ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Στις 15/12 η δίκη για το θάνατο του Αλ. Γρηγορόπουλου

Για τις 15 Δεκεμβρίου, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ορίστηκε η δίκη των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του μαθητή που συγκλόνισε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με νέους γεμάτους οργή, να βγαίνουν στους δρόμους και να επαναστατούν με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.



Από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, έπεφτε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, στα Εξάρχεια, ο 15χρονος μαθητής.

Ο συνάδελφός του, Βασ. Σαραλιώτης, παρών στο τραγικό περιστατικό, κατηγορείται για απλή συνέργεια στη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Για «ενσυνείδητη αδιαφορία» του Επ. Κορκονέα, κάνει λόγο το Συμβούλιο Εφετών, που επικύρωσε το βούλευμα του πρωτοβάθμιου Συμβουλίου για την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη. Προστίθεται πως ο Επ. Κορκονέας «ενώ προέβλεψε ως ενδεχόμενη συνέπεια των πυροβολισμών του τη θανάτωση κάποιων από τα άτομα, δεν απώθησε από τη συνείδησή του την εξεικόνιση του συγκεκριμένου εγκληματικού αποτελέσματος, αλλά επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου».

Παράλληλα, ευθύνες αποδίδονται και στον Βασ. Σαραλιώτη, αναφέροντας πως η συμπεριφορά του «δεν υπολείπεται σε ποινική απαξία, καθώς και αυτός αγνόησε την εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης και χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος έκανε αρχικά χρήση χειροβομβίδας κρότου-λάμψης». Η παρουσία του χαρακτηρίζεται «ενεργητική, με εμφανή στοιχεία που υποδηλώνουν αυτονομία σκέψης και διακριτή πρωτοβουλία στη λήψη των αποφάσεων, όπως η συμμετοχή του στις αντεγκλήσεις και στην ανταλλαγή ύβρεων».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως «όχι μόνο δεν απέτρεψε το συνάδελφό του από την επίμεμπτη ενέργεια, αλλά διατήρησε τη θέση του παραπλεύρως αυτού, έχοντας μάλιστα θέσει το χέρι του στη θήκη του όπλου που έφερε, ενώ είχε χαρακτηριστική στάση ετοιμότητας και επίδειξης ισχύος».

Η δίκη προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας για λόγους ασφαλείας, με τους συνηγόρους των δύο κατηγορουμένων να έχουν ζητήσει η δίκη να μεταφερθεί σε άλλη περιφέρεια που να απέχει περισσότερο από την Αθήνα.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/252051.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου