ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Μαζική παράσταση στο φοιτητικό εστιατόριο και κατάληψη στον δρόμοΑνακοίνωση  20.10.2012            Την Πέμπτη 19.10.2012 ο Φοιτητικός μας Σύλλογος πραγματοποίησε μαζική παράσταση στο φοιτητικό εστιατόριο και έπειτα συμβολική κατάληψη στον κεντρικό δρόμο Ερμούπολης-Κάτω Μάννα πλησίον της ΔΕΗ (έξω από το φοιτητικό εστιατόριο).Στη συνέχεια ακολούθησε Πορεία προς το κέντρο της πόλης.
            Διαμαρτυρόμαστε για την συστηματική υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας (σίτιση και στέγαση) στο νησί μας. Πιο συγκεκριμένα με το νέο σύστημα των καρτών,  μόνο 85 φοιτητές θα μπορούν να σιτίζονται δωρεάν, ενώ έως τώρα οι σίτιση ήταν δωρεάν για όλους τους φοιτητές-φοιτήτριες.
            Πιστεύουμε ότι η νέα ρύθμιση ουσιαστικά  προαναγγέλλει  την  πλήρη κατάργηση της δωρεάν Σίτισης. Γεγονός που θα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την προτίμηση του τμήματος από τους  υποψήφιους φοιτητές, στη Σύρο.
            Έχουμε ενημερώσει την Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Τμήματός μας για τις συνέπειες αυτών των αλλαγών και  ακόμη αναμένουμε.
            Ευχαριστούμε τους διερχόμενους οδηγούς για την υποστήριξη και την κατανόησή τους στον αγώνα μας, σε αντίθεση με την προκλητική στάση της (μη ένστολης) αστυνομίας. Δηλώνουμε ότι η κρατική ή κάθε είδους καταστολή,  δεν μας τρομάζει.
Στοχεύουμε και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για πραγματική δημόσια και δωρεάν Παιδεία.


ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Τ.Μ.Σ.Π.Σ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου