ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Πολίτες εναντίον ΜΑΤ για τα τελευταία δένδρα της Αθήνας.



Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου και με σθεναρή αντίσταση στα σχέδια του δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, ολοκληρώθηκε η σημερινή ολοήμερη συγκέντρωση στην Πλατεία Κύπρου στην Κυψέλη. Βεβαίως το κακό έγινε και περίπου 40 δέντρα αποτελούν πια παρελθόν ωστόσο, αργά το απόγευμα φυτεύτηκαν περίπου 40 νέα δεντράκια.

Ερωτηματικό παραμένει τί θα κάνει με αυτά ο δήμαρχος και αν θα ξεριζωθούν και αυτά.

Οι εξηγήσεις που δίνονται από τον δήμο είναι ελλιπείς αφού ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρόνης Ακριτίδης σε δηλώσεις του σε διάφορα μέσα τόνισε πως εκεί θα κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ και από πάνω πλατεία με υψηλό πράσινο, χωρίς όμως να απαντά γιατί δεν τηρήθηκαν οι αντίστοιχες εξαγγελίες για άλλους χώρους στην Αθήνα (π.χ. κτήμα ΘΩΝ).

Συνολικά τα ΜΑΤ προχώρησαν σε έξι ή εφτά επιθέσεις προς του πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ γενική διαπίστωση είναι ότι δεν είχαν συγκεκριμένο σχέδιο άλλοτε επεδίωκαν να καταλάβουν την πλατεία (το οικόπεδο πλέον) άλλοτε απλά να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Μεγάλη νίκη για τους κατοίκους αποτέλεσε το γεγονός της απομάκρυνσης του φορτηγού που μετέφερε τα υλικά για την περίφραξη του χώρου ενώ για το βράδυ έχουν προγραμματιστεί ομάδες περιφρούρησης καθώς όταν αποχώρησε ο περισσότερος κόσμος, γύρω στις 9 τα ΜΑΤ δεν είχαν ακόμα φύγει.

Στην εξέλιξη της υπόθεσης αποδείχτηκε πως ο δήμαρχος έκανε χρήση της θετικής για αυτόν πρωτοβάθμιας απόφασης της πολεοδομίας που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και προχώρησε στο κόψιμο των δέντρων το ταχύτερο δυνατό ώστε να προλάβει την υποβολή ένστασης στη δευτεροβάθμια επιτροπή.

Ο εισαγγελέας που βρέθηκε εκεί από το πρωί αν και δήλωνε πως ήρθε για να φροντίσει για την τήρηση του νόμου στην περιοχή, ωστόσο πολλές φορές ακούστηκε να δηλώνει πως στόχος του είναι να μπει το συρματόπλεγμα γύρω από το οικόπεδο κάτι που τελικά δεν έγινε.

Τέλος προκλητική χαρακτηρίστηκε η στάση των στελεχών του δήμου, κάποιων αντιδημάρχων (Δημόπουλος και Παπαδάκης) που βρέθηκαν στο χώρο και κάποιων νομικών συμβούλων της δημοτικής αρχής, εργολάβων και άλλων ατόμων αδιευκρίνιστης ιδιότητας που κατά διαστήματα πέρασαν από την περιοχή.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί σειρά δράσεων διαμαρτυρίας για το σημερινό «έγκλημα» όπως χαρακτηρίζεται από τους κατοίκους της Κυψέλης ενώ κάποιες εξελίξεις πρέπει να αναμένονται και σε νομικό επίπεδο καθώς συνολικά έχουν κατατεθεί 9 ή 10 μηνύσεις, δύο από παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) και οι υπόλοιπες από πολίτες της περιοχής.



πηγή TVXS

4 σχόλια:

  1. Hr8ame apo th syro hr8ame kai ap'to volo
    Na valoume to dendro stoy dhmarxou ton kwlo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τσιμέντο να γίνουν όλα!!!!!!!!
    που θέλετε & δέντρα χωρίς να υπάρχει κέρδος!!!!

    & για να μη πηγαίνουμε μακριά, εδώ στη Σύρο μου λεγε η μάνα μου, ότι άκουγε τηλεοπτική μετάδοση συνεδρίασης τοπικού δημοτικού συμβουλίου πριν από κανένα μήνα. Έπεσε λοιπόν πρόταση να ξεριζώσουν τα δέντρα από τις άκριες των δρόμων (ελάχιστα είναι & αυτά φυτεμένα από ιδιώτες συνήθως έξω απ τα σπίτια τους) γιατί εμποδίζουν τα αυτοκίνητα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o aytarxismos toy ellhnikoy kratoys einai pasifanis

    www.arelis.gr
    περιεχει ερωτονομικον που λογοκριθηκε επι κυβερνησεως καραμανλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή