ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την κατάσταση στη Λέσχη




Ανακοίνωση για την κατάσταση στη Λέσχη


        Οι  κινητοποιήσεις  μας ξεκίνησαν από αρχές Οκτωβρίου όπου είχε οριστεί από το Υπουργείο η ημερομηνία έναρξης του νέου συστήματος όπου μόνο 85 από εμάς δικαιούνταν να σιτιστούν. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η συρρίκνωση στον αριθμό των σιτιζόμενων φοιτητών εντάσσεται σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει κι άλλο τα ,όποια, κονδύλια που προορίζονται για την Παιδεία, τα ΑΕΙ και την Σίτιση των φοιτητών ανά την Ελλάδα.

Δράσεις

            Οι δράσεις ξεκίνησαν με μαζικές παραστάσεις στον χώρο της λέσχης, κατόπιν με "κατάληψη" ώστε να δείξουμε την αντίθεσή μας στο άδικο και βίαιο αυτό νέο σύστημα. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάληψη του δρόμου για κάποιες ώρες σε συνδυασμό με ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών. Τέλος εφόσον η κατάσταση δεν έδειχνε να αλλάζει, αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευσή μας να μεταβούμε στη λέσχη και να ξηλώσουμε τους υπολογιστές όπου παρακολουθούν την κίνηση, και να αυτοδιαχειριστούμε το υπάρχον φαγητό, σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Τμήμα και Πανεπιστήμιο

            Στο φλέγον ζήτημα της Σίτισης, το τμήμα και η Διοίκησή του σηκώνει τα χέρια ψηλά καθώς δεν έχει προκύψει κάτι νέο. Η διοίκηση παρόλ' αυτά δήλωσε διατεθειμένη να βοηθήσει υποστηρίζοντάς μας στην περεταίρω νομικίστικη διερεύνηση  του θέματος.

Στάση εταιρίας

            Η εν λόγω εταιρία "ΑΜΒΡΟΣΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ " που έχει συνάψει σύμβαση συνεργασίας με το Πανεπιστήμιό μας, δεν έχει δείξει καμιά αλληλεγγύη στην ανάγκη των φοιτητικών πληθυσμών στα νησιά του Αιγαίου να θραφούν. Όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση έχει ως κύριο γνώμονα το κέρδος και δεν διαπραγματεύεται ούτε στο ελάχιστο προκειμένου να υπάρξει κάλυψη όλων των φοιτητών που έχουν την ανάγκη, εν προκειμένω σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, να θραφούν.

Σούπα
            Επιπροσθέτως , πέρα από την παντελή έλλειψη αλληλεγγύης προς τους φοιτητές και των οικογενειών τους, η συμβεβλημένη εταιρία κατόπιν των δράσεων αυτοδιαχείρισης του ήδη μαγειρεμένου (υπάρχοντος) φαγητού , έδειξε το αυστηρό και εκδικητικό της πρόσωπο, δίνοντας εντολή στους εργαζόμενους της λέσχης να παρασκευάζουν μόνο σούπα. Η σούπα,  (νερό + μπιζέλια +ζυμαρικά) τις περισσότερες φορές, για μας αποτελεί μια κίνηση τακτικής από την εταιρία με σκοπό να μας συνετίσει , να μας πιέσει ποικιλόμορφα και να μας εξαναγκάσει να αποδεχθούμε το σύστημα των 85 καρτών.


Το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου