ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Απολογισμός προχθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού μας Συλλόγου


Απολογισμός προχθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού μας Συλλόγου


Προχθές ημέρα Τετάρτη 12.9 στο αμφιθέατρο της σχολής πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού μας Συλλόγου..
Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν κυρίως αυτά της απεργιακής κινητοποίησεις των καθηγητών μας και της επικρατούσας κατάστασης στα ΑΕΙ , πρόταση και ψήφιση των δικών μας δράσεων στην ίδια βάση , η διακοπή της δωρεάν σίτισης και οι 13 διώξεις από την πλευρά της αστυνομίας για την διαμαρτυρία του ΓΑΠ.

Αναλυτικά :

Απεργιακές κινητοποίησεις των καθηγητών μας και της επικρατούσας κατάστασης στα ΑΕΙ

Όπως προέκυψε και μέσα από την ανακοίνωσή τους οι καθηγητές μας οδηγήθηκαν σε τέτοιου είδους δράσεις καθώς βλέπουν να εξευτελίζεται ο ρόλος τους ως ακαδημαϊκοί μέσα σε μια Παιδεία που καταρρέει λόγω συγκεκριμένων πολιτικών που έχουν στοχοποιήσει τον κλάδο και τον βλάπτουν σοβαρά.Συνολικά υπήρξε κατανόηση και έγινε μια περιγραφή της κατάστασης όσον αφορά τα οικονομικά αλλά και θεσμικά των ΑΕΙ.

Πρόταση και ψήφιση για το ποια κατεύθυνση θα έχει η δράση/δράσεις μας σχετικά με τα παραπάνω και ανάγκη υποστήριξης των καθηγητών μας


Στο παρόν θέμα υπήρξε έντονη συζήτηση .Σαφώς το κλίμα ήταν θετικό και το σύνολο της Συνέλευσης αναγνώρισε την ανάγκη για υποστήριξη των καθηγητών μας.
Συγκεκριμένα η συντριπτική πλειοψηφία τόνισε την σημασία της υποστήριξης των καθηγητών μας, σε συνδυασμό όμως με την άμεση συνεργασία μας και από κοινού συννενόησης για περαιτέρω δράσεις.Ακόμη υπήρξαν οι προτάσεις της αποχής μας, τις ημέρες που θα αποφάσιζαν να κινητοποιηθούν οι καθηγητές μας καθώς και το να κάνουμε τίποτα.
Παρακάτω τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψήφισης: ( σκορ )

Υπέρ στήριξης απεργίας και κάλεσμα σε συντονισμό ( Ψήφοι 70 )
Υπέρ της αποχής κατά τη διάρκεια της απεργίας ( Ψήφοι 4 )
Υπέρ καμιάς δράσης ( Ψήφοι 4 )



Την διακοπή της δωρεάν σίτισής μας

Σε αυτό το θέμα παρουσιαστήκαν από το σώμα δυο οπτικές.Πρώτον ότι είναι μια κίνηση-πλήγμα για τους φοιτητές καθώς πλέον το κράτος δεν παρέχει στο συνολό μας δωρεάν σίτιση και από την άλλη ότι ίσως να είναι μια κίνηση σωστή η οποία θα πετύχει εξοικονόμηση εντός του Πανεπιστημίου.Ακόμη η συζήτηση επεκτάθηκε στην δυνατότητα εξεύρεσης ενός άλλου μοντέλου σίτισης ώστε να καλυφθούν συνολικά όλες οι ανάγκες μας αλλά και στο ότι υπάρχει περίπτωση η λέσχη να μας καλύπτει ικανοποιητικά.Υπενθυμίστηκε και χθες πως έχει η διαδικασία με τις 85 κάρτες δωρεάν σίτισης και κατόπιν στους μη διακαιούχους 3 ευρώ ημερησίως για το πακέτο των τριών γευμάτων.Προθεσμία υποβολής των δηλώσεων 17.9.2012. Τα απαραίτητα διακιολογητικά θα τα βρείτε εδώ : ( http://www.aegean.gr/aegean/greek/people/students/stsitisi.htm )
Συμφωνήθηκε να επανέλθει τις επόμενες μέρες το θέμα στη συνέλευση γνωρίζοντας περισσότερα για την πορεία και τον αριθμό των δηλώσεων και έχοντας γνώση σχετικά με τα συμβόλαια και τις συμφωνίες που έχουν γίνει μεταξύ εταιρίας και πανεπιστημίου.


Τις 13 διώξεις που έχουν γίνει από την πλευρά της αστυνομίας

Σχετικά με τις διώξεις που έγιναν κατά ( μαθητών-φοιτητών-εργαζομένων-πολιτών) με αφορμή τα γεγονότα που προκλήθηκαν κατά την επίσκεψη του ΓΑΠ στο νησί όπου τότε ο σύλλογός μας πρωτοστάτησε στην τότε διαμαρτυρία εκφράστηκε έντονη διάθεση να οργανωθούμε γύρω από αυτό οργανώνοντας κάποια δράση όπως διαμαρτυρία και ενημέρωση ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από το θέμα μετά το πέρας της εξεταστικής.Σημειώθηκε μια επιφύλαξη από μέλος της Συνέλευσης λέγοντας ότι τότε συγκεκριμένα άτομα έδρασαν προκλητικά από πλευράς των διαδηλωτών.Η απάντηση μας είχε να κάνει με τα γεγονότα ως γεγονότα ,την άνανδρη απειλή του επικεφαλής "Θα τα κάνουμε μπουρδέλο" καθώς και τις απρόκλητες αρχικές επιθέσεις των "ανδρών" των ΜΑΤ.

Τέλος ακολούθησαν θέματα ενημερωτικού κυρίως χαρακτήρα όπως ( κτήρια λέσχης και καζίνου κλπ )

Λόγω πλήθους θεμάτων κάποια παραλήφθηκαν και θα συζητηθούν σε επόμενη συνέλευση.
Αυτά είναι :Συζήτηση σχετικά με την θέση-δυναμικότητα του Δ.Σ και γενικότερα του Φ.Σ. και ενημέρωση για τα διαδικαστικά του Συλλόγου

εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου