ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας ουσιαστικά το μνημόνιο στην παιδεία επιχειρεί και φέτος να διεξάγει τις «εκλογές » για τα συμβούλια  ρίχνοντας όμως με το νέο νόμο το βάρος της διοργάνωσης στους πρυτάνεις και απειλώντας με κόψιμο της χρηματοδότησης σε όποιο πανεπιστήμιο είναι «απείθαρχο». Τις εκλογές όπως και πέρσι το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας τις απέρριψε και τις σταμάτησε με συλλογικές αποφάσεις και δράσεις. Συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου η εφορευτικές επιτροπές δεν επιχείρησαν να προχωρήσουν στην διαδικασία κάτω από το βάρος των μαζικών παραστάσεων των φοιτητών αλλά και καθηγητών.
Θέλουμε να καταδικάσουμε αυτήν την «εκλογική» διαδικασία. Τα δημοκρατικά  δικαιώματα στα Πανεπιστήμια κατακτήθηκαν με αγώνες και είναι εξοργιστικό να γελοιοποιούνται τέτοιοι θεσμοί, με κύρια, αλλά όχι μοναδική, ευθύνη του υπουργείου. Φέτος είδαμε ξανά να απουσιάζει ο διάλογος για τις θέσεις των υποψηφίων σε σχέση με τα προβλήματα του πανεπιστημίου, δεν υπήρχε καν ανακοίνωση ότι θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία (στον ιστότοπο του τμήματος), ενώ ποτέ δεν ανακοινώθηκε επίσημα ο τόπος διεξαγωγής τους! Δημοκρατία δεν είναι να στήνεις ένα τσίρκο με μια κάλπη στο κέντρο (άλλωστε και η χούντα πραγματοποίησε «δημοψήφισμα» ), αλλά να συμφωνεί η πλειοψηφία για το περιεχόμενο και το τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Τέτοια συμφωνία στο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν υπάρχει. Και είναι αυτός ο λόγος ακύρωσης τους.
Η κυβέρνηση φρόντισε στο νόμο 4076 να υπάρχει ρύθμιση για επιστολική ή ηλεκτρονική ψήφο και  αν και αυτή δεν πραγματοποιηθεί θα προχωρήσει σε διορισμό των μελών του συμβουλίου (με κριτήριο την ηλικία!). Στο πανεπιστήμιο μας η εκλογές ματαιώθηκαν και οι υπεύθυνοι «για την τήρηση των νόμων» αποφάσισαν πως θα ακολουθήσουμε το ηλεκτρονικό σύστημα. Το αδιάβλητο των εκλογών είναι αβέβαιο όπως και η μυστικότητα της ψήφου. Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι η ηλεκτρονική ψήφος θα αποσταλεί κατευθείαν στο υπουργείο. Πρόκειται για άλλη μία παραβίαση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων, καθώς επιτρέπει σε εξωτερικούς παράγοντες να ελέγχουν την  εκλογική διαδικασία
Από την πλευρά μας δηλώνουμε  ότι θα κάνουμε κάθε  προσπάθεια για την ματαίωση των εκλογών-παρωδία που φέρνουν τον αυταρχισμό στα πανεπιστήμια, και αγωνισθούμε για την απονομιμοποίηση των νόμων Διαμαντοπούλου όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε όλη την κοινωνία.


Φοιτητικός Σύλλογος ΤΜΣΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου