ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

Συνεχίζεται η διαμάχη για τα Master στα Πολυτεχνεία

Αιτία πολέμου θεωρεί η πολυτεχνική κοινότητα την απόρριψη από το υπουργείο Παιδείας του αιτήματός της τα πτυχία πενταετών σπουδών που χορηγούν τα πολυτεχνεία να αναγνωρισθούν ισότιμα με master. Χθες, έφθασε στο ΕΜΠ η απάντηση του ειδικού γραμματέα ανώτατης εκπαίδευσης κ. Β. Παπάζογλου, ο οποίος δηλώνει ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν αντιμετωπίζει προς το παρόν νομοθετική ρύθμιση που να αφορά στο θέμα της ισοτιμίας των διπλωμάτων πενταετούς διάρκειας, που χορηγούνται από τις πολυτεχνικές σχολές, με μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης». «Το θέμα θα λυθεί από τα δικαστήρια», τόνισε στην «Κ», ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) κ. Ι. Αλαβάνος. Πολυτεχνεία και ΤΕΕ έχουν πάγιο αίτημα την ισοτιμία των πτυχίων μηχανικών πενταετών σπουδών με master. Η έγγραφη απάντηση του υπ. Παιδείας πάγωσε το ΕΜΠ, που ήταν ο πρώτος αποδέκτης της. «Η πρυτανεία του ΕΜΠ διαμαρτύρεται εντονότατα προς το υπ. Παιδείας για την απαράδεκτη απόρριψη του αιτήματος των πολυτεχνικών σχολών, του ΤΕΕ και όλων των μηχανικών για αναγνώριση από την Πολιτεία του διπλώματός τους ως ισότιμου με το ευρωπαϊκό master. Τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες για άρση της αδίκου συμπεριφοράς», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πολυτεχνεία και ΤΕΕ θεωρούν τη στάση του υπουργείου αιτία πολέμου. «Το ΕΜΠ ανέμενε από την ηγεσία του υπουργείου να έτεινε ευήκοον ους στο δίκαιο αίτημά μας», ανέφερε στην «Κ» ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Από την πλευρά του ο κ. Αλαβάνος τόνισε: «Εχει ήδη δημιουργηθεί μια πραγματικότητα, καθώς τα πολυτεχνεία χορηγούν στους αποφοίτους τους βεβαίωση ότι τα πτυχία τους είναι ισότιμα με master. Και η βεβαίωση αναγνωρίζεται στο εξωτερικό. Το θέμα θα πάει στα δικαστήρια διότι παραβιάζεται η αρχή της ισότητας. Ευρύτερα πάντως, έχουμε δηλώσει ότι η ελληνική οικονομία, για να προχωρήσει μπροστά, πρέπει να αξιοποιήσει το επιστημονικό της προσωπικό. Κάτι που δεν γίνεται με την απόφαση του υπουργείο Παιδείας».

ΠΡΕΖΑ TV
6-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου