ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…

Θα το ξαναπούμε ακόμη μία φορά: τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το σύνολο του στρατού. Η ιεραρχία προσπάθησε να αντιδράσει με την επαναφορά της ασύμμετρης απειλής, της διασποράς φόβου και απειλών. Με ένα σύνολο μέτρων επιφυλακής (κίτρινος συναγερμός, ιδεολογικός τραμπουκισμός και εθνική ηθική διαπαιδαγώγηση στις μονάδες ενάντια στον εχθρό-«κουκουλοφόρο» λαό) προσπαθεί να πείσει τους φαντάρους για το φόβο της εσωτερικής απειλής.

Επιχειρούν απεγνωσμένα να στείλουν το μήνυμα στην κοινωνία ότι ο στρατός είναι εδώ, έτοιμος να ανταποκριθεί αν χρειαστεί στο ρόλο που του επιβάλλουν τα νέα δόγματα περί αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Ένα νέο ρόλο που ξεκάθαρα θα εγγράφει και θα αντανακλά όλο και περισσότερα στοιχεία αστυνομίας, δολοφονικής θωράκισης της δημοκρατίας τους, συμβολής στην κρατική καταστολή.

Εμείς ως φαντάροι αρνηθήκαμε από την πρώτη στιγμή έστω και να συζητήσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Δηλώσαμε ότι δεν πρόκειται, ακόμη κι αν διαταχτούμε, να συμμετάσχουμε σε οποιοδήποτε σχέδιο καταστολής του νεολαιίστικου, του εργατικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος. Ξεκαθαρίσαμε ότι είμαστε στην αντίπερα όχθη.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο μαζικό και δυναμικό κίνημα που αναπτύσσεται στη νεολαία. Είμαστε στο πλευρό των αιτημάτων, των μορφών και των επιδιώξεων των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που βρίσκονται στους δρόμους. Μην ξεχνάτε πως πριν μας φέρουν εδώ με το ζόρι ήμασταν κι εμείς μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι. Είμαστε κι εμείς κομμάτι της γενιάς των 700 ευρώ.

Πριν μας φέρουν εδώ ήμασταν πολιτικές οντότητες, συνδικαλιστές, μέλη οργανώσεων, συμμετείχαμε σε στέκια, συλλογικότητες, συλλόγους, σωματεία… γι’ αυτό και οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή. Κουβαλάμε μαζί μας όλα τα άγχη, τα προβλήματα, τα όνειρα και τις επιθυμίες. Δε θέλουμε και δε μπορούμε να τα αφήσουμε στο συρματόπλεγμα του στρατοπέδου. Γι’ αυτό ακόμη και όταν είμαστε στη σκοπιά σε αυξημένη επιφυλακή περιμένοντας «κουκουλοφόρους» να μας την πέσουν, η σκέψη και η συνείδησή μας βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα…

Η κουβέντα μέσα στο στρατόπεδο δε σταματάει: συζητήσεις επί συζητήσεων, ερωτήματα, αγωνίες, προβληματισμοί. Ακόμη και με ελεύθερο ελάχιστο χρόνο, με δύσκολη την πρόσβαση στην ενημέρωση, χωρίς εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, internet, τα νέα ταξιδεύουν από στόμα σε στόμα. Έστω με υπερβολές, διαστρεβλώσεις, φοβίες, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα η στρατευμένη νεολαία συζητάει για το παρόν και το μέλλον της σε παιδεία, εργασία, ασφάλεια, δημοκρατία, πολιτισμό. Οργίζεται, ονειρεύεται, οργανώνεται, παίρνει αποφάσεις πάνω στις ανάγκες και τα δικαιώματά της.

Ας πάψουν λοιπόν να μας απειλούν και να κινδυνολογούν. Δε μας τρομοκρατεί καθόλου ούτε η άθλια σκευωρία κυβέρνησης – στρατού με τη σύλληψη του συναδέλφου μας φαντάρου. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Γ. Γρ. που έκανε το λάθος να περπατάει το κέντρο της Αθήνας μετά από διαδήλωση. Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα εξιλαστήριο θύμα που του έχουν φορτώσει κατηγορίες όπως κατασκευή και χρήση εκρηκτικών, σύσταση συμμορίας, αντίσταση κατά της αρχής κ.α. Στο πρόσωπο του άτυχου φαντάρου δικάζεται αυτό που τους τρομάζει: Η ορμητική και νικηφόρα προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για κίνημα μαζικό μέσα και έξω από το στρατό.

Η κυβέρνηση των δολοφόνων μας στέλνει απειλητικό μήνυμα υποταγής και συμμόρφωσης. Με τη συλλογική μας δράση θα της επιστρέψουμε τα δικά μας τρομακτικά μηνύματα ανυπακοής και ανατροπής.


Κάτω η κυβέρνηση και οποιοσδήποτε διαχειριστής της ίδιας πολιτικής.

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Να πέσει η σκευωρία ενάντια στον αθώο φαντάρο. Όχι στο μισθοφορικό στρατό. Κανένας νέος επαγγελματίας με στολή.

Ούτε σκέψη για σχέδια καταστολής με συμμετοχή του στρατού. Δε θα μας στρέψετε ενάντια στα αδέρφια μας.

Κατάργηση των ειδικών δυνάμεων στην αστυνομία.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Επέκταση του σε σχολεία – διαδηλώσεις.

Κατάργηση του τρομονόμου. Να καταργηθούν οι χαφιεδοκάμερες.

Να ζούμε αξιοπρεπώς από μια μόνιμη και σταθερή εργασία.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ....ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή