ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Συνέλαβαν έναν... «γνωστό» τους

▅Ο 26χρονος αρνείται πως συμμετείχε στα χτυπήματα της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων  της Φωτιάς στα σπίτια της Λούκας Κατσέλη και του Παναγιώτη Χηνοφώτη, ισχυριζόμενος  ότι τις ημέρες των επιθέσεων βρισκόταν για δουλειές στα Τρίκαλα και θα ζητήσει  προθεσμία για να συγκεντρώσει στοιχεία που θα στηρίζουν το άλλοθί του
Τα αποτυπώματα του 26χρονου φοιτητή που εντοπίστηκαν στο σπίτι στο Χαλάνδρι, τρεις μήνες μετά τις πρώτες συλλήψεις κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, είναι το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο που οδήγησε τις διωκτικές αρχές στη σύλληψή του.

Oι 26χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου συνελήφθη προχθές, νωρίς το απόγευμα, κατά την προσέλευσή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου προκειμένου να δώσει το «παρών» για προηγούμενη υπόθεση για την οποία είχε κατηγορηθεί.

Ο έβδομος κατά σειρά συλληφθείς για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, (άλλοι δέκα αναζητούνται με εντάλματα) όταν δημοσιοποιήθηκε αρχικά η υπόθεση και έγιναν γνωστές οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής φέρεται ότι είχε ενημερώσει τη δικηγόρο του κ. Αντωνία Λεγάκη ότι και ο ίδιος είχε επισκεφθεί μία και μοναδική φορά το σπίτι του νυν συγκατηγορουμένου του στο Χαλάνδρι. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ωστόσο μέχρι και προχθές εμφανιζόταν στο αστυνομικό τμήμα δίνοντας το «παρών», σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί έπειτα από παλαιότερη σύλληψή του, ενώ περίμενε ότι κάποια στιγμή η Δικαιοσύνη θα τον καλούσε να δώσει εξηγήσεις.

Ταυτοποίηση αποτυπωμάτων
Η ταυτοποίηση των δακτυλικών του αποτυπωμάτων, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο της δικογραφίας, έγινε στις 16 Δεκεμβρίου 2009 και με βάση το ένταλμα σύλληψης που ακολούθησε, ο 26χρονος φοιτητής οδηγείται σήμερα στον εφέτη- ειδικό ανακριτή κ. Κώστα Μπαλντά προκειμένου να απολογηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση.

Ο ίδιος όχι μόνον αρνείται κάθε ανάμειξή του στις ενέργειες που αποδίδονται σε μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά προβάλλει και συγκεκριμένο άλλοθι που δείχνει ότι τις ημέρες των δύο επιθέσεων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, τόσο στην οικία του πρώην υφυπουργού Π. Χηνοφώτη όσο και στο γραφείο της υπουργού Λούκας Κατσέλη, εκείνος βρισκόταν εκτός Αθηνών.

«Εγκατέστησα τον υπολογιστή»
Ο κατηγορούμενος παραδέχεται ότι είχε επισκεφθεί μία και μοναδική φορά το σπίτι του συγκατηγορουμένου στο Χαλάνδρι όπου και εγκατέστησε, όπως του είχε ζητήσει, τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Για τον λόγο αυτό, όπως λέει, όλα τα αποτυπώματά του έχουν εντοπιστεί σε συγκεκριμένα αντικείμενα που συνδέονται με τον υπολογιστή και είναι σε θήκες CD και σε φύλλα οδηγιών εγκατάστασης συγκεκριμένων προγραμμάτων. Γεγονός που, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, αποδεικνύει τη βασιμότητα των ισχυρισμών του.

Με τη νέα σύλληψη, ο αριθμός των νεαρών στους οποίους αποδίδεται από την Αστυνομία εμπλοκή στη συγκεκριμένη οργάνωση ανέρχεται στους 17. Για την οργάνωση αναμένονται εντός των ημερών και άλλα εντάλματα, καθώς ο αριθμός των εμπλεκομένων εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 20.

Ο 26χρονος φοιτητής, σύμφωνα με την Αστυνομία, διέμενε στην Πολυτεχνειούλη Ζωγράφου και είχε συλληφθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2006 σε επεισόδια που είχαν γίνει στην Αθήνα κατά τη συνεδρίαση του 4ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στο πλαίσιο αυτών των όρων παρουσιάστηκε προχθές στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ
του 26χρονου βρέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στη γιάφκα του Χαλανδρίου, όπου ο κατηγορούμενος λέει πως πήγε να φτιάξει τον υπολογιστή

«Ήμουν στα Τρίκαλα τις ημέρες των επιθέσεων»

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ χρονικό διάστημα πριν και κατά τη διάρκεια των δύο επιθέσεων που του αποδίδονται στα σπίτια του Π. Χηνοφώτη και της Λ. Κατσέλη, κατά το κατηγορητήριο, ο 26χρονος επικαλείται ότι είχε ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις στη γενέτειρά του, στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2009, που έγινε το χτύπημα στην οικία του κ. Χηνοφώτη, υποστηρίζει ότι είχε αναλάβει μαζί με τον πατέρα του την εγκατάσταση ηχητικών συστημάτων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2009, που σημειώθηκε η έκρηξη στο γραφείο της κ. Κατσέλη, βρισκόταν στα Τρίκαλα, όπου είχε αναλάβει την ηχητική υποστήριξη της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης των υποψηφίων της περιοχής με το ΠΑΣΟΚ.

Για να αποδείξει μάλιστα όσα λέει, προτίθεται να ζητήσει ολιγοήμερη προθεσμία, ώστε να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που δείχνουν ότι τις ημέρες των επιθέσεων δεν βρισκόταν στην Αθήνα, αλλά και να προτείνει μάρτυρες που ήταν μαζί του το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Πάντως, δεν υπάρχει κατάθεση μάρτυρα ή άλλου συγκατηγορουμένου του που να αναφέρεται έστω ονομαστικά στον 26χρονο φοιτητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου