ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΡΕΙΑ: Δευτέρα 7 Δεκέμβρη, 11.30, Πλατεία Ηρώων

7  Δεκέμβρη 2009

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΑΛΕΞΗ  ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΣΤΙΣ 11:30 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

 

ü  ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

ü  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ, ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ü  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον,

με Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία-Υγεία-Κοινωνική Ασφάλιση,

μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

 

Ένα χρόνο πριν, με την πολιτική ζωή της χώρας σε βαθιά παρακμή, η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ένα ποτήρι γεμάτο ανεργία, μορφωτικά και κοινωνικά αδιέξοδα που ώθησαν και ωθούν τη νεολαία και τους εργαζόμενους στο περιθώριο και ακυρώνουν κάθε προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Η δολοφονία του Αλέξη αποτέλεσε την αφορμή για μια πρωτοφανή, για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης, κινητοποίηση της νεολαίας. Μαθητές , φοιτητές, άνεργοι, μετανάστες, νέοι εργαζόμενοι της επισφαλούς απασχόλησης και των 700 ευρώ συναντήθηκαν στους δρόμους όλης της Ελλάδας, ανατρέποντας το φόβο και τα προγραμματισμένα σχέδια του μπλοκ εξουσίας.  Όλοι αυτοί εξέφρασαν με τη νεανική τους ορμή την αντιπαράθεση τους στην κρατική καταστολή, στην εκμετάλλευση και στο σύγχρονο μορφωτικό και εργασιακό αποκλεισμό. Στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια του περσινού Δεκέμβρη γεννήθηκε και πάλι η ελπίδα της ανατροπής και της ρήξης.  

 

Ένα χρόνο μετά, τι έχει αλλάξει;

 

Η κρατική καταστολή εντάθηκε, τόσο επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο και της νέας, η οποία, παρά τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί «Προστασίας του Πολίτη» και αποπομπής των αστυνομικών που αυθαιρετούν, προχώρησε σε:

·    Μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή, με αποκορύφωμα τις συλλήψεις σε παρουσίαση βιβλίου στα Εξάρχεια

·    Χτύπημα διαδηλώσεων, όπως αυτής των ναυτεργατών και των κατοίκων του Γραμματικού

·    Ποινικοποίηση των απεργιών (λιμάνι Πειραιά) και των καταλήψεων σχολείων (Θεσσαλονίκη, Σάμος)

·    Μαζικές αναίτιες προσαγωγές και απρόκλητη βία στην πρόσφατη πορεία του Πολυτεχνείου

·    Ξυλοδαρμό κρατούμενων σε αστυνομικά τμήματα, όπως στην περίπτωση του πακιστανού Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, ο οποίος πέθανε λίγες μέρες μετά τα βασανιστήρια που υπέστη στο Α.Τ. Νίκαιας, αλλά και των κρατούμενων στο Α.Τ. Σύρου, οι οποίοι μυστυριωδώς «έπεσαν πάνω στα κάγκελα» και τραυματίστηκαν

·    Περιστολή ατομικών ελευθεριών, με ένταση της παρακολούθησης μέσω καμερών και της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, όπως στην περίπτωση της πρόσφατης απόφασης για παράταση της ελεύθερης πρόσβασης των αμερικανικών υπηρεσιών στις τραπεζικές συναλλαγές των ευρωπαίων πολιτών.

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει επικοινωνιακά τη δωρεά σπιτιού προς την Κων/να Κούνεβα, οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της παραμένουν ασύλληπτοι. Νέο κρούσμα επίθεσης με βιτριόλι κατά συνδικαλίστριας καθαρίστριας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι σχεδόν καθημερινές οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, επιβεβαιώνουν την επιλεκτική εφαρμογή μέτρων προστασίας των πολιτών και το σκληρό πρόσωπο της κρατικής εξουσίας.

 

Την ίδια στιγμή η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. Με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση, το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα, που η πολιτική τους δημιουργεί, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχθούν τα όσα έχουν προαποφασιστεί - στρατηγική  της Λισσαβόνας - σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η γενίκευση  της ελαστικής απασχόλησης, η  εκ νέου αποδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, η σκληρή λιτότητα και η αναδιανομή του πλούτου υπέρ του κεφαλαίου, η πλήρης υποταγή της παιδείας και της υγείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αποτελούν επιλογές που στρέφονται πρώτα και κύρια ενάντια στους νέους εργαζόμενους. Η πολιτική της επίθεσης στην εργατική τάξη και στη νεολαία συνεχίζεται από κάθε άποψη.

 

Σε μια συγκυρία όπου η συνδικαλιστική γραφειοκρατία αρνείται να οργανώσει αγώνες διεκδίκησης, ενώ προστρέχει σε προσχηματικούς διαλόγους σφαγής  λαϊκών δικαιωμάτων, η νεολαία και οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να δώσουν κρίσιμες μάχες για μόνιμη και σταθερή εργασία, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία και ασφαλιστικά δικαιώματα, μερίδα του τύπου και του πολιτικού κόσμου στοχοποιούν τους αγώνες και τα κινήματα, επιχειρώντας να τα συνδέσουν με κύκλους που δρουν προβοκατόρικα,  υποθάλποντας  τρομοκρατικές ενέργειες. Η στοχοποίηση του κινήματος δε θα περάσει.  

 

Το συνδικαλιστικό και νεολαιίστικο κίνημα, ένα χρόνο μετά από την έκρηξη του Δεκέμβρη, οφείλει να ορθώσει και πάλι το ανάστημά του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της νέας κυβέρνησης, στην αστυνομική αυθαιρεσία, την κρατική καταστολή και να προχωρήσει αταλάντευτα στις διεκδικήσεις του. Όλοι στους δρόμους. 

 

 

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 6/12,

ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΙΣ 7/12

και

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 11:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Σχεδίασης και Συστημάτων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου