ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ανακοίνωση του Φ.Σ. προς την εφημερίδα της Σύρου "Κοινή Γνώμη"

Την Τετάρτη 17/12 ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προιόντων και Συστημάτων μέσω της Γενικής του Συνέλευσης, αποφάσισε την παρουσία αντιπροσωπίας φοιτητών στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρούσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Στη συνέντευξη – συζήτηση αυτή, οι φοιτητές έθεσαν με εύστοχο τρόπο ερωτήματα σχετικά με τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ανησυχίες τους για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών καθώς και τις αιτίες αυτών. Αντίθετα, ο κ. Κόκκινος υπερασπιζόμενος προσωπικά και κομματικά συμφέροντα δεν θέλησε να απαντήσει με αντικειμενικότητα στα ζητήματα αυτά, αποφεύγοντας κάθε φορά την ουσία των ερωτήσεων. Εκτός από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που χρησιμοποίησε ο κ. Κόκκινος για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, μας παρουσίασε και μια σειρά ανακριβών στοιχείων.

Για παράδειγμα, ακούσαμε από τον κ. Κόκκινο να υποστηρίζει ότι το ποσοστό απόχης από τις τελευταίες εκλογές ήταν ασήμαντο μονοψήφιο νούμερο. Σύμφωνα με το Yπουργείο Eσωτερικών όμως το ποσοστό αποχής ήταν της τάξης του 25,85%. Επίσης μάθαμε από τον κ. Κόκκινο ότι η παρούσα κυβέρνηση ουδέποτε είχε σχέση με όλα αυτά τα σκανδαλα που ακούμε τα τελευταία πέντε χρόνια, με αποκορύφωμα το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, όπου όπως ανέφερε «υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά τρεις παπάδες»! Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι οι φοιτητές και οι μαθητές που αγανακτησμένοι βγήκαν στο δρόμο, επιτίθενται κατά της αστυνομίας με «πιστόλια και πυροβόλα» (ίσως είναι οι «δαίμονες» που άρχισε να βλέπει ξαφνικά και ο ειδικός φρουρός). Επιπρόσθετα, όταν θέλησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση της ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας με τα ταχύπλοα, έκρυψε την πραγματικότητα από την κοινωνία της Σύρου. Η πραγματικότητα έγκειται στο ότι ο εφοπλιστής των ταχυπλόων κατάφερε να ακυρώσει τον «αξιοκρατικό» διαγωνισμό του κράτους κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναγκαστεί το κράτος να αναθέσει στο συγκεκριμένο εφοπλιστή τη συγκοινωνία, περιμένοντας την κήρυξη νέου διαγωνισμού. Τέλος, ακούσαμε από το κ. Γενικό να υποστηρίζει ότι δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους φοιτητές και το Πανεπιστήμιο της Σύρου και ότι ο ίδιος κάλεσε τον φοιτητικό σύλλογο να συζητήσουν. Το συγκεκριμένο μόνο ως αστείο μπορούμε να το εκλάβουμε παραθέτοντας κάποια ερωτήματα. Ποιος κάλεσε όλη τη δυναμή της ασφάλειας να περικυκλώσει το κτίριο την ημέρα της κατάληψης μας αλλά και την επόμενη; Ποιος ζήτησε από τον εισαγγελέα να μας διώξει άμεσα από το κτίριο; Γιατί δεν δεχόταν να μιλήσει ο κ. Κόκκινος τηλεφωνικά μαζί μας; Όσο για την υποκρισία ότι μας κάλεσε ο ίδιος προς συζήτηση, αμφιβάλουμε εάν τουλάχιστον γνωρίζει κάποιο από τα προβλήματα του Πανεπιστημίου στη Σύρο.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ανακρίβειες και ψεύδη παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν συνήθως οι πολιτικοί για να δικαιολογήσουν τις ‘κάτω από το τραπέζι’ ενέργειες τους και είναι κάτι που περιμέναμε να ακούσουμε και από τον κ. Κόκκινο. Αυτό που δεν περιμέναμε και θλιβόμαστε εκ μέρους του, είναι ο προσβλητικός και επιθετικός λόγος του απέναντι μας. Εάν και όλοι οι φοιτητές απεύθυναν τον λόγο στον κ. Κόκκινο στον πληθυντικό και με σεβασμό, ο ίδιος επέμενε να χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως ‘είστε μειοψηφία’, ‘είσαι λαικιστής’ ‘είσαι ψεύτης’, ‘κοριτσάκι μου’ και άλλα πολλά. Σκοπίμα δεν απαιτήσαμε μια πιο πολιτισμένη αντιμετώπιση από τον κ. Κόκκινο γιατί πιστεύουμε ότι ο σεβασμός είναι μια αξία που χαρακτηρίζει την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου και δεν πρέπει να επιβάλλεται σε κανέναν. Ιδιαίτερα εάν πρόκειται για εκπαιδευτικό, όπως ο κ. Κόκκινος. Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι σκουργιασμένες κραυγές απελπισίας, όπως αυτές του κ. Κόκκινου, που βασίζονται σε κομματικές γραμμές και προσωπικά συμφέρονται και οι οποίες έχουν ως στόχο την χειραγώγηση του κόσμου, είναι οι βασικές αιτίες της κοινωνικής εξαθλίωσης που βιώνουμε σήμερα.

Κύριε Κόκκινε, σας φέρνουμε προ των ευθυνών σας και σας κρίνουμε υπεύθυνο για την κατάντια της κοινωνίας και του σάπιου συστήματος που εσείς διατηρείτε καθημερινά. Θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνο για τον τόπο να βρίσκονται τέτοιοι άνθρωποι με τέτοιες απόψεις σε θέσεις ευθύνης και εξουσίας όπως αυτή του γενικού γραμματέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ταυτόχρονα λαμβάνοντας υπόψη ότι είστε διορισμένος από την κυβέρνηση (προφανώς χάρη του πλούσιου ‘μπλε’ βιογραφικού σας) και όχι εκλεγμένος από το λαό, απαιτούμε να αναλάβετε για πρώτη φορά τις ευθύνες σας και να παραιτηθείτε άμεσα.

1 σχόλιο:

  1. Ενώ μας είχε δοθεί υπόσχεση από την εφημερίδα ότι θα δημοσιευτεί αυτούσιο το κείμενο....τελικά είχαμε τα γνωστά δημοσιεύματα που είδαν το φως στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας.
    Το τελευταίο φύλλο μπορείτε να το διαβάσετε από τη σελίδα:
    www.syros.aegean.gr/kg

    ΑπάντησηΔιαγραφή