ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια


Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας, και μάλιστα μόλις λίγα μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, σημειώθηκε τα ξημερώματα στα Εξάρχεια. Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών διακομίστηκαν δύο νεαροί φοιτητές οι οποίοι καταγγέλουν τον άγριο ξυλοδαρμό τους από άνδρες των ΜΑΤ.

Ο ένας εκ των δύο νεαρών, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό καθώς φέρει τραύματα στο κεφάλι, στο πηγούνι, στα πόδια, στα χέρια και στο γόνατο. Ο δεύτερος νεαρός, έχει κάταγμα στο δεξί του χέρι και τραύματα στο αριστερό. Και οι δύο, καταγγέλουν ότι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, αποσιωπάται η χρήση αστυνομικής βίας. Γίνεται γενικόλογη αναφορά στον τραυματισμό των δύο νεαρών φοιτητών χωρίς καν να αναφέρεται ποιος ήταν αυτός που τον προκάλεσε. Η ΓΑΔΑ, περιορίζεται απλώς στο να ανακοινώσει τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό.

Αφορμή για την χρήση βίας από τους αστυνομικούς αποτέλεσε επίθεση αγνώστων στις 23:50 χθες το βράδυ με τρεις βόμβες μολότωφ και πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό, από αυτή την επίθεση ουδείς τραυματίστηκε ενώ προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Στις 05:00 τα ξημερώματα, όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ υπήρξε και νέο περιστατικό στην Χαριλάου Τρικούπη με ομάδα νεαρών να επιτίθεται με πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων. Ακολούθησε "αντεπίθεση" των αστυνομικών οι οποίοι ακινητοποίησαν τέσσερα άτομα τα οποία και προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ. Τα δύο από τα τέσσερα άτομα που προσήχθησαν, ήταν οι καταγγέλοντες νεαροί που τραυματίστηκαν.

Για τις συνθήκες τραυματισμού των δύο νεαρών, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ επιχειρεί να θολώσει τα νερά. Οι αστυνομικοί παραδέχονται ότι ο ένας εκ των νεαρών έφερε...ίχνη αίματος στο τριχωτό της κεφαλής του, ωστόσο δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά για τις συνθήκες τραυματισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί παραδέχονται ότι τα τέσσερα άτομα που προσήχθησαν δεν είχαν καμμία εμπλοκή στα επεισόδια. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, "από την εξέταση των νεαρών, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εναντίον τους με αποτέλεσμα το πρωί να αφεθούν ελεύθεροι".

Καταγγελίες κατοίκων της περιοχής

Ανακοίνωση για τα σημερινά γεγονότα, εξέδωσε και η Ανοιχτή Συνέλευση του Πάρκου Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής. Καταγγέλουν ότι "τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν το πάρκο και ξυλοκόπησαν με άγριο τρόπο τον κόσμο που καθόταν εκεί εκδηλώνοντας απερίγραπτο μίσος , χυδαιολογώντας και απειλώντας εκφράζοντας σαδιστική ικανοποίηση. Τέσσερα άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, οι δύο εξ' αυτών βαριά τραυματισμένοι."

Η Ανοιχτή Συνέλευση του Πάρκου, καλούν τους κατοίκους της περιοχής σε εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 25/04 στις 12 το μεσημέρι στο Πάρκο. Πορεία θα πραγματοποιηθεί επίσης στις 28/04 στις 6 το απόγευμα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=37282

6 σχόλια:

  1. ki allos autotraumatismos

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2009/04/blog-post_2548.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανοιχτή Συνέλευση του Πάρκου Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής ?????
    tria poulakia kathontan... XAXAXAXAXAXA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω απο έγκυρη πηγη εμαθα οτι ο ενας αληταρας βρομιάρης πηγε κ χτυπαγε το κεφαλι του κατω απο την μποτα του κυριου ΜΑΤατζη , με αποτελεσμα και να την λερώσει και να τον στεναχωρήσει τον κυριο ΜΑΤατζη που δεν εχει λεφτα να την καθαρισει . Ο δευτερος δε , χτυπησε με τοση δυναμη το κεφαλι του και τα χερια του πανω στο γκλομπ ενος αλλου κυριου ΜΑΤατζη που λεγεται οτι το στραβωσε ... και ο δευτερος κυριος ΜΑΤατζης στεναχωρήθηκε πολυ γιατι αφενός έχασε τον ερωτικό του σύντροφο αλλα και επειδη οι υπολοιποι θα τον κοροιδευουν οτι του ειναι στραβο.
    Προταση : Ανοιχτη συνελευση στην πλατεια της Ερμουπολης (αυτη εκει με το δημαρχειο) , ωστε να μαζευτει ικανος αριθμος ανθρωπων να παει αθηνα να λιθοβολισει τους αληταραδες με τα μαλλια και τις τζιβες , οπως επισης και η οργανωση για συγκεντρωση οικονομικης βοηθειας για τους κυριους ΜΑΤατζηδες...
    Αναμενω προτασεις . Μην το αφησουμε να περασει ετσι . ΕΛΛΑΣ ελληνων αστυνομικων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. prosexe omws xristouli2 min katseis katala8os panw sto strabo ergalio tou matatzi 2 kai tritosei to kako

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ela re anwnume alani ... k elega pou xathike auti i psuxi ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. giati blepeis kanenan eponumo twra teleutaia pou ton anagnwrises kiolas???

    pantws xristouli, alla3e to se 8eoulis... egrapses pali

    ΑπάντησηΔιαγραφή