ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΚΣ ΣΔΕΠ Π. Αιγαίου:σχέδιο ΑΘΗΝΑ-συμμετοχή στην απεργία 20/02




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
16 Φεβρουαρίου 2013

Όχι στο Σχέδιο ΑΘΗΝΑ!
Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 20 Φλεβάρη







Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ. σε συνεργασία με την Τρόικα (Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ.) συνεχίζουν το βάρβαρο αντιλαϊκό τους έργο οδηγώντας το λαό στην εξαθλίωση. Στο πλήθος των αντεργατικών μέτρων έρχονται να προστεθούν η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιδομάτων, δώρων, αδειών, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι διαθεσιμότητες/απολύσεις, το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων.

Στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης η πολιτική της συγκυβέρνησης υλοποιείται και μέσω του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ». Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης θα οδηγήσουν στη συρρίκνωση και υποβάθμιση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, στην απώλεια θέσεων εργασίας, και στην ενίσχυση των ιδιωτικών κολεγίων και «παραρτημάτων», των οποίων πραξικοπηματικά η κυβέρνηση εξίσωσε τα πτυχία (ακόμη και τα «μεταπτυχιακά» και τα «διδακτορικά») με αυτά των πανεπιστημίων. Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» δεν πρόκειται να διορθώσει με «ακαδημαϊκά κριτήρια» τις «αστοχίες» των πολιτικών «διεύρυνσης» και «ανωτατοποίησης» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση. Αντίθετα, έρχεται σε συνέχεια των πολιτικών των κυβερνητικών κομμάτων που έστρωσαν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση με επιχορηγήσεις της ΕΕ μέσω των περίφημων ΕΠΕΑΕΚ. Στην πραγματικότητα τα κυβερνητικά σχέδια δεν έχουν καμιά σχέση με τη βελτίωση της κατάστασης της ανώτατης εκπαίδευσης αλλά απεργάζονται την πλήρη προσαρμογή της ανώτατης εκπαίδευσης στις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου η συγχώνευση/κατάργηση των τμημάτων ΤΜΟΔ στη Χίο και ΣΑΧΜ στη Σάμο, η οριστική κατάργηση πριν λειτουργήσει του Τμήματος Τουρισμού και η κατάργηση της Πολυτεχνικής Σχολής καταδεικνύουν ότι μόνο ακαδημαϊκά κριτήρια δεν χρησιμοποιήθηκαν. Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντική συρρίκνωση, υποβάθμιση και οπισθοδρόμηση και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Θα πρέπει να αναμένονται απώλειες θέσεων εργασίας, πρώτα διοικητικών υπαλλήλων, μέσω και της διαθεσιμότητας, αλλά και μελών ΔΕΠ στη συνέχεια. .

Απορρίπτουμε το σχέδιο ΑΘΗΝΑ όχι επειδή αποδεχόμαστε την τρέχουσα διάρθρωση και προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεν αποδεχόμαστε, όμως, αυτή η κατάσταση να γίνει το πρόσχημα για την καταπάτηση των δικαιωμάτων εργαζομένων και φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, για τη συρρίκνωση και περαιτέρω υποβάθμιση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και την ολοκληρωτική παράδοση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στις επιδιώξεις της ιδιωτικής κερδοφορίας.

Η λύση για εμάς είναι μόνο μία: ο συλλογικός και ανυποχώρητος αγώνας. Μαζί με τους φοιτητές, τους διοικητικούς, τους συμβασιούχους, τους ΕΤΕΠ, τους ΕΕΔΙΠ θα αγωνιστούμε συντονισμένα για:
·         να μην περάσει το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, να μην περάσει καμία κατάργηση/ συγχώνευση Τμημάτων/Σχολών και Πανεπιστημίων/ΤΕΙ,
·         να κλείσουν τα κολέγια - ΚΕΣ - παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων και να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι οδηγίες που εξισώνουν τα πτυχία των κολεγίων και των «παραρτημάτων» με αυτά των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ,
·         να μην εφαρμοστούν και να καταργηθούν οι νόμοι 4009/11 και 4076/12,
·         να μην περάσουν οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες.

Παλεύουμε
·         για αποκλειστικά δημόσια, πραγματικά δωρεάν και δημοκρατική ανώτατη εκπαίδευση,
·         για κάλυψη όλων των αναγκών των Πανεπιστημίων και των ΤΕ σε προσωπικό ξεκινώντας από τον άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ,
·         Να αυξηθεί άμεσα η χρηματοδότηση των ΑΕΙ για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών λειτουργίας τους, ιδιαίτερα της φοιτητικής μέριμνας (στόχος η πλήρης δωρεάν σίτιση και στέγαση και της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων .

Ταυτόχρονα συμπαρατασσόμαστε μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα στον αγώνα για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, των «μεσοπρόθεσμων» πλαισίων και των εφαρμοστικών τους νόμων. Γι’ αυτό το λόγο και καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην 24ωρη πανεργατική – πανυπαλληλική απεργία στις 20 Φλεβάρη και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου