυτήν:http://www.adip.gr/index_gr.html για όσους θέλουν να διαβάσουν περί τίνος πρόκειται. Όσο για τα χτεσινά...μάλλον φταίμε όσοι είμασταν πολύ "διακριτικοί" για να σηκώσουμε χέρι και να πούμε εξαρχής την γνώμη μας για την πρώτη υποψηφιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λαμβάνοντας το mail του κ.Τασούδη και μάλιστα τέσσερις φορές θα ήθελα αρχικά να πω ότι η κριτική πάνω σε διαδικασίες είναι πράγμα θεμιτό εάν μπορείς να στηρίξεις με επιχειρήματα την θέση σου(και όχι ανακρίβειες).

    Καθώς μέσα σε αυτή την επιστολή γίνεται αναφορά στο όνομα μου και μόνο γι'αυτό, απαντάω και ζητάω την προώθηση της απάντησης μου όπως αντίστοιχα κοινοποιήθηκε το κείμενο του κ.Τασούδη.
    Επίσης επειδή στο πρόσωπο μου μαζί με του συμφοιτητή μου Σ.Μποφυλάτου (καθώς και σε άλλα δύο πρόσωπα ανώνυμα αλλά με την ιδιότητα τους στο Δ.Σ.) χρεώνονται παρατυπίες, "λαμογιές", βρωμιές και πολλά υπονοούμενα για αθέμιτες ενέργειες θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα.

    Καταρχάς ονομάζομαι Πηγή Λομποτέση και τελώ χρέη ταμία περίπου εδώ και ένα χρόνο.
    Τα καθήκοντα μου έχουν να κάνουν με την διαχείριση του λογαριασμού του Φοιτητικού Συλλόγου καθώς και γενικά τα οικονομικά του.
    Πέρα από αυτά καλούμε να πάρω κάποιες αποφάσεις όταν χρειαστεί στο Δ.Σ. ως μέλος του.

    Στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/03 διενέργησα ως μέλος της Γενικής Συνέλευσης και τίποτα παραπάνω. Πρότεινα λοιπόν κανονικά και μπροστά σε όλη την Γ.Σ. επειδή το θέμα της εκλογής εκπροσώπου είναι σημαντικό και κυρίως πρωτόγνωρο να ξανασυζητηθεί αργότερα ,αφού υπήρχαν αρκετά θέματα, για τους παρακάτω λόγους:
    -δεν υπήρξε ούτε θετική ούτε αρνητική ψήφιση για τον κ.Τασούδη
    -επειδή εκείνη την ώρα προσήλθαν και άλλα άτομα στην αίθουσα υπήρχε ενδεχόμενο να ενδιαφέρεται και άλλος να βάλει υποψηφιότητα καθώς και να υπάρχει περισσότερος κόσμος που θα ψηφίσει
    -να δοθεί ο χρόνος να το σκεφτεί ο καθένας και ίσως στην συνέχεια να συζητηθεί
    Πάνω στην πρόταση μου δεν ακούστηκε καμία αντίρρηση ή σχολιασμός μέσα στην Γενική Συνέλευση.

    Δεν θα αναφερθώ περί των διαδικασιών περαιτέρω, απλά θα ήθελα να προσθέσω και να τονίσω ότι τα θέματα περί ηθικής που αναφέρει ο κ.Τασούδης καλύτερα να αναφέρονται επί συγκεκριμένων διαδικασιών ή θεμάτων. Καθώς έχουν να κάνουν με θέματα προσωπικότητας και αξιών και καθώς δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα, δεν επιτρέπω την αξιολόγηση μου και τους διάφορους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο μου.


    Ευχαριστώ,
    Πηγή Λομποτέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λαμβάνοντας το mail του κ.Τασούδη και μάλιστα τέσσερις φορές θα ήθελα αρχικά να πω ότι η κριτική πάνω σε διαδικασίες είναι πράγμα θεμιτό εάν μπορείς να στηρίξεις με επιχειρήματα την θέση σου(και όχι ανακρίβειες).

    Καθώς μέσα σε αυτή την επιστολή γίνεται αναφορά στο όνομα μου και μόνο γι'αυτό, απαντάω και ζητάω την προώθηση της απάντησης μου όπως αντίστοιχα κοινοποιήθηκε το κείμενο του κ.Τασούδη.
    Επίσης επειδή στο πρόσωπο μου μαζί με του συμφοιτητή μου Σ.Μποφυλάτου (καθώς και σε άλλα δύο πρόσωπα ανώνυμα αλλά με την ιδιότητα τους στο Δ.Σ.) χρεώνονται παρατυπίες, "λαμογιές", βρωμιές και πολλά υπονοούμενα για αθέμιτες ενέργειες θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα.

    Καταρχάς ονομάζομαι Πηγή Λομποτέση και τελώ χρέη ταμία περίπου εδώ και ένα χρόνο.
    Τα καθήκοντα μου έχουν να κάνουν με την διαχείριση του λογαριασμού του Φοιτητικού Συλλόγου καθώς και γενικά τα οικονομικά του.
    Πέρα από αυτά καλούμε να πάρω κάποιες αποφάσεις όταν χρειαστεί στο Δ.Σ. ως μέλος του.

    Στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/03 διενέργησα ως μέλος της Γενικής Συνέλευσης και τίποτα παραπάνω. Πρότεινα λοιπόν κανονικά και μπροστά σε όλη την Γ.Σ. επειδή το θέμα της εκλογής εκπροσώπου είναι σημαντικό και κυρίως πρωτόγνωρο να ξανασυζητηθεί αργότερα ,αφού υπήρχαν αρκετά θέματα, για τους παρακάτω λόγους:
    -δεν υπήρξε ούτε θετική ούτε αρνητική ψήφιση για τον κ.Τασούδη
    -επειδή εκείνη την ώρα προσήλθαν και άλλα άτομα στην αίθουσα υπήρχε ενδεχόμενο να ενδιαφέρεται και άλλος να βάλει υποψηφιότητα καθώς και να υπάρχει περισσότερος κόσμος που θα ψηφίσει
    -να δοθεί ο χρόνος να το σκεφτεί ο καθένας και ίσως στην συνέχεια να συζητηθεί
    Πάνω στην πρόταση μου δεν ακούστηκε καμία αντίρρηση ή σχολιασμός μέσα στην Γενική Συνέλευση.

    Δεν θα αναφερθώ περί των διαδικασιών περαιτέρω, απλά θα ήθελα να προσθέσω και να τονίσω ότι τα θέματα περί ηθικής που αναφέρει ο κ.Τασούδης καλύτερα να αναφέρονται επί συγκεκριμένων διαδικασιών ή θεμάτων. Καθώς έχουν να κάνουν με θέματα προσωπικότητας και αξιών και καθώς δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα, δεν επιτρέπω την αξιολόγηση μου και τους διάφορους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο μου.


    Ευχαριστώ,
    Πηγή Λομποτέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρόλο που δεν ήμουν παρών στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, που έγινε την Τετάρτη 18 Μαρτίου και για την νομιμότητα των διαδικασιών της οποίας γίνεται λόγος τόσες μέρες, θα ηθελά να εκφράσω τις απόψεις μου πάνω στο θέμα. Θεωρώ ότι το θέμα που ανέκυψε με αφορά άμεσα, όπως αφορά άμεσα και όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας.
    Σε αυτήν την έκτατη γενική συνέλευση της 18ης Μαρτίου, που συγκάλεσε με email το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού συλλόγου την Τρίτη 17 Μαρτίου (αν και το καταστατικό του Φ.Σ. στο άρθρο 17 ορίζει ότι έκτακτη Γ.Σ. εφόσον συντρέχουν οι προυποθέσεις σύγκλησης της, θα πρέπει να πραγματοποιέιται 2 μέρες μετά την ανάρτηση της ανακοίνωσης για την διεξάγωγή της έκτακτης Γ.Σ.- επομένως η συνέλευση θα έπρεπε να είχε γίνει την Πέμπτη 19 και όχι την Τετάρτη 18 Μαρτίου ας παραβλέψουμε ωστόσο αυτό το τυπικό στοιχείο γιατί μερικοί μπορεί να με κατηγορήσουν ως τυπολάτρη!!). 'Οπως ορίζει το καταστατικό (άρθρο 14) που θυμίζω ότι όλα τα μέλη του Φ.Σ. θα πρέπει να αποδέχονται και να τηρούν, τα προς συζήτηση θέματα στις Γ.Σ. θα πρέπει να καθορίζονται στην πρόσκληση με σαφήνεια και καθαρότητα ώστε να τα γνωρίζουν όλοι οι φοιτητές και να κρίνουν αν τα θεωρούν κρίσιμα και αν θέλουν να παρεβρεθούν στην Γ.Σ. ή όχι. Σε καμία περίπτωση δεν αρκούν αόριστιες και γενικόλογες εκφράσεις του τύπου "θέματα που θα προκύψουν", αλλίως η απόφαση που λαμβάνεται μπορεί να ακυρωθεί (Να παραβλέψω και αυτό το τυπικό στοιχείο???) .Σύμφωνα λοιπόν με την πρόσκληση του Δ.Σ. θα συζητούνταν στην Γ.Σ. εκτός από τα προβλεπόμενα στην πρόσκληση θέματα και τυχόν άλλα θέματα που θα προέκυπταν.
    Έτυχε τώρα, κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις!! το θέμα που προέκυψε να είναι η εκλογή εκείνου του φοιτητή που θα μετείχε στην επιτροπή αξιολόγησης του τμήματος μας όπως προβλέπει ο νόμος 3374/2005 για την διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών (για περισσοτερες πληροφορίες επισυνάπτεται το link για το κείμενο του νόμου).
    Υπάρχουν έντονες συζητήσεις μεταξύ των φοιτητών σχετικά με το εάν θα πρέπει το τμήμα μας να εφαρμόσει το νόμο-πλαίσιο που προβλέπει την αξιολόγηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Θα πρέπει ωστόσο να επισημάνω ότι το Δ.Σ. ενήργησε με σκοπό την εκλογή αντιπροσώπου χωρίς να αντιτεθεί στην εφαρμογή του νόμου. Στην συγκεκριμένη συνέλευση ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δ.Σ. πρότεινε την διενέργεια ψηφοφορίας για την εκλογή του αντιπροσώπου.
    Πιστέυω πως το ζήτημα της αξιολόγησης του Πανεπιστημίου μας είναι πάρα πολύ κρίσιμο για να το αφήσουμε αποκλειστικά στην κρίση του Δ.Σ.. Αφορά όλους τους φοιτητές καθως από την αξιόλόγηση αυτή εξαρτάται όχι μόνο το μέλλον της σχολής αλλά κυρίως το δικό μας μέλλον. Επομένως τέτοιες αποφάσεις δεν θα πρέπει να λαμβάνονται με συνοπτικές διαδικασίες αλλα με πλήρη διαφάνεια και σοβαρότητα.
    Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει διαφάνεια στην λειτουργία του Δ.Σ και θεωρώ απαράδεκτο να νομίσει κάποιος ότι είναι θέμα τυπικό η τήρηση των κανονισμών του καταστατικού. Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το κακογραμμένο αυτό κείμενο όμως δεν έχω και το δικαίωμα να ενεργώ πάνω από τον νόμο ατιμώρητος (ακόμα και αν έχω τις αγαθότερες προθέσεις). Ούτε το 9 μελές έχει αυτό το δικαίωμα.
    Διάβασα την απάντηση που έστειλε την επόμενη μέρα ο Αντώνης Γκαβογιάννης στον φοιτητικό σύλλογο, στον Σταύρο Τασούδη και στον Σπύρο Κύζη (να με συγχωρέσει που δεν χρησιμοποιώ το πρόθεμα κύριος, δεν το κάνω από έλειψη σεβασμού απλά πιστεύω πως είναι λιγάκι αστείο ενώ στις περισσότερες συνελεύσεις μιλάμε ο ένας στον άλλο σαν συνομίληκοι στις γραπτές επιστολές να μιλάμε σαν δικηγόροι). Στην απάντηση του αναφέρεται πάνω στην διαδικασία της συγκεκριμένης γενικής συνέλευσης καθώς επίσης και σε ανακρίβειες στο mail, που προκύπτουν όπως λέει από την άγνοια του Σταύρου πάνω στο καταστατικό. Διάβασα το καταστατικό πρώτη φορά αυτές τις μέρες με αφορμή το γεγονός. Δεν μπόρεσα να επαληθεύσω τις παρατηρήσεις του Αντώνη μέσα στο καταστατικό και θα ήθελα αν μπορεί και θέλει να μας πεί ο ίδιος συγκεκριμένα που βρίσκονται. Δεν ξέρω αν το καταστατικό στηρίζει όντως την θέση ότι "μια γενική συνέλευση θεωρείται ότι έχει απαρτία ως αρχή (;) και όχι ως μεμονωμένη διαδικασία ψήφισης" πράγμα που μου φαίνεται παράλογο και αντιδημοκρατικό γιατί κρίσιμος είναι ο χρόνος ψήφισης λογικά. Όσον αφορά την απαρτία, ο πρόεδρος του 9μελούς ενημέρωσε τον Τασούδη ότι είναι 57 άτομα το όριο, δεν το υπέθεσε μόνος του. Αν αυτή η πληροφορία είναι λανθασμένη (δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των μελών του Φ.Σ) η ευθύνη βρίσκεται στο 9μελές. Τέλος να σημειώσω πως είναι λυπηρό να απειλεί με επιβολή πειθαρχικων κυρώσεων την στιγμη που οι προυποθέσεις της δεν συντρέχουν (ούτε είναι στην αρμοδιότητα του να εκτελέι επιπλήξεις σε μέλη) και να μετατρέπει ένα θέμα που αφορά όλους τουσ φοιτητές σε προσωπική βεντέτα!

    Ως φοιτητής και ως μέλος του Φοιτητικού συλλόγου ζητάω και έχω το δικαίωμα να ζητήσω
    • Επίδειξη των πρόχειρων αλλά και των καθαρογραμμένων πρακτικών της έκτακτης γενικής συνέλευσης- τα πρακτικά αυτά αποτελούν καταγραφή των όσων έλαβαν χώρα στην Γ.Σ. από την αρμόδια γραμματέα η οποία κατα την καταγραφή τους ενεργεί ως όργανο του Φ.Σ..Κάθε φοιτητής έχει δικαίωμα να πληροφορείται το περιεχόμενο τους δεν ανήκουν στο Δ.Σ.
    • Επίσημη τοποθέτηση του Δ.Σ. επι του κρισιμότατου αυτού θέματος.
    • Επίδειξη του μητρώου όπου καταγράφονται τα μέλη του Φ.Σ. και προσδιορισμο του ακριβή αριθμού τους.
    • Ζητάω εφαρμογή του καταστατικού και τήρηση των διαδικασιών
    • Αποφυγή επιθέσεων σε προσωπικό επιπέδο σε βάρος φοιτητών που το μόνο που επιδιώκουν είναι διαλεύκανση της υπόθεσης.
    Θα ήθελα επίσης να ζητήσω από εκείνους που βρίσκονταν στην Γ.Σ. να τοποθετηθούν με απόλυτη ειλικρίνεια και να βοηθήσουν την Γ.Σ. στο έργο της.
    ΥΓ: Γνωρίζω πως είναι απαράδεκτο να μην έχω διαβάσει το καταστατικό μέχρι το πέμπτο έτος και το αποδέχομαι. Η έκδοση που διάβασα βρίσκεται στο myAgean σε αυτό το link: http://my.aegean.gr/gallery/Other_Stuff/DOCUMENTS-ANNOUNCEMENTS-FoitSyll/Syros/katastatiko.doc.html . Δεν ξέρω αν έχει υποστεί τροποποιήσεις αυτή η έκδοση. Άμα θέλει ο Φ.Σ μπορεί να δημοσιεύσει την απάντηση του Αντώνη για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Το link για τον νόμο πέρι αξιολόγησης http://www.aua.gr/gr/ann/IL49JE4.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νίκο,
    καταρχήν χαίρομαι που έστω και αυτό το περιστατικό σε έκανε να διαβάσεις το καταστατικό και να θέσεις τα αιτήματά σου δημοσίως. Όταν αρχίσουν όλοι να ενδιαφέρονται, τότε θα είμαστε όλοι πιο υπεύθυνοι και θα εκλείψουν και οι όποιες από τις παρατυπίες (όσες είναι βάσιμες) αναφέρεις.

    Κι εγώ δεν παρευρισκόμουν στη τελευταία ΓΣ. Πέρασα για 15 λεπτά κι εκείνη την ώρα συζητούσαν τη νέα πρόταση της διαδικασίας εκπλήρωσης της διπλωματικής. Θέμα που δεν υπήρχε στην αρχική ατζέντα, αλλά λόγω του ότι παρευρισκόταν στη ΓΣ άτομο από τη διοίκηση (ΚΟυτσοθεόδωρος) συζητήθηκε. Επίσης, το πρωί της Τετάρτης έγινε ΠΓΣ όπου οι αντιπρόσωποί μας εκεί ενημερώθηκαν για κάποια θέματα, όπως η διπλωματική και η αξιολόγηση, και τα έφεραν στη δική μας ΓΣ.

    Επομένως, δεν είναι ότι αποκρύφτηκαν επίτηδες όπως αφήνεις να εννοηθεί στο κείμενο. Επίσης το "ότι άλλο προκύψει" το έγραψα εγώ προσωπικά στο blog και στο email, γιατί εγώ το έστειλα σε συνεννόηση με τον πρόεδρο (χωρίς να ανήκω στο ΔΣ, απλά όλοι το έχουν παρατήσει λίγο το επάγγελμα και ένα άτομο μόνο του, ο Μπόφυ, δεν μπορεί να κάνει 1000 πράγματα). Το έγραψα για τον απλούστατο λόγο ότι η ΓΣ είναι τόσο ανοιχτή, που ο καθένας μπορεί να έχει ένα θέμα (π.χ. οι απουσίες που βάζουν καθηγητές στο μάθημα) και θα μπορούσε να το θέσει προς συζήτηση.

    Πιο συγκεκριμένα τώρα, η μη ενημέρωση για το θέμα της εσωτερικής αξιολόγησης ξεκινά από αλλού. Το έψαξα λίγο μόνος μου και έχω να πω το εξής: Στην ΠΓΣ το θέμα έπεσε τελευταίο, χωρίς καν να διαβαστεί η εισήγηση, γεγονός που οδήγησε το αντιπρόσωπό μας να μην είναι ενημερωμένος, όπως και τους περισσότερους εκεί μέσα. Το ψήφισαν λοιπόν στα γρήγορα και χωρίς πολύ συζήτηση. Όπως και χωρίς πολύ συζήτηση θα κάνουν την αξιολόγηση. Κι αυτό γιατί, όπως λίγο πληροφορήθηκα αν δεν γίνει η αξιολόγηση θα κοπούν τα μεταπτυχιακά του Τμήματος και η χρηματοδότηση. Βρώμικη δουλειά δηλαδή...σχέσεις εκβιασμού και ανταλλαγής που φυσικά προέρχονται από το Κράτος.

    Επίσης, εκτός των τελευταίων ΓΣ, στην αρχή κάθε ΓΣ διαβάζονταν και επικυρώνονταν τα πρακτικά της προηγούμενης ΓΣ. Διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε συλλογικό όργανο.

    Ακόμα, η απαρτία της ΓΣ ορίζεται από τον αριθμό που ψήφισαν την προηγούμενη χρονιά (νομίζω τα 2/3 αυτών, εκτός αν είναι συνεχιζόμενη ΓΣ) + τους εγγεγραμμένους πρωτοετείς. Πληροφορήθηκα ότι οι φετινοί πρωτοετείς (παραπάνω από 15) γράφτηκαν στην πρώτη ΓΣ της χρονιάς και χωρίς μάλιστα να πληρώσουν το χαζό αντίτιμο των 2 ευρώ.

    Θέλω να τελειώσω με μία απορία. Εφόσον ο Τασούδης βρισκόταν στη ΓΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, γιατί δεν έκανε τότε την ένστασή του; Είδε όνειρο ή κάποιος του έβαλε διαβόλους στο μυαλό ότι τον αδικήσανε; Πραγματικά αναρωτιέμαι και θέλω να μου το εξηγήσει.

    Πρότασή μου: από το νέο ΔΣ να τηρούνται οι διατάξεις του καταστατικού καλύτερα. Αλλά το κυριότερο είναι ότι πρέπει ΕΜΕΙΣ να είμαστε κοντά στο ΔΣ, να το στηρίζουμε και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, να συμμετέχουμε ενεργά...

    Είδες που κάποια στιγμή ανοίγουμε το βλέφαρο όλοι και λέμε " ουυπς...τι έγινε τώρα;"
    καλά να πάθουμε!

    Δεν καταδικάζω το ΔΣ (δηλ το Μπόφυ,αυτός έμεινε για μένα εκεί μέσα) αλλά ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ που με την αδιαφορία μας τον έχουμε αναγκάσει να κάνει κάποια λάθη και παραλείψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά Γιωργάκη το ποιος έχει μείνει στο Δ.Σ. δεν έχει να κάνει με το ποιος παράτησε το επάγγελμα κτλ που λες, συμβάλλουν διάφοροι παράμετροι και δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται.
    Κατά τ'άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και εμείς σαν Δ.Σ. (όταν τουλάχιστον μας θεωρούσες ενεργούς) είχαμε κάνει μεγάλο θέμα την τυπικότητα και το τι κρατάμε από το καταστατικό που ειναι χάλια και τι όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ήθελα να πω επίσης ότι για προσωπικούς λόγους βρίσκομαι στην Αθήνα και δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στην Γ.Σ. της Δευτέρας.

    Αυτό για την περιπτωση που σχολιαστεί η απουσία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργο γεια,
    Η απάντηση σου δεν με ικανοποίησε και δεν πιστεύω πως κάποιες ενέργειες μπορείς να τις δικαιολογήσεις.
           Αν κάποιοι από το 9μελές έχουν "παρατήσει το επάγγελμα" όπως μου λες να παραιτηθούν. Πολύ απλά. Όσον αφορά το θέμα του αντιπροσώπου, δεν πιστεύω πως είναι της ίδιας σημασίας με αυτό των απουσιών των καθηγητών για να μπει "σφήνα". Και όσο και αν επίγει το θέμα δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση το Δ.Σ να το περνάει στα γρήγορα και να στέλνει το όνομα του αντιπροσώπου την ίδια μέρα, δεν πιστεύω πως το τμήμα ή το μεταπτυχιακό θα κλείσει για μία μέρα. Έτσι κι αλλιώς απειλές τέτοιου τύπου δεν έχουν καμία απήχηση στο Φ.Σ. ο οποίος έχει δείξει την αποφασιστηκότητα και την δύναμη του στο παρελθόν. Οι διοικούντες θα πρέπει να συμμορφώνονται στις ανάγκες μας και όχι εμείς στις δικές τους.  Συζητούσαμε ώρες επί ωρών, κάναμε καταλήψεις, πορείες και αγώνες, θυσιάσαμε το  χειμερινό εξαμήνο.'Ολοι από κοινού αποφασίσαμε ότι θελουμε ένα καλύτερο πανεπιστήμιο που δεν είναι απλώς ένα εργοστάσιο παραγωγης ετοιμοπαράδοτων εργαζομένων. Ρωτάω όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για το Δ.Σ.; Δεν υποτίθεται ότι το Δ.Σ. είναι το εκτελεστικό και διοικητικό όργανο του Φ.Σ. και επομένως θα πρέπει να συμμορφώνεται και να εκφράζει την βούληση των φοιτητών; Από πότε το Δ.Σ. αποφασίζει και ενεργεί κατά βούληση; Mια κοπέλα παραπάνω δημοσίευσε το link με την εφημερίδα της κυβέρνησης πάνω στον νόμο. Θα μπορούσε οποιοσδήποτε να ενημερωθεί, αλλα το θέμα το συζητάμε απο το 2006 οπότε λογικά κάτι θα έπρεπε να έχει μυριστεί. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το βρώμικο κράτος (που είναι, δεν διαφωνώ καθόλου, μέχρι που φτάνουν τα πλοκάμια του προσπαθώ να καταλάβω).
    Η λήψη απόφασης και η αποστολή αντιπροσώπου-φοιτητή σημαίνει αποδοχή και εφαρμογή του νόμου πλαισίου. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Δεν υπάρχει επιστροφή. Για αυτό πιστεύω ότι η απόφαση του Δ.Σ. για εκλογή αντιπροσώπου και η αυθημερόν αποστολή του ονόματος του εκλεγέντος φοιτητή στους αρμόδιους συνεπάγεται την αποδοχή του νόμου πλαισίου τουλάχιστον από το Δ.Σ..
           Όσον αφορά την πλειοψηφία στο καταστατικό γράφει πως "σε απαρτία βρίσκεται η Γ.Σ όταν παρευρίσκεται τουλάχιστον το 1/4 των μελών και αποφασίζει κατά πλειοψηφία" (άρθρο 24). Δεν ξέρω αν έχει τροποποιηθεί αυτό.
           Όσον αφορά τα πρακτικά. Αυτό που μου γράφεις για την επικύρωση τους δεν το είδα στο καταστατικό. Δεν ξέρω εάν έχει τροποποιηθεί ή έαν βρίσκεται στον εσωτερικό κανονισμό της Γ.Σ που δεν τον έχω διαβάσει. Πρέπει να σου πω πάντως πως ο Τασούδης σήμερα προσπάθησε να βρει τον Μποφυλάτο για να του δείξει τα πρακτικά, το καταστατικό, τα μέλη του Φ.Σ και τον εσωτερικό κανονισμό της Γ.Σ, ο ίδιος όμως του απάντησε πως δεν έχει δικαίωμα να τα δεί λόγω "νόμου του κράτους". Πραγματικά δεν ξέρω σε ποιόν νόμο αναφέρεται. Επίσης του είπε πως τα πρακτικά δεν έχουν γραφεί ακόμη;;;!!! (μην μου πείτε ότι είναι για να γραφούν με καλύτερα γράμματα, σας παρακαλώ, θα προσβληθεί η νουμοσύνη μου) Το λιγότερο που μπορώ να πω εδώ είναι πως θα έπρεπε να ήταν ενημερωμένος τουλάχιστον...
           Όσο για την απορία σου για τον Τασούδη. Προφανώς δεν θα σου απαντήσω εκ μέρους του. Κατά την προσωπική μου γνώμη όμως έκανε λάθος που δεν μίλησε εκείνη την στιγμή.
           Τέλος θα αναφερθώ στην κοπέλα που έγραψε παραπάνω μιας και άρχισα. Από το σχόλιο της αφενός παραδέχεται την ύπαρξη ψηφοφορίας (πράγμα που αρνείται ο Αντώνης Γκαβογιάννης στην απάντηση του) και αφετέρου χρησιμοποιεί έναν πολύ σκληρό χαρακτηρισμό. Αυτή η "διακριτικότητα" που αναφέρει δεν εκτιμάται στις Γ.Σ. όπου όλοι εκφράζονται ελεθευρα και δείχνει μια τάση για ελεημοσύνη και δίνει στον Σταύρο την ιδιότητα του κακομοίρη. Ε όχι και έτσι...

    ΥΓ: Το σχόλιο του Αντώνη "παιδιά αρχίστε το μπάλωμα" που πήγε;;; Το σχόλιο του ψεύτικου Σταύρου παραμένει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προφανώς και δεν θα μπω στη διαδικασία να δίνω διευκρινήσεις στον καθένα που ξαφνικά αποφάσισε να αναφερθεί σε μένα, αλλά δεδομένης της κατάστασης όπου κάποιοι συμφοιτητές μας ένα πρωί αποφάσισαν να αρχίσουν και να διατηρούν μέχρι σήμερα μια αντιπαράθεση με συγκεκριμένα απ' ότι φαίνεται άτομα, θέλω να σημειώσω κάποιες παρατηρήσεις:
    Με τον Σταύρο Τασούδη δεν έχω κανένα απολύτως προσωπικό πρόβλημα. Απάντησα στην επιστολή του γιατί την έστειλε, αρχικά, από τον προσωπικό του λογαριασμό και όχι από κοινοποίηση σε όλους τους φοιτητές μέσω του ΦΣ. Σε αυτήν την επιστολή αναφέρονται κάποιες κατηγορίες και κάποιες ανακρίβειες (προσωπική μου άποψη). Το ότι δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με τον συγκεκριμένο φοιτητή φαίνεται μέσα στην απάντηση μου όπου αναφέρω ότι διατίθεμαι να του εξηγήσω κάποιες διαδικασίες στις οποίες αναφερόταν. Το παραπάνω το πρότεινα χωρίς να έχω τη διάθεση να το παίξω σοφός και παντογνώστης των διαδικασιών, αλλά θεωρώντας ότι με την ενασχόληση μου με τον σύλλογο ΚΑΘ ΟΛΗ τη διάρκεια της παρουσίας μου στη Σύρο έχω αποκτήσει μια επιπλέον εμπειρία. Μπορεί και όχι, αλλά τουλάχιστον έχω διαβάσει το καταστατικό αρκετές φορές. Επομένως τον χαρακτηρισμό 'προσωπική βεντέτα' που χρησιμοποιείται σε παραπάνω σχόλιο θα τον χαρακτήριζα τουλάχιστον άστοχο εάν όχι προβοκατόρικο. Μάλλον από την αντίθετη μεριά ισχύει.
    Παρ' όλα αυτά στην επιστολή του ο Σταύρος Τασούδης αναφέρει κάποιες γενικές κατηγορίες για πρόσωπα και διαδικασίες του συλλόγου. Η πρόταση μου ήταν, εφόσον ο κ. Τασούδης ενημερωθεί λεπτομερώς για τις διαδικασίες και επιθυμεί να συνεχίσει να υποστηρίζει τις κατηγορίες αυτές να προσκομίσει στοιχεία που θα τις αποδεικνύουν. Διαφορετικά δεν νομίζω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να παραπληροφορεί, να διαστρεβλώνει και να κατηγορεί οποιονδήποτε ΕΠΙΣΗΜΑ χωρίς να υπάρχουν κυρώσεις εφόσον οι κατηγορίες δεν στέκουν. Το δικαίωμα μου να κάνω προτάσεις στο ΔΣ του συλλόγου μου το διασφαλίζει το α.6 του καταστατικού. Το ΔΣ πολύ απλά εάν πιστεύει ότι κάποια πρόταση δεν στέκει μπορεί να την απορρίψει.
    Όσον αναφορά τα σχόλια του Κύριου Βεριγάκη Νικόλαου (χρησιμοποιώ το πρόθεμα κύριος, όσο αστείο και εάν του φαίνεται, αλλά μόνο τα τυπικά προφανώς σας ενδιαφέρουν) δεν καταλαβαίνω την προσωπική επίθεση (για άλλη μια φορά) και ποιος του δίνει κάθε φορά το δικαίωμα να νομίζει ότι μπορεί να σχολιάζει τα λεγόμενα μου (αρνητικά, προφανώς,.... πάντα). Δεν υπονοώ ότι δεν δέχομαι την κριτική. Εξάλλου ανήκω στην κλίκα “αυτών, των κακών, που μιλάνε στις συνελεύσεις”, όπως πολύ ανώριμα έχουν σημειώσει επανειλημμένα πολλοί. Αλλά η επανειλημμένη, κακόβουλη και στοχευμένη κριτική από άτομα χωρίς καθολική γνώση των ζητημάτων που θίγουν, νομίζω ξεπερνάει τα όρια ανοχής. Δεν νομίζω ότι είναι ότι σοφότερο να κάνω σχόλια στις παρατηρήσεις κάποιου που ήταν απών της διαδικασίας (επομένως δεν έχει και την αντικειμενικότερη πληροφόρηση) και αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα επειδή αφορά κάποιον φίλο του. Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι δικαίωμα τους η ενασχόληση τους με τον σύλλογο να περιορίζεται στην παρουσία τους στα πάρτυ και σε 'συγκεκριμένες' γενικές συνελεύσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα να κατηγορούν διαρκώς αβάσιμα και θεωρητικά συγκεκριμένους ανθρώπους, επειδή δεν γουστάρουν τη φάτσα τους ή επειδή έχουν μια διαφορετική άποψη. Σε αυτή την περίπτωση ο εν λόγο κύριος (χωρίς να του αποσταλεί ή να αναφερθώ σε αυτόν) έψαξε, βρήκε ένα mail που εστάλη στο ΔΣ και σε δυο φοιτητές όπου αναφερόταν το κείμενο και αφού το κατανόησε πλήρως διατύπωσε δημόσια σαφέστατη απάντηση – επίθεση. Τον λόγο μόνο δεν κατανοήσαμε. Το μόνο σχόλιο που θα κάνω για τα γραφόμενα του είναι ότι χαίρομαι που έγινα η αιτία έτσι ώστε να αναγνώσει το καταστατικό μετά από 5 χρόνια... ελπίζω να μην του πάρει άλλα τόσα να το κατανοήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νίκο,
    επειδή ανοίγουμε πολλά θέματα με σπόντες:

    Για το blog:
    ο antuan ως συντελεστής έσβησε το σχόλιο που ήξερε ότι είναι ψεύτικο. αν θεωρείς ότι κάποιο άλλο σε προσβάλλει, είτε το λες για να σβηστεί από τους συντελεστές, είτε γίνεσαι συντελεστής του blog, όπως είχε ζητηθεί στο παρελθόν με αποστολή email (αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε) και συμβάλλεις στο έργο του.

    Για τη εσωτ. αξιολόγηση:
    θα συμφωνήσω ότι τελικά αυτό που θα γίνει είναι αποδοχή του Νόμου - Πλαισίου. Στην ΠΓΣ (=όργανο που συμμετέχουν οι ΔΕΠ καθηγητές και 2 αντιπρόσωποι φοιτητών, το ανώτατο όργανο αποφάσεων του Τμήματος δυστυχώς ή ευτυχώς) όμως έτσι όπως ειπώθηκε ως τελευταίο θέμα και γρήγορα υπήρξαν παρερμηνείες. Δόθηκε η εντύπωση στους φοιτητές ότι θα είναι κάτι απλό, για προσωπική χρήση, που παίζει να το κάνουμε μόνοι μας. Τελικά δεν είναι. Και το τμήμα θα το κάνει θέλοντας και μη, για να μην χάσει ό,τι είναι να χάσει τελοσπάντων (εφόσον δεν πιστεύεις ότι θα κλείσει το μεταπτυχιακό). Εμείς πρέπει ηθικά να μην συμμετέχουμε και να αντιδράσουμε. Για την παρερμηνεία δεν φταίει το ΔΣ μας, αλλά οι καθηγητές της ΠΓΣ. ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ. Απλά είμαστε αρκετά αθώοι και τους πιστεύουμε.

    Για τον Τασούδη - επαναστάτη:
    Αν αποφάσισε ξαφνικά να βάλει τάξη στην αταξία, αν το αποφάσισε επειδή θίχτηκε προσωπικά,
    αν το αποφάσισε Κυριακάτικα και με τηλέφωνα,
    σόρρυ αλλά και από μένα όχι απάντηση δεν θα έπαιρνε, αλλά θα του έκλεινα και στη μούρη το τηλέφωνο.

    ΑΥΡΙΟ ΒΑΛΑΜΕ ΓΣ, ΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΡΤΙ ΘΕΛΕΙ

    Και για να μην νομίζεις ότι είμαι κ πολύ φίλος πολιτικά με Μπόφυ/ΔΣ, κρατώ τα "σύκα σύκα κ τη σκάφη σκάφη". Πέρσυ στις εκλογές είχα αντιδράσει έντονα με τη στάση και ορισμένα λάθη τους κατά τη ψηφοφορία. Ήξερα όμως τι έλεγα και τι ζητούσα.

    καληνύχτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διαβάζοντας την επιστολή του φοιτητή και μέλους της Γ.Σ. Τασούδη Σταύρου και στη συνέχεια αυτή του Νίκου Βερηγάκη με της αντιρρήσεις του και τις διαφωνίες του σε σχέση με το πως οργανώνεται και λειτουργεί η γενική συνέλευση, νιώθω την ανάγκη να απαντήσω προκείμενου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις. Δεν το έκανα ως τώρα διότι προτίμουσα να στείλουμε μια απάντηση ως Δ.Σ. Αλλά όπως γνωρίζει όποιος το έχει κάνει είναι πολύ δύσκολο 9 άτομα να συμφωνήσουν 100% και να γράψουν ένα κείμενο. Λόγω του ότι ο Νίκος ζήτησε κάποια πράγματα στο κλείσιμο της επιστολής του αρχίζω από τα εύκολα θέλοντας να λυθεί η παρεξήγηση, γιατί περί τέτοια πιστεύω ότι πρόκειται.
    Χαίρομαι να ακούω κριτική για τέτοιου είδους λάθη και που έστω και έτσι διάβασε κόσμος το καταστατικό. Άλλα οι χαρακτηρισμοί στο επίμαχο κείμενο είναι τουλάχιστον απαράδεκτοι. Νιώθω λύπη μετά από ένα χρόνο θητείας να προσβαλλόμαστε έτσι σαν άτομα και σαν μέλη ενός θεσμού, Όταν σε πολύ πιο σημαντικές διαφωνίες κάθε συζήτηση έγινε σε κλίμα ηρεμίας και αυτοσεβασμού. Και ναι θεωρώ τον όρο “Λαμόγιο” έναν από τους πιο χοντρούς χαρακτηρισμούς που μπορείς να προσάψεις σε θεσμικό όργανο. Το υπάρχον Δ.Σ. αρχίζοντας τη θητεία του εχόντας σαν στόχο να τυποποιήσει τις διαδικασίες άλλα ,μέχρι τον Δεκέμβρη τουλάχιστον αντιμετωπίσαμε μόνο την αδιαφορία των μελών της Γ.Σ.
    Δέχομαι 100% ότι ήταν τεράστιο λάθος ότι τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της αξιολόγησης άλλα σε εκείνη την φάση ούτε και εγώ γνώριζα περί τίνος επρόκειτο. Όπως κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζετε (το λέω χωρίς ίχνος ειρωνείας), η γραμματέας της Π.Γ.Σ Κ. Αρκιτσαίου έχει παραιτηθεί με αποτέλεσμα η Π.Γ.Σ. Της Τέταρτης να γίνει χωρίς εισηγήσεις. Συνεπώς δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται. , δικό μου λάθος το δέχομαι και δέχομαι και όποια κριτική. Δεν δέχομαι να με αποκαλεί κάνεις Λαμογιο όταν έχω θυσιάσει πολλά πράγματα από την προσωπική μου ζωή για αυτόν τον γαμημένο σύλλογο χωρίς να περιμένω τίποτα από κανέναν. Επίσης δεν καταλαβαίνω τι θα κέρδιζα εγώ και η κλίκα των λαμογιων που έχω πίσω μου αν αντιπρόσωπος ήταν ο Σπύρος και όχι ο Σταύρος. Σήμερα να με ρωτήσεις η άποψη μου είναι να μην στείλουμε κανέναν μια και υπάρχει ειλημμένη απόφαση ότι δεν συμμετέχουμε σε τίποτα που έχει να κάνει με τον νόμο πλαίσιο της Γιαννακου.
    Μερικές απαντήσεις – διορθώσεις στα θέματα που θίγει η επιστολή (ένα προς ένα):

    Είναι σίγουρα πρόβλημα ότι πάντα όταν λέμε 21:00 συνέλευση ξεκινάμε στις δέκα παρά. Αλλά είναι κάτι που γίνεται και στα μαθήματα και σε κάθε κομμάτι της καθημερινότητας μας.
    H απαρτία του συλλόγου κάθε χρόνο ορίζετε στο ένα δεύτερο των ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ στις εκλογείς. Δηλαδή είναι 73 (εν δεύτερο συν ένα των 144 ψήφισαν πέρσι) πολλές φορές έχουμε αναγκαστεί για σοβαρά θέματα κατεβάσει αυτό το νούμερο στους 55. Δέχομαι να με βρίζεις και να με λες φασίστα για αυτό αλλά πρώτα να βρίσεις τους συμφοιτητές σου που αδιαφορούν.
    Η δεσποινίδα Λομποτέση Πηγή δεν είναι αντιπρόεδρος αλλά ταμίας του συλλόγου.
    Ποτέ δεν καταγράφεται ο αριθμός των ψηφισάντων σε μια ομόφωνη ψήφιση. Αυτό είναι και το νόημα της «ομοφωνίας».
    Το όνομα του εκπρόσωπου εστάλη αμέσως αφού, όπως ειπώθηκε και στην συνέλευση, η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή του ονόματος ήταν την προηγούμενη μέρα. Θα έπρεπε να είχε ήδη σταλεί.
    Σε οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία από τη στιγμή που υπάρξει απαρτία και μέχρι το τέλος της ή μέχρι ένα μέλος να θέσει θέμα έλλειψης απαρτίας, μπορούν να παίρνονται αποφάσεις ακόμα και χωρίς απαρτία. Αυτό γίνεται συνέχεια στη Σύγκλητο.
    Δεν προσμετρούνται ούτε τα λευκά ούτε οι παρόντες (δεν νοείται άκυρο σε μια ψηφοφορία με χέρι) στην πλειοψηφία.
    Ουδέποτε ,προσωπικά, επειδή είναι γραμμένο σαν να το είπα εγώ απείλησα τον Σταύρο με πειθαρχικές κυρώσεις, αν και όσων αφορά τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί θα μπορούσα να τον σύρω σε δικαστήριο με την κατηγόρια της συκοφαντικής δυσφήμησης.
    Όσο για την «προσβολή της διαδικασίας» είναι ίσως άστοχη έκφραση του γραμματέα αλλά θυμίζουμε πως προέρχεται από σημειώσεις, από το πρόχειρο. Είναι κάτι που θα διορθωθεί αν και δεν είναι λάθος. Προσβολή της διαδικασίας είναι ακριβώς το σκεπτικό με το οποίο ξανάγινε η ψηφοφορία: δηλαδή η σκέψη ότι θα είμαστε περισσότεροι προς στο τέλος της συνέλευσης για να επαναλάβουμε τη διαδικασία.
    Η απάντηση του προέδρου του Δ.Σ., ότι θα πρέπει δηλαδή για να αλλάξει η απόφαση να μαζευτούν από μέλος 57 υπογραφές, “Έκτακτες συγκαλούνται άμα το ζητήσει το 1/5 των ταμιακά εντάξει μελών του συλλόγου ή η απόλυτη πλειοψηφία του Δ.Σ..” ,λάθος νούμερο είναι 28,8, δεν είχε σκοπό να αποθαρρυνθείς αλλά να σε πληροφορήσει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να προσβάλεις μία απόφαση μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης κατά την οποία πάρθηκε. Αυτή είναι διαδικασία με την οποία γίνεται και εφόσον ρώτησες έπρεπε να σε ενημερώσει.
    Παρόλο που έχει αναφερθεί στις αρχές του έτους η διαδικασία με την οποία εγγράφεται κάποιος στον Φ.Σ. βάσει καταστατικού, το τωρινό Δ.Σ. θεώρησε ηλίθιο το να πληρώνεις ακόμα και το γελοίο πόσο τον 2 ευρώ για να θεωρηθείς μέλος του Φ.Σ. Είναι ένα από τα πολλά λάθη-προβλήματα του καταστατικού μας που πρέπει να διορθώσουμε. Όλοι οι φοιτητές είναι μέλη του συλλόγου και όλοι έχουν δικαίωμα ψήφου. Οτιδήποτε άλλο είναι αντιδημοκρατικό.
    Δεν μπορείς να δεις τα μητρώα του συλλόγου (τα όποια είναι ένα μάτσο χαρτιά σε ένα κλασέρ που 2 μήνες τώρα προσπαθώ να οργανώσω και να κάνω βιβλίο όπως θα έπρεπε) πάρα μόνο άμα είσαι εσύ γραμμένος.
    Δεν μπορείς να δεις τα πρόχειρα πρακτικά μιας και αποτελούν προσωπικές σημειώσεις του γραμματέα ή του εκτελών χρέη γραμματέα.
    Τα πρακτικά μπορείς να τα διαβάσεις άπαξ και έχουνε επικυρωθεί από το Δ.Σ.. Πράγμα το οποίο συνήθως γίνετε στην αρχή της επόμενης συνέλευσης. Και ζητώ συγνώμη από τον Σταύρο γιατί χτες του είπα ότι πρεπε να κάνει αίτηση για να δει τα πρακτικά, σκεπτόμενος ότι για να δει τα πρακτικά της συγκλήτου ή της Π.Γ.Σ. Θα έπρεπε να κάνει αίτηση μιας και δεν είναι μέλος σε κανένα από τα δυο σώματα.
    Όσο αφορά στο καταστατικό, ναι, πολλές φορές έχουμε αγνοήσει κομμάτια του. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως σε κάθε γραφειοκρατική δομή δεν ανταποκρίνεται και δε λύνει προβλήματα των πραγματικών δηλαδή διαδικασιών. Σίγουρα πρέπει να συνταχτεί ένα πιο επίκαιρο, πιο ευέλικτο καταστατικό που να συνεπικουρεί στις ανάγκες του συλλόγου. Και κάλω όποιον άλλον έχει αυτή την εντύπωση να κάτσει να γράψουμε μαζί ένα καταστατικό (σαν ομάδα εργασίας) που θα είναι όπως το χρειαζόμαστε. Έχω ήδη υλικό για να αρχίσουμε (άλλα καταστικά) άλλα όχι τον χρόνο και τις γνώσεις για να το κάνω μόνος μου.

    Όσο αφορά στην ηθική του Δ.Σ., η οποία αναφέρεται και στον τίτλο, δε νιώθω πως αυτά που αναφέρονται στην επιστολή προσβάλλουν με κάποιο τρόπο την ηθική του Δ.Σ., εφόσον αυτά που ουσιαστικά θίγονται είναι διαδικαστικά θέματα της συνέλευσης. Είναι τεραστία η συζήτηση μεταξύ ηθικής και νομιμότητας. Σίγουρα και ως σύλλογος και ως Δ.Σ. έχουμε κινηθεί και ενάντια του καταστατικού και παράνομα, σε περιπτώσεις που κρίναμε πως χρειαζόταν για να διεξαχθούν οι διαδικασίες ομαλά και αποτελεσματικά. 2 παραδείγματα επ' αυτού είναι η κατάληψη (η όποια είναι μια παράνομη ενέργεια) και 2 ότι έχουμε ψηφίσει σαν σύλλογος ότι δεν θα ακολουθήσουμε τον νόμο πλαίσιο. Ένα παράδειγμα για αυτό είναι το ότι ο Σταύρος ζήτησε να δει τα πρακτικά ενώ αυτά δεν είχαν ακόμα καθαρογραφεί, πράγμα που είναι ενάντια των πεπατημένων διαδικασιών και όμως δεν του το αρνηθήκαμε. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό είχε ως συνέπεια την περαιτέρω σύγχυση των πραγμάτων, εφόσον διάβασε σημειώσεις και όχι τα πρακτικά της συνέλευσης.
    Αν με θεωρείς ότι έχω πουληθεί και τα παίρνω (από το Τμήμα? Από τον Τρούπη? Από τη Ν.Δ.?) ειλικρινά δεν ξέρω αν έχω κάτι να σου απαντήσω. Δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει τόση κακοπιστία άλλα θα ήθελα πολύ να μάθω.
    Στα υπόλοιπα θέματα με έχει καλύψει ο Γιωργάκης.

    Μετά τιμής
    Σπύρος Μποφυλάτος
    Μέλος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Μ.Σ.Π.&Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επειδή καταχωρήθηκαν άλλες 3 απαντήσεις, μετά την 2η απάντηση μου, στο blog θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες:

    Στην Πηγή θα ήθελα να πω πως το καταστατικό προβλέπει τροποποιήσεις του από την Γ.Σ (άρθρο 11) όποτε αν το θεωρεί χάλια (ή όποιος άλλος) δεν θα έπρεπε να επαναπαύεται σε αυτό και να ζητήσει αλλαγές.

    Στον Αντώνη θα ήθελα να απαντήσω πως η απάντηση μου δεν ήταν προσωπική επίθεση στο πρόσωπου σου. Το mail σου το διάβασα μέσω του Σταύρου και αναφέρθηκα σε αυτό μιας και το έστειλες στον Φ.Σ που είμαι μέλος και μιας και εντόπισα και εγώ κάποιες ανακρίβειες στην απάντηση σου κατά την προσωπική μου άποψη. Δεν πιστεύω πως ανέφερα κάποιο επιθετικό σχόλιο για σένα. Το γεγονός ότι ουσιαστικά αναφέρεις τις πειθαρχικές κυρώσεις δείχνει μια επιθετική διάθεση. Βεβαίως και είναι δικαίωμα σου να προτείνεις στον Φ.Σ επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων για ένα μέλος αλλά δεν το έγραψες τυχαία πιστεύω. Το ότι προτείνεις να ενημερώσεις τον Τασούδη για το καταστατικό μάλλον μια διάθεση για ειρωνεία δείχνει.

    Το ότι με αποκαλείς κύριο Νικόλαο Βεριγάκη μου προκαλεί ιδιαίτερο γέλιο και σε ευχαριστώ ιδιαίτερα που μου το χάρισες. Αν θεωρείς ότι στέκομαι στα τυπικά μάλλον δεν κατάλαβες την ουσία του θέματος.

    Φυσικά σχολίασα τα όσα έγραψες γιατί έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω. Φυσικά και δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση όσο και αν θες να την παρουσιάσεις ως τέτοια- όποιος διαθέτει κοινή λογική μπορεί να το αντιληφθεί τι και πως... Φυσικά και δεν ασχολούμαι με το ζήτημα μόνο και μόνο επειδή αφορά έναν φίλο μου. Ασχολούμαι με το θέμα γιατί όποιες αποφάσεις τις Γ.Σ. με αφορουν άμεσα, επηρεάζουν την ζωή και το μέλλον μου και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο απλά παραλογίζεται! Ή μήπως θα έπρεπε απλά να πηγαίνω στις Γ.Σ να πηγαίνω στα πάρτυ και πολύ μου είναι; Γιατί σαν αυτό να κατάλαβα.

    Προφανώς και θα βοηθήσω έναν φίλο μου όταν πιστεύω ότι αδικείται αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στέκομαι μόνο στην προσωπική του μαρτυρία. Το γεγονός ότι έγιναν δύο ψηφίσεις είναι διασταυρωμένο. Το γεγονός ότι στην δεύτερη ήταν πολύ λιγότερα άτομα είναι διασταυρωμένο. Τα προχειρά πρακτικά τα είδε ο Σταύρος. Θεωρείς ότι λέει ψέματα στην αναφορά του στα πρακτικά; Το μέλος αρνήθηκε να του επιτρέψει να τα δει δεύτερη φορά με την πρόφαση ότι είναι "προσωπικές σημειώσεις" πράγμα απαράδεκτο καθώς όταν εκτελείς χρέη γραμματέα (γιατί ουσιαστικά αναπλήρωνε την απούσα γραμματέα) δεν γράφεις δικές σου σημειώσεις πάνω στη Γ.Σ αλλά κρατάς τα πρακτικά και έχεις υποχρέωση να τα δείξεις σε όποιον τα ζητήσει.

    Αναγνωρίζω πως είναι απαράδεκτο να μην έχω διαβάσει το καταστατικό μέχρι αυτό το έτος και ένας χείμαρρος γέλιου με πλυμηρίζει όταν προσπαθείς να μου στερήσεις το δικαίωμα του λόγου με αυτό το επιχείρημα. Σε ξαναευχαριστώ γιατί εκτιμώ το καλό χιούμορ. Δεν πιστεύεις όμως ότι είναι διπλά απαράδεκτο να μην έχουν διαβάσει το καταστατικό και τα μέλη του Δ.Σ; Γιατί αυτό προέκυψε σε μένα. Λες να μου πάρει 5 χρόνια να το καταλάβω; Τόσο πολύπλοκο και φιλοσοφικό είναι το κείμενο του που απαιτεί ειδική ερμηνία;

    Στον Γιώργο θα ήθελα να απαντήσω πως το 9μελές δεν θα έπρεπε να είναι αθώο. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Είχε κάθε ευκαιρία να ενημερωθεί επί του θέματος. Η εκπροσώπιση του στον Φ.Σ στέκεται μόνο στο ότι πουν οι καθηγητές; Επίσης δεν είπα ότι δεν ενδέχεται να κλείσει το μεταπτυχιακό εάν δεν εφαρμοστεί ο νόμος γιατί δεν το γνωρίζω. Είπα πως για μία μέρα διαφορά δεν θα κλείσει. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτήν την ταχύτητα, ενώ πχ στην ενημέρωση των πρακτικών δείχνει μια κωλυσιεργεία.

    Πάνω στις δηλώσεις σου στον Τασούδη να σου διευκρινίσω πως δεν είμαι δικηγόρος του και δεν θα μιλήσω όπως ξεκαθάρισα για λογαριασμό του. Αυτό που μου λές όμως δείχνει μια τρομερή ένδειξη αδιαφάνειας και μεροληπτικής συμπεριφοράς. Είναι σαν να μου λές ότι επειδή δεν πάνε την φάτσα του δεν του δείξανε και κανένα έγγραφο (για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Αντώνη Γκαβογιάννη). ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα ήθελα να ζητήσω από το Δ.Σ:
    - να μου προσκομίσει το ισχύον καταστατικό
    - να μου προσκομίσει τα πρόχειρα και καθαρογραμμένα πρακτικά
    - να μου προσκομίσει την λίστα με τους εγγεγραμμένους φοιτητές στον Φ.Σ

    Επίσης θα ήθελα να αναβληθεί η Γ.Σ έως ότου επιστρέψει η Πηγή στη Σύρο γιατί την αφορά άμεσα το θέμα. Θα ήθελα να παρευρίσκονται και όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ

    Θα ήθελα ακόμα να σας παρακαλέσω την επόμενη φορά που θα καλέσετε έκτακτη Γ.Σ να τηρείται το άρθρο 17 και να την κοινοποιείται δύο μέρες πριν.

    Όλα τα υπόλοιπα στην Ε.Γ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. vre paidia... vre paidia
    min tsakoneste den einai prepon

    an kai prosopika ta exo vare8ei ola auta, kai gia auto apexo kiolas ta teleutai xronia, isos to gegonos auto me ksanakanei na peraso mia volta apo tis sineleuseis. mono gia logous diaskedaseis profanos.

    pera apo tin plaka to kako einai oti me ola ta parapano, kai se anti8esi me emena pou paizei na ksanaer8o, o perissoteros kosmos fovamai oti 8a apomakrin8ei apo tis silogikes diadikasies.

    exoume pio sovara pragmata na asxoli8oume. elpizo oi kakovouloi xaraktirismoi kai oi sizitiseis xoris ousia na stamatisoun amesa kai me aformi ola ta parapano na allaksoun pros to kalitero kapoies katastaseis xoris na diaspastoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σταύρο καλησπέρα.

    Όσων άφορα τα αιτήματα σου:
    Το καταστατικό μπορείς να το πάρεις ανα πάσα στιγμή από το πρωτοδικείο Σύρου. Είναι κατατεθειμένο το 2002 ως "καταστατικό συλλόγου φοιτητών του τμήματος γραφικών τεχνών και σχεδίασης συστημάτων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου". Εγώ έχω 2 επικυρωμένα αντίγραφα άμα θες μπορώ να σου δώσω ένα.
    Τα πρακτικά μπορείς να τα δεις στην αρχή της συνέλευσης ,ή οπότε θες, από την στιγμή που θα επικυρωθούν από το Δ.Σ. με απλή υπογραφή του πίνακα παρόντων. Δεν μπορείς όμως να δεις ελευθέρα τα πρακτικά τω διοικητικών συμβουλίων. Γενικότερα για να δεις τα πρακτικά οποιασδήποτε διαδικασίας πρέπει να είσαι μέλος της. Που σημαίνει ότι μπορείς ελευθέρα να βλέπεις τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης αλλά όχι των διοικητικών συμβουλίων. Αν θες να στο εξηγήσω καλύτερα μου λες.
    Τα πρόχειρα μπορείς να τα δεις ΜΟΝΟ άμα σου το επιτρέπει αυτός που τα έχει συντάξει μιας και αποτελούν προσωπικές σημειώσεις με καμία απολυτώς θεσμική ισχύ.
    Απαγορευται από τον νομό 2472/1997 (περί προσωπικών δεδομένων) να δεις τους εγγεγραμμένους φοιτητές μιας και σύμφωνα με το άρθρο 2 " “Ευαίσθητα δεδομένα”, τα δεδομένα που αφορούν στη φυλετική ή εθνική προέλευση, στα πολιτικά φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, στη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια και στην ερωτική ζωή, στα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες, καθώς και στη συμμετοχή σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων." λινκ. Μπορείς να δεις αν είσαι γραμμένος εσύ και να ζητήσεις το συνολικό νούμερο των εγγεγραμμένων φοιτητών.
    Όσων άφορα τα δυο τελευταία αιτήματα σου έχεις απολυτό δίκιο και θα σου πρότεινα να προσβάλλεις την διαδικασία μιας και δεν έχει τηρηθεί όντως το Α.17 του καταστατικού ,έγγραφη ημερήσια διάταξη με υπογραφή πρόεδρου-γραμματέα και σφραγίδα συλλόγου σε τοιχοκολλημένη σε εμφανή σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ verigkakis nikos
    Σχετικά με την "διακριτικοτητα" που σχολίασες στο 2ο κείμενό σου: ο σκοπός της σαφως δεν ήταν να δώσει στον Τασούδη την ιδιότητα του κακομοίρη(ούτε και καμία άλλη) ούτε έχει να κάνει με ελεημοσύνη. Έχει να κάνει με το ότι ενώ
    κάποιοι από μας(και εγώ η ίδια) έχουν ξανακούσει σχετικά με την αξιολόγηση και κατανοόύσαν την βαρύτητα αποφάσεων σχετικά με αυτήν δεν το είπαν εξαρχής πάρα μόνο το άφησαν στην Πηγή να πεί το προφανές ότι δηλαδή πρέπει να αφήσουμε το θέμα για αργότερα.Επόμένως είναι σχολιασμός αυτοκριτικής. Όσο για την ψηφοφορία που αναφέρεις αν το "έχει κανείς αντίρρηση με το να μας εκπροσωπήσει ο Σταύρος;" αποτελεί ψήφιση τότε ναι,είχαμε δύο ψηφοφορίες.


    Τωρα γενικά σχετικά με τις ψηφοφορίες, τα καταστατικά, τις αδικιες κλπ όσο δεν είμαστε όλοι ενημερωμένοι και συμμετέχουμε με συνέπεια και ενδιαφέρον στις διαδικασίες πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα κουνάνε το δαχτυλάκι επικριτικά σε όσους βρίσκονται στις διαδικασίες αυτές(π.χ. 9μελές), άλλοτε δίκαια άλλοτε όχι-δεν έχει σημασία.Σημασία έχει να καταφέρουμε κάποια στιγμή να ασχολούμαστε όλοι σοβαρά με τα θέματα και όχι να επιλέγουμε πότε θα μας καπνίσει να ασχοληθούμε με κάποιο μεμονωμένο θέμα επειδή μας αφορά πιο άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν θα σχολιάσω τα λεγόμενα κανενός από την στιγμή που δεν παρευρέθηκα στην ΓΣ στην οποία έγιναν όλα όσα αναφέρονται παραπάτω.

    Θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι στην ΓΣ της προηγούμενης Τετάρτης έγιναν δυο ψηφοφορίες για την εκλογή του αντιπροσώπου των φοιτητών για την εσωτερική αξιολόγηση, η οποία συμπεριλαμβάνεται στους λόγους που αγωνιζόμασταν τόσο καιρό. Ή μήπως κάνω λάθος. Διορθώστε με.

    Αναρωτιέμαι λοιπόν, κάναμε τόσο καιρό κατάνοιξη, θέλαμε και χάσαμε το εξάμηνο, κάναμε διαδηλώσεις, κάναμε το REACT festival και ΞΑΦΝΙΚΑ γίνεται ΓΣ στην οποία εγκρίνεται σε μια νύχτα ότι τόσο καιρό δεν εγκρίναμε με την στάση μας και ήμασταν κατά και ΤΩΡΑ πάμε παρακάτω….Ήμαρτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ανώνυμος
    αν ΞΑΦΝΙΚΑ συνειδητοποιήσαμε οτι ο νόμος τόσο καιρό εφαρμόζεται κανονικότατα τώρα που μιλήσαμε για την αξιολόγηση τοτε όντως ΗΜΑΡΤΟΝ γιατι μόνο για προσευχές είμαστε... :-)

    Και επειδή η αξιολόγηση θα γίνει, ας διαβάσουμε τουλάχιστον τον νόμο για να γίνει ουσιαστική συζήτηση την Δευτέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ρε ανώνυμε (Νίκο μάλλον),

    Τι έγινε στη χθεσινή ΓΣ;
    Δεν είπαμε ότι θα πάρουμε πίσω τους αντιπροσώπους μας μέχρι να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για την αξιολόγηση;
    ΞΕΚΟΛΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    Και θα το πω ακόμα μία φορά,
    - για το ότι εφαρμόζεται ο Νόμος Πλαίσιο από φέτος ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.
    - η αξιολόγηση ως "Νόμος για τη Διασφάλιση της Ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης" ψηφίστηκε το 2005, που μπορεί να συμπίπτει με τη δική σου θητεία ως μέλος του ΔΣ...αν θυμάμαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς Γιωργάκη,
    Ε όχι και Νίκο μάλλον. Άμα έχεις καταλάβει ότι έχω να πω το λέω επώνυμα. Στο Δ.Σ δεν ανήκα ποτέ, μόνο αναπληρωτής αντιπρόσωπος υπήρξα όταν δεν υπήρχε 9μελές. Έλεος πια. Το μόνο που έχετε να μου απαντήσετε είναι ότι τώρα ξύπνησα; Ε ναι τώρα ξύπνησα. Τουλάχιστον το παραδέχομαι και αναγνωρίζω τις ευθύνες μου. Κανείς άλλος δεν έχει καμία ευθύνη; Όλα ήταν μια παρεξήγηση; Ένα τυπικό σφάλμα που εγώ ο κακός γραφειοκράτης ήρθα να χαλάσω την ηρεμία της οικογένειας; Μόνο εγώ βλέπω την χειραγώγιση; Τα βιβλία τα πήραμε ανοίγοντας την γραμματεία χάρη στην ευφάνταστη κατάνοιξη. Την αξιολόγηση την δεχτήκαμε γιατί τηρούμε το καταστατικό όποτε μας βολεύει. Ακόμα δεν κατάλαβα ποιοί είμαστε εμείς. Ο Φ.Σ αποφασίζει και για ποιά mail θα προωθήσει και ποιά όχι; Ο Φ.Σ αποφασίζει για το τι θα πούμε στην σύγκλητο; Εδώ το Δ.Σ δεν παίρνει συλλογικά αποφάσεις θα μου πείτε ότι οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά από όλον τον Φ.Σ; Για ποιό λόγο γίνανε τόσες καταλήψεις; Θεωρείς ότι πρέπει να τα ξεχάσω όλα αυτά και να ξεκινήσω μια χαλαρή κουβεντούλα πάνω στην αξιολόγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. piuuuu piuuuu.... ζαλίστηκα νικολάκη!
    Δεν βγάζουμε άκρη, λέγε τα δικά σου όσο θες.
    Δεν θα σε περιορίσει φυσικά κανένας.

    Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Προσωπικά νομίζω σου τα εξήγησα χθες. Οι περισσότεροι επειδή συζήτησα μαζί τους τα κατάλαβαν. Εσύ μάλλον δεν θες να τα καταλάβεις.
    Οπότε αν θες να συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο, κάντο μόνος σου.
    Εγώ δεν ξαναγυρνάω σε αυτό το ποστ.

    ΥΓ. Ζήτα τις παραιτήσεις τους, για να έχουμε πάλι τους "αντιπροσώπους της ΓΣ" να δούμε προκοπή...

    bye bye!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τα εγώ γεμίζουν σελίδες στο μπλογκ και το παπάκι πάει στην λαλακιά - διαφυλάξτε το κουκούλι που κάνει το σκουλήκι πεταλούδα!
    jose

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. to teleutaio san xaikou einai
    sigoura to pio oraio sxolio

    +1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ειρήνη θα ήθελα να σε ρωτήσω πόσοι θεωρείς εσύ ότι γνωρίζουν αν ο νόμος εφαρμόζεται κανονικά (μια προσωπική εκτίμηση ζητάω). Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω ποια είναι κατά την γνώμη σου τα θετικά αποτελέσματα που πήραμε από την κατάνοιξη και το React και αν η αντίδραση μας αυτή έφερε ή θα φέρει κάποια αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Νίκο,
    πραγματικά δεν ξέρω ούτε και με ενδιαφέρει πόσοι το ξέρουν ότι ο νόμος εφαρμόζεται γιατί ξέρω ότι τα άτομα που ενδιαφέρονται θα έρθουν ΓΣ να θέσουν τα ζητήματα τους και να βρουν απαντήσεις-λύσεις
    στο ίδιο πλαίσιο η κατάνοιξη και το react εκτός φυσικά από το ότι μας έδωσαν μια ρεαλιστική εικόνα του πόση δύναμη έχουμε στο να εκφράζουμε την γνώμη μας σαν φοιτητική κοινότητα (σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο)και να κάνουμε μια διάφορες κινήσεις από κοινού για να προωθήσουμε τα θέματα που μας ενδιαφέρουν, έκανε και άλλα παιδιά να ασχοληθούν που για χ-ψ λόγους ως τότε δεν συμμετείχαν
    όπως είπαμε και στην τελευταία ΓΣ το καταστατικό έχει κάποια λειτουργικά προβλήματα, αλλά ανεξάρτητα με αυτό η συζήτηση που γίνεται είναι σαφώς καλύτερη όταν έρχεται περισσότερος και ενημερωμένος κόσμος
    επειδή όμως ούτε μπορείς να παίρνεις τον καθένα από το χεράκι και επειδή στην τελική είμαστε 25 χρονών γομάρια ας πάρει ο καθένας την ευθύνη του
    για τις αλλαγές που αναφέρεις ούτως ή άλλως θα γίνουν, δεν θα κάτσουν να περιμένουν κανένα,απλά με την αντίδραση σε αυτές μπορείς να κερδίσεις κάποια πράγματα τα οποία πιστεύω με την δική μας αντίδραση κερδίζουμε
    δεν έχω καμία ψευδαίσθηση ότι θα αλλάξει ο κόσμος επειδή 30-40 άτομα ασχολούνται πιο συστηματικά με τα γεγονότα και την αντίδραση και συμμετοχή σε αυτά, αλλά είναι σίγουρα μια αρχή από το να κάθομαι να λέω "κοίτα να δεις τι έγινε πάλι" και "που θα πάει αυτή η χώρα με αυτούς τους άχρηστους" και άλλα τέτοια
    μακάρι να κάνω λάθος και να υπάρχει κάποιος πιο εύκολος και γαμάτος τρόπος να είναι όλοι ευχαριστημένοι με αυτά που συμβαίνουν, αλλά ως τότε λέω να βλέπω τι γίνεται γύρω μου και να απευθύνομαι σε συλλογικά όργανα όπως η ΓΣ για συζήτηση και δράση πάνω σε αυτά
    μπορεί να είμαστε λίγοι και να μην έχουμε το know how επικοινωνιακών πολιτικών για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί :-)αλλά εκτιμώ πως είμαστε από τις πιο δημοκρατικές ΓΣ των ελληνικών πανεπιστημίων.

    υ.γ. νομίζω πως έχουμε ξεφύγει εντελώς από το θέμα του παραπάνω άρθρου, καλά θα ήταν αν έχουμε ένα νέο ζήτημα να το ανοίγουμε
    σε ξεχωριστή συζήτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή