ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Αιτία της κρίσης ο υπερκαταναλωτισμός συμφωνά με Jeronimo και Σια!


Ζούμε σαν βασιλιάδες, καταναλώνουμε περισσότερα απ’ όσα μπορεί να αντέξει η τσέπη μας, ενώ διαρκώς απαιτούμε περισσότερα. Αν σε αυτούς τους παράγοντες προσθέσουμε την αναποτελεσματική πολιτική που ασκείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στα γενεσιουργά αίτια που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης.


Τα παραπάνω υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την οικονομική κρίση που θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες την Κυριακή 21 Μαρτίου και στην οποία τονίζεται ότι "τα πάθη της φιληδονίας, της φιλοδοξίας, της φιλαργυρίας, της ευμάρειας, της ευδαιμονίας και η τάση υπερκατανάλωσης αποτελούν τα αίτια της κρίσης. Βεβαίως, είναι σημαντικό να ζει κανείς αξιοπρεπώς από πλευράς υλικών αγαθών, αλλά όλα έχουν και τα όριά τους".


Η εγκύκλιος ασκεί κριτική στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι "η ευθύνη της οικονομικής κρίσης ανήκει σε όσους διαχειρίζονται τα κοινά πράγματα. Δεν δίνουν σωστές κατευθύνσεις στον λαό, δεν διαχειρίζονται καλά τους εισπραττόμενους φόρους - οι οποίοι πρέπει να είναι ανταποδοτικοί - δεν ομιλούν την αλήθεια, δεν σέβονται τους ανθρώπους που τους ψήφισαν και δεν λαμβάνουν μέτρα με υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης".


Στην εγκύκλιο σημειώνεται επίσης, ότι "υπάρχει μεγάλη διάσταση μεταξύ της κατανάλωσης και της παραγωγής. Όταν μια χώρα αυξάνει τον βιοτικό τρόπο ζωής, χωρίς να παράγει, είναι φυσικό να οδεύει σε οικονομική κρίση. Αυτό συμβαίνει και στην οικογενειακή και την προσωπική μας ζωή. Όταν τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα, όταν δαπανούμε χρηματικά ποσά σε ευδαιμονιστικές καταστάσεις και μάλιστα με δανεισμένα χρήματα, τότε δημιουργούνται οικονομικές κρίσεις".


Οι Ιεράρχες της εκκλησίας δηλώνουν αποφασισμένοι ειδικά αυτήν τη δύσκολη περίοδο να ενισχύσουν τις φιλανθρωπικές τους πρωτοβουλίες, για την ανακούφιση δοκιμαζόμενων κοινωνικών ομάδων.


"Είναι αυτονόητο ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να εργάζεται εντατικά για την ανακούφιση του λαού", καταλήγει η εγκύκλιος.

Πηγη:news247.gr

1 σχόλιο: