ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Απολογισμός Γενικής Συνέλευσης Δευτέρας 8.10




Απολογισμός Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου 





Η περασμένη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου την Δευτέρα 8.10.2012  στις 19:00 είχε ως θεματολογία τα εξής:

  •    Ενημέρωση-Απολογισμός   
Αρχικά έγινε ένας μικρός απολογισμός (αναφορά) των δράσών μας την περασμένη εβδομάδα και μετέπειτα μια ενημέρωση.

  •    Συμβούλια Διοίκησης   
Ειδικότερα για τα Συμβούλια Διοίκησης έγινε μια παρουσίαση και επεξήγηση του όρου.Παρουσιάστηκε η ενδεικτική δομή του Συμβουλίου και οι αρμοδιότητές του.Τονίσηκε ότι τα Σ.Δ. συνδέονται με τις διατάξεις του "νέου" νόμου Διαμαντοπούλου 4076 και αναλύθηκαν κάποια βασικά στοιχεία όσον αφορά τις διατάξεις του νόμου.Ακόμη έγινε αναφορά στις παρελθοντικές δράσεις του Συλλόγου μας που οδήγησαν στην αναβολή και ακύρωση επί τέλους των εκλογών την περασμένη χρονιά.
  •    Επόμενα Βήματα- Δράσεις  

Κατόπιν της ενημέρωσης για το τι σχεδιάζεται αυτή την εβδομάδα (Συλλαλητήριο,Συναντήσεις Ομάδων,Άλλες Δράσεις) ακολούθησε ψήφιση των προτάσεων (Κατάληψη,Αποχή..) και των δράσεων.

 Συνοψίζοντας:

Η κυβέρνηση  με  την ψήφιση το καλοκαίρι του «βελτιωμένου» νόμου Διαμαντοπούλου  και με το σχέδιο Αθηνά (συγχώνευση σχολών στα πρότυπα του Καλλικράτη) έχει δείξει ξεκάθαρα την πρόθεση της να οδηγήσει σε διάλυση την Παιδεία . Παράλληλα κάνει χάρες και δώρα σε αυτούς που δημιούργησαν την κρίση, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους, ενώ παρέχει (…διακριτική) στήριξη στην Χρυσή Αυγή διότι ξέρουν ότι αυτά τα μέτρα είναι τόσο σκληρά και άδικα που χρειάζονται  ένα μπαμπούλα για να αποπροσανατολίσει και να φοβίσει όσους αντιστέκονται, σε αυτά, και όχι μόνο.
Στην παιδεία συγκεκριμένα η ψήφιση το καλοκαίρι των τροποποιήσεων στον νόμο Διαμαντοπούλου ρίχνει την ευθύνη για την διεξαγωγή των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης (που στο συνολο της η ακαδημαική κοινότητα απερριψε) στους πρυτάνεις εκβιάζοντας τα πανεπιστήμια ότι αν δεν γίνουν αυτές οι εκλογές οι προϋπολογισμοί για το 2013 θα μπουν στο πάγο. Τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με την μείωση των μισθών των καθηγητών δικαίως έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των μελών ΔΕΠ που έχουν προχωρήσει σε πενθήμερη απεργία  την οποία στηρίζουμε απόλυτα και θεωρούμε ότι είναι η αρχή ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου Συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιου Αιγαίου που βασίζεται σε συμβασιούχους καθηγητές για την λειτουργία του, φέτος δεν προβλέπεται καμμία πρόσληψη που αυτό σημαίνει 100 λιγότεροι καθηγητές φέτος και 300 λιγότερα μαθήματα. Με αυτές τις συνθήκες το πανεπεπίστημιο δεν μπορεί να λειτουργήσει ενώ κάποιες σχολές θα αναγκαστούν να κλείσουν.
 Θεωρούμε ότι τα μέτρα αυτά αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της δωρεάν σίτισης και απαιτούμε να μην εφαρμοσθεί το σύστημα της κάρτας και να μπορούν να χρησιμοποιούν την λέσχη όσοι την έχουν ανάγκη. Ζητάμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, το χρέος να πληρώσουν όσοι το δημιούργησαν.


  Ζητάμε:   

·         Να χορηγηθούν όλες οι πιστώσεις για τους συμβασιούχους καθηγητές Π.Δ.407 με προπτικής πλήρους προσληψης

·         Να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης των υπο διορισμό καθηγητών

·         Να μην προχωρήσει το «σχέδιο» Αθηνά που προβλέπει την καταργηση ή συγχώνευση 150 σχολών

·         Όχι στην μείωση του προυπολογισμού για την Παιδεία

·         Κατάργηση των νόμων Διαμαντοπούλου


    Προχωράμε σε:  

  • Αποχή από τα μαθήματα ( κατόπιν ψηφοφορίας )σε συντονισμό με την απεργία των καθηγητών

  •  Ενημέρωση των δράσεων του συλλόγου, στην Γ.Σ. του συλλόγου ΔΕΠ

  • Άνοιγμα στην τοπική κοινωνία μέσα από παραχώρηση Συνεντεύξεων σε τοπικά ΜΜΕ ( εφημερίδες,δίκτυα, κανάλια)


  • Συμμετοχή στην Πορεία-Συλλαλητήριο για την "Αλληλεγγύη στο Νεώριο".Πραγματοποιήθηκε χθες 9.10 με αρκετά μεγάλη συμμετοχή από τον Σύλλογό μας σε συνεργασία με άλλους φορείς και σωματεία της Σύρου.


  •     Αποστολή επιστολής-ανακοίνωσης προς τον Πρύτανη σε σχέση με την πρόθεσή του να προωθήσει τις εκλογές για τα Σ.Δ. ενώ την ίδια ώρα η Παιδεία γκρεμίζεται και δεν υπάρχουν οι πιστώσεις για τους διδάσκοντές μας.

  • Ενίσχυση του τυχόν Απεργιακού Ταμείου των διδασκόντων μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΔΕΠ

  • Ανάδειξη Τμήματος ( Ομάδα Branding Σήμερα Τετάρτη στις 19:00 Αμφιθέατρο )

  •      Ενημερώσεις για την Αποχή και για τις δράσεις φοιτητών-καθηγητών σε μαθήματα όπου  οι καθηγητές δεν απεργούν και οι φοιτητές δεν απέχουν.



Υ.Σ.   Οι καθηγητές μας αποφασίζουν εκ νέου για την συνέχιση ή κλιμάκωση του αγώνα τους την Παρασκευή στις 12:00


 εκ του Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου