ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΕΧΝΗ: η πρώτη απεργία των επισφαλώς εργαζόμενων στην έκθεση


Κυριακή πρωί (26/7/09), στην Μπιενάλε Τέχνης στη Βενετία, περισσότεροι από εκατό επισφαλώς εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργία που καλέστηκε από τη συνέλευση των εργαζομένων και στηρίχθηκε από την FILCAMS – CGIL.

Οι «επισφαλείς», που βρίσκονται σε κινητοποίηση για περισσότερο από ένα μήνα, διεκδικούν την πληρωμή της θερινής εργασίας και άλλα επιδόματα , την επαναπρόσληψη ορισμένων συναδέλφων τους που ενώ δούλεψαν τα προηγούμενα χρόνια στην Μπιενάλε, τη φετινή χρονιά «παρέμειναν σπίτια τους», παρά τις εγγυήσεις που περιλαμβάνονται στο προηγούμενο συμβόλαιο τους. Επίσης, απαιτούν την αναγνώριση και το σεβασμό της εποχιακότητας τους ως εργαζόμενοι. Τέλος, καταγγέλουν τις ασκούμενες πολιτικές του ιδρύματος Μπιενάλε που βασίζονται σε μια άγρια μορφή υπεργολαβιών στα χνάρια της άνευ ορίων επισφάλειας που φαίνεται να διαπερνά οριζόντια όλους τους πολιτιστικούς θεσμούς της Βενετίας.

Η Μπιενάλε απάντησε σε αυτή την κινητοποίηση διατηρώντας χαμηλό προφίλ, τουλάχιστον επισήμως. Κατήγγειλε, αυτό που ονόμασε «πρακτικές εκφοβισμού» των απεργών, λέγοντας ότι η απεργία είναι πέραν των κανόνων του νόμου, χρησιμοποίησε την ιδιωτική αστυνομία, στελέχη της έκθεσης, ακόμα και φοιτητές που έκαναν πρακτική άσκηση προς αντικατάσταση των απεργών στα καθήκοντα ταξιθέτη και προσωπικού εισόδου. Και πρότεινε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις 3 Αυγούστου.

πηγή: GLOBAL PROJECT

Για τους ιταλόφωνους ακολουθεί σχετικό βίντεο.


αναδημοσίευση από το "ανώμαλο κύμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου