ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η ΑΓΕΛΗ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΛΥΚΩΝ (EΞΑΝΤΑΣ)

Πρώτη τηλεοπτική προβολή: 4/6/2008, 22:00, στη NET


Η άνοδος τωνveteranos_polemou.jpg Νεοναζί στην Ρωσία είναι κάτι παραπάνω από γεγονός! Στην Ρωσία υπάρχουν σήμερα οι περισσότεροι νεοναζί του κόσμου. Εξτρεμιστικές ιδέες περί φυλετικής καθαρότητας και εξολόθρευσης των μεταναστών, των ομοφυλοφίλων, των τοξικομανών και όλων «των άχρηστων ζιζανίων που μολύνουν τη Ρωσική Λευκή Φυλή», βρίσκουν εύφορο έδαφος σε ένα πληθυσμό του οποίου η εθνική περηφάνια πληγώθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. «Η Αγέλη των Λευκών Λύκων» είναι ένα ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει την θανάσιμη δράση Ρώσων Σκίνχεντ, τις ιστορίες των αθώων θυμάτων τους και την τρομακτική απειλή που ξεπροβάλλει στο Βορρά της Ευρώπης. Είναι ένα από τα παράξενα αυτού του κόσμου. Η χώρα που σταμάτησε την ναζιστική πολεμική μηχανή με το αίμα 20.000.000 ανθρώπων, σήμερα συγκεντρώνει στο έδαφός της τους περισσότερους νεοναζί του κόσμου.

Ο Βετεράνος του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου κ. Μπόρις Στάμπλερ, δεν μπορεί να το πιστέψει. Με τα μετάλλιά του κρεμασμένα σειρές στο στήθος, αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν, να υπάρχουν νεοναζί, «στη χώρα που νίκησε το φασισμό»!
«Είναι ντροπή για τη Ρωσία να υπάρχουν σήμερα νέοι άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτές τις μισανθρωπικές απόψεις!», λέει. «Σκοτώνουν τους ανθρώπους, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι της ίδιας εθνικότητας. Τι μπορείς να πεις σε αυτούς τους νέους;»

Τα νούμερα προκαλούν σοκ. Οι ενεργοί ακροδεξιοί σκίνχεντς στη Ρωσία είναι οι πλέον πολυάριθμοι παγκοσμίως, καθώς φτάνουν τις 50.000, τη στιγμή που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο υπολογίζονται συνολικά σε 70.000! Με τον όρο ενεργοί, χαρακτηρίζονται όσοι είναι μέλη σε νεοναζιστικές ομάδες, παραβρίσκονται σε συγκεντρώσεις, συμμετέχουν σε πορείες, κάνουν προπαγάνδα και πάνω απ? όλα επιδίδονται σε βίαιες ενέργειες κατά μεταναστών, αντιφρονούντων, ομοφυλόφιλων, ανεπιθύμητων γενικώς

Το πιο ανατριχιαστικό όμως είναι ότι στην Ρωσία του 21ου αιώνα αυτοί που υποστηρίζουν τους νοσταλγούς του τρόμου είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Το 60% του πληθυσμού όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, συμφωνεί με το σύνθημα «Η Ρωσία στους Ρώσους». Και πολλοί από αυτούς είναι έτοιμοι να δικαιολογήσουν ακόμα και φόνους μεταναστών, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για την ανεργία, την εγκληματικότητα και γενικώς για όλα τα κακά της Ρωσικής καθημερινότητας.

Μόνο μέσα στους 4 πρώτους μήνες του 2008 έχουν καταγραφεί 211 επιθέσεις νεοναζί εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων στο μετρό, στο δρόμο, στις αγορές? Τα χιτλερικά τάγματα θανάτου άφησαν πίσω τους σε αυτές τις επιθέσεις 53 νεκρούς.

Η οργάνωση SS (Σλαβική Συμμαχία) είναι ο μεγαλύτερος σχηματισμός νεοναζί στην Ρωσία. Ηγέτης της είναι ο κ. Ντεμούσκιν που λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια: «Κοιτάξτε τι γίνεται, ποια είναι η κατάσταση στην Ευρώπη! Με όλους αυτούς τους κωλοπρόσφυγες, που έρχονται εδώ, φέρνουν κι όλο το χωριό τους και γεννοβολάνε από 15 παιδιά... Δείτε πως συμπεριφέρονται στη Γαλλία οι Αλγερινοί, πως φέρονται οι Τούρκοι στη Γερμανία. Κι εδώ το ίδιο θα συμβεί, εάν τους ανεχτούμε εδώ σε τέτοιες ποσότητες. Ο πόλεμος θα γίνει. Και για να μη γίνει η Ρωσία μουσουλμανική χώρα, δε δίνω δεκάρα πόσους πρέπει να ανατινάξουμε, να σκοτώσουμε ή να θάψουμε. Θα τους θάψουμε όλους. Εδώ ζουν μονάχα Ρώσοι και όποιος θέλει, θα ζει εδώ με τους δικούς μας νόμους, ή δε θα ζει καθόλου».











Τα υπόλοιπα ντοκυμαντέρ του Εξάντα μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ (streaming) ειναι αντάξια ξένων παραγωγών και καταπιάνονται με θέματα που δεν θα δείτε στις ειδήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου