ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Μια σημαντική νίκη…πήραμε τις πιστώσεις και συνεχίζουμε




Μια σημαντική νίκη…πήραμε τις πιστώσεις και συνεχίζουμε 


   Την Παρασκευή 12/10, πραγματοποιήθηκε ΓΣ του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα το μέλλον των κινητοποιήσεων. Ανακοινώθηκε πως υπήρχε υπουργική απόφαση για πιστώσεις σχετικά με την πρόσληψη συμβασιούχων καθηγητών.
    Τελικά οι καθηγητές ΔΕΠ αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας διαρκείας και απεργία στις 18.10.2012 -ενόψει Πανεργατικής Απεργίας- στις 24 και 29.10.2012 ενόψει των εκλογών των Συμβουλίων Διοίκησης (Συμβουλίων Ιδρύματος), η οποία και υπερψηφίστηκε.
    Η υποχώρηση του υπουργείου και η καταβολή πιστώσεων περίπου ίσων με πέρσι αποτελεί μια μεγάλη νίκη και ανακούφιση για όλους μας. Αποδείξαμε ότι οι αγώνες μας μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα, ειδικά όταν υπάρχουν συντονισμένες δράσεις φοιτητών-καθηγητών. Η επιτυχία της απεργίας είναι δεδομένη καθώς ικανοποιήθηκε το βασικό αίτημα των απεργών. Βέβαια τα πράγματα γενικά δεν είναι ρόδινα, οι συμβάσεις που θα υπογραφούν (9μήνες , χαμηλοί μισθοί), αρκούν μόνο για φέτος. Επίσης στις 24/10 οι εκλογές έχουμε εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης τις οποίες και πρέπει να σταματήσουμεσε συντονισμό με τους καθηγητές μας που ήδη προετοιμάζονται για την ματαίωση τους.

   Η αναστολή της απεργίας δεν σημαίνει ότι οι δράσεις μας θα μπουν στο γύψο καθώς μαζί με τα Συμβούλια Διοίκησης, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις των σχολών όπως και το θέμα των βιβλίων.


Εκ του Δ.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου