ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή προς Πρύτανη, Αντιπρυτάνεις ,Πρόεδρο και Προϊσταμένη Γραμματείας Τμήματος


Σύρος 21.10.2012

Επιστολή προς Πρύτανη, Αντιπρυτάνεις ,Πρόεδρο και Προϊσταμένη Γραμματείας Τμήματος



Σύμφωνα με επιστολή της γραμματείας έγινε προσπάθεια από 19/10 εφαρμογής του νέου συστήματος «των καρτών» για την σίτιση. Με βάση τη νέα «ρύθμιση», μόνο 85 θα είναι οι δικαιούχοι για δωρεάν σίτιση. Κατατέθηκαν σχεδόν 200 αιτήσεις και στους απορριφθέντες υπάρχουν φοιτητές με, τεκμηριωμένα, πολύ χαμηλά εισοδήματα. Ήδη το φοιτητικό εστιατόριο βρίσκεται 3.2km μακριά από τον πυρήνα των διδακτικών αιθουσών-αμφιθέατρο και έξω από την πόλη και το ωρολόγιο πρόγραμμα δεν επιτρέπει το να πάμε εκεί. Αδυνατούμε να δεχθούμε ακόμη έναν περιορισμό που προαναγγέλλει την παντελή κατάργηση της Σίτισης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ίδια περίοδο με την εφαρμογή αυτών των μέτρων η Πρυτανεία προκύρηξε τις «εκλογές» για τα Συμβούλια Διοίκησης και ενώ ακόμα δεν είχε λήξει η ( νικηφόρα όπως αποδείχθηκε) απεργία των Καθηγητών.

Καλούμε την Πρυτανεία και τον Πρόεδρο να αναλογιστούν αν μεριμνούν ικανοποιητικά σωστά πρωτίστως για τα αυτονόητα  (Σίτιση και Στέγαση).Σας υπενθυμίζουμε ότι στο νησί μας δεν υπάρχει καμιά δομή που να εξασφαλίζει Στέγαση σε φοιτητές/τριες (κατάργηση στεγαστικού επιδόματος) και πλέον στερούμαστε το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση.

Απέναντι σε όλα αυτά κινηθήκαμε μαζικά και μαχητικά με Μαζική Παράσταση στη λέσχη και καταλήψεις δρόμων. Ζητάμε σίτιση για όλους με την συνέχιση του προϋπάρχοντος συστήματος. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις έως ότου ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε πρόσωπο και Προεδρείο που δεν επιτελεί σωστά τον ρόλο του και θέτει προτεραιότητες, αμελώντας την μέριμνα των φοιτητών, συμβάλλοντας στην διάλυση της Παιδείας.


Φοιτητικός Σύλλογος ΤΜΣΠΣ                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου