ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Χαιρετίζουμε τις δράσεις των συναδέλφων μας στη Μυτιλήνη, οι οποίοι με την παρουσία τους συνέβαλαν στην ματαίωση των ηλεκτρονικών εκλογών –παρωδία και στηρίζουμε την ανακοινωση τους. Οι εκλογές ήταν ηλεκτρονικές σύμφωνα με το νόμο 4076 που προβλέπει αυτή την διαδικασία σε περίπτωση που ματαιωθεί η ψηφοφορία σε κάλπη (όπως και έγινε). Οι φοιτητές απαίτησαν την διακοπή της λειτουργίας των κεντρικών υπολογιστών του πανεπιστημίου που ελέγχουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Έχουμε κάθε λόγο να εμποδίσουμε την ματαίωση εκλογής των συμβουλίων διοίκησης, μέσω των οποίων επιχειρείται η επιβολή ενός αυταρχικού μοντέλου λειτουργίας στα πανεπιστήμια, πόσο μάλλον την ηλεκτρονική ψηφοφορία όπου το αδιάβλητο των εκλογών είναι αβέβαιο όπως και η μυστικότητα της ψήφου.

Οποιαδήποτε προσπάθεια δίωξης των φοιτητών που συμμετείχαν στις δράσεις, είναι όχι μόνο επικίνδυνη αλλά και γελοία. Την ίδια στιγμή που οι υπαίτιοι για τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όπως το Βατοπαίδι, η Siemens, κ.α. κυκλοφορούν ελεύθεροι και η κυβέρνηση κάνει «έντιμους» δικαστικούς συμβιβασμούς, κάποιοι (και εντός του Πανεπιστημίου) «ανακαλύπτουν » ως υπαίτιους για την φθορά της δημόσιας περιουσίας τους φοιτητές/τριες που παλεύουν για δημόσια δωρεάν Παιδεία και Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο. Δείχνουν έτσι το πραγματικό τους πρόσωπο.
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή του μνημονίου στη παιδεία.

ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Τ.Μ.Σ.Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου