ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ







Καταδικάζουμε το ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Κοινωνιολογίας για την απαράδεκτη, ονομαστική, καταγγελία σε βάρος φοιτητή και μέλος του συλλόγου επειδή έγραψε σε τοίχο πανεπιστημίου το αντιφασιστικό σύνθημα «μπάτσοι tv νεοναζί, όλοι δουλεύουνε μαζί.»
Η κίνηση αυτή είναι απαράδεκτη διότι σε μια περίοδο που το πανεπιστήμιο και ειδικά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, απειλείται από τις πολιτικές του μνημονίου με τις τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, κάποιοι «ανακαλύπτουν» ως κύριους εχθρούς, συμφοιτητές μας. Το πανεπιστήμιο δεν φθείρεται από αντιφασιστικά συνθήματα, αλλά από την ελλιπή συντήρηση των κτιρίων, την αδυναμία κάλυψης παγίων αναγκών, τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, όσους μέσα στο πανεπιστήμιο λειτουργούν ως εντολοδόχοι του υπουργείου.
Ακόμα την στιγμή που οι ρατσιστικές/φασιστικές ομάδες  προωθούνται από την κυβέρνηση και το σύστημα γενικά, με κάθε τρόπο για να καταστείλουν με το φόβο και την βία την αντίσταση των «από κάτω», τέτοιες καταγγελίες αποτελούν πονηρό «κλείσιμο του ματιού» και κάλεσμα προς τους φασίστες. Δηλώνουμε ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στα πανεπιστήμια !
Θεωρούμε για οποιαδήποτε επιπτώσεις έχει εφεξής ο συγκεκριμένος φοιτητής, αποκλειστικά υπεύθυνους και υπαίτιους όσους συντελέσαν στην έκδοση αυτού του ψηφίσματος.
Τέλος ελπίζοντας ότι αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα γνωστών μηχανισμών και δεν εκφράζει το σύνολο των φοιτητών του συλλόγου Κοινωνιολογίας που φέρει το όνομα του σπουδαίου διανοητή Νικου Πουλαντζά, ο οποίος με το έργο του και την δράση του πολέμησε τον φασισμό, ότι οι ίδιοι οι φοιτητές/τριες του συλλόγου θα καταδικάσουν την απόφαση  αυτή και θα διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια.


ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΡΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου