ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Πριν από 15 ημέρες περίπου, 19 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν (ανάμεσά τους παιδιά και έφηβοι) αφέθηκαν στις ακτές της Σύρου, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να κρατούνται στα Λαζαρέτα, στο θέατρο «Ευανθίας Καϊρη» με άγνωστο το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να παραμείνουν στη Σύρο.

 

Αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Σωματείων και Συνδικαλιστών στο νομό Κυκλάδων βρέθηκε κοντά τους από τις πρώτες ημέρες της κράτησής τους στο νησί και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της Νομαρχίας, αναπληρωτή νομάρχη, κ. Γιώργο Παπαμανώλη, προσπάθησε να τους βοηθήσει όπως και όσο μπορούσε σε κάποιες ανάγκες τους. Ήδη η ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων έχει συνδράμει στην προσπάθεια αυτή με χρηματικό ποσό, όπως το ίδιο έκαναν επίσης και μεμονωμένα μέλη του Συντονιστικού. Επίσης, πριν λίγες ημέρες τους επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου.   

 

Οι συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται οι πρόσφυγες είναι γενικά καλές. Όμως, υπάρχει ανάγκη για κάποια επιπλέον τρόφιμα (σε καθημερινή βάση, κυρίως φρούτα ), κάποια είδη ρουχισμού και κάποια άλλα είδη (π.χ. μία τηλεόραση με τηλεκοντρόλ, ένα καρτοκινητό τηλέφωνο κ.λ.π.), τα οποία θα διευκολύνουν την παραμονή τους στο νησί μας. Βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα είναι το πότε αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να αφεθούν ελεύθεροι, να πάρουν άδεια παραμονής ή ταξιδιωτικά έγγραφα ή πολιτικό άσυλο, προκειμένου να συνεχίσουν την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

 

Οι άνθρωποι αυτοί ούτε εγκληματίες είναι, ούτε φυσικά εχθροί μας. Οι συνθήκες διαβίωσης στη χώρα τους, που όπως είναι γνωστό είναι πραγματικά αφόρητες, τους ανάγκασαν στο να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον έξω από την πατρίδα τους. Γνωστό, επίσης, είναι και το ότι το κύριο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτήν την τραγική κατάσταση το έχει η «πολιτισμένη» Δύση (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας με τις στρατιωτικές δυνάμεις που έχει στείλει εκεί), που στα πλαίσια των οικονομικών και γεωπολιτικών επιδιώξεών της έχει επέμβει στρατιωτικά, έχει εγκαταστήσει καθοδηγούμενες κυβερνήσεις, αναπαράγοντας συνεχώς το μίσος και τον φανατισμό.

 

Καλούμε, λοιπόν, τα σωματεία, αλλά και μεμονωμένα τους πολίτες της Σύρου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Όποιος /α  μπορεί και θέλει να βοηθήσει ας έρθει σε επικοινωνία με το Συντονιστικό και στο τηλέφωνο 6974705504, προκειμένου να οργανώσουμε την όποια βοήθεια μας.

 

Σύρος, 13 Σεπτεμβρίου 2009.

 

Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών στο νομό Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου