ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ψέκασαν με χημικά τον Μανώλη Γλέζο

http://www.youtube.com/watch?v=06m1vnJq85A&feature=player_embedded


Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μεταφέρθηκε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα. Έγινε χρήση χημικών εναντίον του.

Η λιποθυμία οφείλεται στη ρίψη χημικών, γεγονός που επιβεβαίωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δεν δέχτηκε χτυπήματα. Βίντεο το οποίο μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν τον Μ. Γλέζο να προσεγγίζει άνδρες των ΜΑΤ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά τους, να σπρώχνεται και στη συνέχεια να τον ψεκάζει ένας αστυνομικός με χημικά, από κοντινή απόσταση.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του πολίτη χαρακτήρισαν το περιστατικό τραυματισμού του Μ. Γλέζου "ατυχές" και "όχι στοχευμένο". "Ηταν κομμάτι ευρύτερης προσπάθειας της Αστυνομίας τη δεδομένη χρονική στιγμή να περιορίσει τα επεισόδια. Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της με επαγγελματισμό και προσπαθεί με κατανόηση και ψυχραιμία να χειριστεί τις διαδηλώσεις και να απομονώσει τα περιστατικά βίας".

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση. Υπογράμμισε ότι αποτελεί έλλειψη σεβασμού σε ένα σύμβολο που κράτησε ψηλά το ανάστημα της Ελλάδας. "Δεν είναι δυνατόν για να περάσετε τα άγρια μέτρα, ο Μ. Γλέζος να είναι τώρα στον Ευαγγελισμό", τόνισε.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Φιλ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε από τις αρχές του νοσοκομείου ότι η κατάσταση του Μ. Γλέζου δεν εμπνέει ανησυχία.

Τον Μ. Γλέζο επισκέφτηκε στο νοσοκομείο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για εικόνες ντροπής, που κάνουν τον γύρο όλου του κόσμου. "Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ένα πολύ δυσάρεστο μήνυμα. Είναι ένα μήνυμα καταστολής και τρομοκρατίας", δήλωσε.

"Φοβόμαστε ότι οδηγούμαστε σε επικίνδυνους δρόμους, σε δρόμους κοινωνικής όξυνσης και ελπίζουμε η κυβέρνηση να κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακούσει την οργή της ελληνικής κοινωνίας", υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού. "Αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιβάλλει με τη βία την πολιτική της, να ξέρει ότι ο ελληνικός λαός έχει ζήσει σε χειρότερες καταστάσεις, έχει αντισταθεί και έχει επιβιώσει", πρόσθεσε.

1 σχόλιο: