ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ενημέρωση από τον Rector για τη Σύρο

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

 

Επιθυμώ να σας ενημερώσω για την κατάληξη των προσπαθειών επί των θεμάτων που αφορούν στην ανάπτυξη της ΠΜ Σύρου, όπως συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκεί Συγκλήτου.

 

Παραλαβή και ενεργοποίηση λειτουργίας Κτιρίου Α’ Γυμνασίου:

Βάλαμε από κοινού ένα στόχο: την επισκευή και απαλοιφή των κακοτεχνιών, την ενίσχυση της ισχύος των εγκαταστάσεων και την αποκατάσταση της προσβασιμότητας όλων των μελών της κοινότητας μας σε αυτό, πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. Γνωρίζετε ότι ο στόχος επετεύχθη πλήρως, χάρη στις απίθανες στην πράξη και παράλογες στη νέο-ελλαδική αναγκαιότητα τους προσπάθειες που κατεβλήθησαν, εντός και εκτός ΠΑ, τους τελευταίους μήνες. Μεταξύ ‘ρελαί’, ΒΜS, υδρορροών και λοιπών αηδιών μηχανικού ενδιαφέροντος, τις οποίες γνωρίζετε και ευτυχώς απορρίπτετε, μεταξύ του ασύλληπτου αυταρχικού καθεστώτος που φέρει τον τίτλο ‘Νομοθεσία Τεχνικών Έργων’ και όσων το παράγουν, κρύπτονται πίσω από αυτό και το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν για ίδιον όφελος, εντός και εκτός ΠΑ, το κτίριο είναι έτοιμο προς διοικητική παραλαβή. Το απίστευτης αναλγησίας, ραθυμίας και επιρρέπειας προς το καψώνι, Τοπικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 25/09/09, με εντολή Υπουργού Πολιτισμού (!!!!), για να επιτρέψει να διανοιγεί χαντάκι 1.5 μ. επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως  για να περάσει το δεύτερο καλώδιο της ΔΕΗ προς το κτίριο, αρνούμενο μέχρι και σήμερα το πρωί να μας ενημερώσει επί της απόφασης του (!!!!). Η απόφαση αυτή, η συνακόλουθη ενεργοποίηση του εργολάβου της ΔΕΗ και η προετοιμασία του κτιρίου επιτρέπει την αισιοδοξία ότι σε άμεσο χρόνο ο ‘εφιάλτης’ θα λήξει. Είναι στα χέρια του κ. Προέδρου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης να επιταχύνουν τις διαδικασίες στη Σύρο, να λήξουν το καψώνι και να καθαρογραφεί η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου (εδήλωσαν οι σωτήρες του πολιτισμού, χωρίς αιδώ, ότι θέλουν 30 ημέρες να γράψουν την απόφαση…) για να γίνει η σύνδεση.

 

Εδώ όμως μπαίνει κι ένα θέμα συλλογικότητας κι αισθητικής. Στα χέρια σας είναι να αποκαταστήσετε τις βλάβες στο συγκρότημα από την εκτεταμένη εγγραφή επί των τοίχων. Η Πρυτανεία παραδίδει το κτίριο και βάζει τις μπογιές, εσείς βάζετε τη συλλογικότητα, την απόφαση και την εργασία; Έλα, ντε…

 

 

Πολυτεχνική Σχολή:

Γνωρίζετε από πού ξεκίνησε, από ποιόν προωθήθηκε και πώς έγινε πραγματικότητα η Σχολή. Υπάρχουν θέματα Διοίκησης και θέματα διαβούλευσης. Θέματα Προεδρικών Διαταγμάτων και θέματα συζητήσεων με φορείς όπως το ΤΕΕ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Το ΤΕΕ αποδέχεται τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών Πληροφορικής (Σάμος) και των Μηχανικών Οικονομίας (Χίος). Εκκρεμεί το θέμα των δικών σας δικαιωμάτων μηχανικών στο ΤΕΕ, ως συνάρτηση του προγράμματος σπουδών σας. Πετύχαμε την ίδρυση της Σχολής, με αρνητική εισήγηση του ΥΠΕΠΘ στο ΣΑΠΕ. Δημόσια ζητούμε την ίδρυση νέου τμήματος στη Σύρο, και το ξέρετε. Λύστε το θέμα του προγράμματος σπουδών. Βολονταριστικά διαθέσαμε πιστώσεις ΔΕΠ και ΕΤΕΠ στο Τμήμα. Αξιοποιήστε το. Εκλεκτορικά διδασκόντων που ‘κοιμούνται’ επί τετραετία στα συρτάρια δεν είναι πλέον αποδεκτά.

 

 

Πολιτιστική ‘εβδομάδα’:

Η ΠΕ ολοκλήρωσε τον κύκλο της, όπως την ξέραμε, είμαι απόλυτα πεπεισμένος γι’ αυτό. Η ΠΕ του 2009 ήταν ήδη διαφορετική στη σύλληψη της, χάρη στην τοποθέτηση και λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων Μυτιλήνης. Μπράβο στους διοργανωτές, αλλά δεν αρκεί! Δεν χρειαζόμαστε πολιτιστική εβδομάδα, αλλά πολιτιστικό έτος. Προτάσεις, κυρίες και κύριοι! Να τις δούμε στη Σύγκλητο: να ανθίσει το Αιγαίο από πολλές μικρές και ουσιαστικές παρεμβάσεις πολιτισμού, είμαστε Πανεπιστήμιο 14,000 νέων ανθρώπων, δώστε ιδέες και πράξατε αναλόγως.

 

Με ελπίδα,

 

Α.Τρούμπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου