ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ισόβια και 15 μήνες στον Κορκονέα 10 χρόνια στον Σαραλιώτη

Μετά και την πρόταση του εισαγγελέα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας έκρινε με πλειοψηφία ένοχους και τους δυο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου επιβάλλοντας τους τις εξής ποινές:

Για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα ισόβια κάθειρξη και 15 μήνες, ενώ για τον Βασίλη Σαραλιώτη την ποινή της κάθειρξης για 10 χρόνια.


Σε μια κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα η πρόεδρος του δικαστηρίου, Αντζελίτα Παπαβασιλείου εκφώνησε την απόφαση, επί της ενοχής, του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους δύο ειδικούς φρουρούς, που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας με ψήφους 4 προς 3 κρίθηκε ένοχος για δυσμενέστερη κατηγορία από αυτήν που του είχε απαγγελθεί. Οι τέσσερις δικαστές μετέτρεψαν την ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο στη βαρύτερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο.

Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν η πρόεδρος, ένας τακτικός δικαστής και ένας ένορκος που έκριναν ότι ο Κορκονέας πρέπει να δικαστεί ως έχει, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Το δικαστήριο επίσης αποφάσισε να μην δώσει κανένα ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το δικαστήριο επίσης έκρινε ένοχο για συνέργια τον Βασίλη Σαραλιώτη με πλειοψηφία 6 προς 1. Ο δικαστής που μειοψήφησε είχε την γνώμη ότι ο δεύτερος ειδικός φρουρός πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

ΠΗΓΗ: Τα Νεα

2 σχόλια:

  1. εχουν καταργησει το κρέμασμα στην πλατεία Συντάγματος ε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης αποφασίσθηκε, να σταλεί η δικογραφία σε εισαγγελέα στην Αθήνα,ώστε να γίνει έρευνα για ενδεχόμενες ψευδορκίες, και προσπάθειες συγκάλυψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή