ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Το γκραν-γκινιόλ επικοινωνιακό αυτογκόλ της αστυνομίας



Στον Βελβεντό Κοζάνης έγιναν συλλήψεις μετά από ληστεία που, σύμφωνα με τις αρχές, οδήγησε και σε καταζητούμενους για τη συμμετοχή τους στους Πυρήνες της Φωτιάς.Σήμερα λοιπόν η Αστυνομία, με εισαγγελική εντολή, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τεσσάρων συλληφθέντων. 

 [Απ' ό,τι φάινεται πρέπει για κάποιο λόγο να βλέπουμε επειγόντως τα πρόσωπα ιερόδουλων, αναρχικών και διαδηλωτών. Αν είναι Χρυσαυγίτες ή αστυνομικοί δεν χρειάζεται - είδε ποτέ κανείς τη φάτσα αυτού που δολοφόνησε τον Πακιστανό με το ποδήλατο; Έμαθε το όνομά του;]






Δίνοντας στη δημοσιότητα αυτές τις φωτογραφίες συλληφθέντων για τρομοκρατία, μοιάζει η ίδια να είναι ο μεγαλύτερος κακοποιός.

Το χειρότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να μπορούν να βγάζουν μόνοι τους στη δημοσιότητα αποδεικτικά βασανισμού και η κοινωνία να μην αντιδρά...

Οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία στο photoshop cs4.

Δύο φωτό είναι ρετουσαρισμένες: Η ολοσωμη με το μαύρο μπλουζάκι, και η άλλη με τον νεαρό με το γερμένο κεφάλι έχουν λευκάνει το μάγουλο δεξιά όπως κοιτάμε. Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι απλά ρετουσαρισμένες. Κάποιος πήγε να κάνει τον γραφίστα. Είναι τόσο ερασιτεχνική η "δουλειά" που σκέφτομαι μήπως κάποιος χάκαρε τη σελίδα της Αστυνομίας. Αδυνατώ να πιστέψω ότι εσκεμμένα δημοσιεύτηκαν αυτά τα πρωτοφανή αίσχη.     Σε ένα ευνομούμενο κράτος, ο εισαγγελέας εκτός από τη διάταξη για τη δημοσίευση, θα διέτασσε και προκαταρκτική εξέταση για τη διαφαινόμενη κακοποίηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου