ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ψήφισμα Αλληλεγγύης για τις διώξεις φοιτητών στην Ξάνθη

(μας εστάλη το παρακάτω ψήφισμα, ας κατέβει στην επόμενη Γ.Σ. με πρόταση να ψηφιστεί και από εμάς)


Στη Ξάνθη δύο φοιτητές διώκονται επειδή υλοποιώντας απόφαση του φοιτητικού συλλόγου συμμετείχαν σε συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας τον περασμένο Δεκέμβρη, πάνω στις μεγάλες κινητοποιήσεις. Συνημμένα αποστέλλεται ένα υπόδειγμα ψηφίσματος, στη βάση του ψηφίσματος του φοιτητικού συλλόγου Ξάνθης, για να βγουν αποφάσεις και από σωματεία.




Στις 8 Δεκεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης που αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου στην πορεία των εργαζομένων που καλούσε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για 10 Δεκέμβρη, ημέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας. Το εν λόγω πλαίσιο του Συλλόγου Φοιτητών περιλάμβανε εκτός των άλλων και τη συμβολική κατάληψη του κτηρίου της νομαρχίας Ξάνθης. Την ημέρα της πορείας (10-12-2008) το μεγαλύτερο κομμάτι των κινητοποιούμενων (εργαζόμενοι-φοιτητές-μαθητές) κατευθύνθηκαν προς τη νομαρχία με στόχο την υλοποίηση της απόφασης του Συλλόγου Φοιτητών. Μία ομάδα διαδηλωτών εισήλθε στον προθάλαμο της νομαρχίας με το πανό του Συλλόγου Φοιτητών με στόχο την ανάρτησή του. Τη στιγμή εκείνη, από τον πάνω όροφο του κτηρίου κατέβηκε μία ομάδα αστυνομικών πλήρως εξοπλισμένη (ασπίδες, γκλοπς, κράνη) που παρατάχθηκε μπροστά από τους διαδηλωτές που ήταν στον προθάλαμο. Οι διαδηλωτές τότε ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών από τον επικεφαλής τους και τον αντινομάρχη. Μετά την άρνηση των αστυνομικών να αποχωρίσουν, οι διαδηλωτές δέχτηκαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση. Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής κάλεσε και μία δεύτερη διμοιρία να σπεύσει που περίμενε προκειμένου να περικυκλώσει τους διαδηλωτές. Όταν το αντελήφθησαν οι διαδηλωτές αποφάσισαν να αποχωρίσουν. Κατά την αποχώρησή τους, οι αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι του κτηρίου και άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως τους διαδηλωτές που είχαν γυρίσει μέτωπο. Τρεις διαδηλωτές και ένας δημοσιογράφος μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι με κακώσεις στο κεφάλι στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Αυτή τη στιγμή δύο φοιτητές, ο Παναγιώτης Μουσταφέλλος και ο Σταύρος Φωτεινόπουλος διώκονται από τον εισαγγελέα Ξάνθης για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του πλαισίου του Συλλόγου Φοιτητών. Παράλληλα με τη δίωξη των δύο φοιτητών υπάρχει ανοιχτή κατηγορία για όσους ήταν παρόντες στο χώρο της νομαρχίας. Οι δύο φοιτητές είναι ενεργά μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης με κινηματική δράση τόσο σε επίπεδο παρέμβασης στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης, όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο στο Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απομόνωση και δίωξη των δύο φοιτητών ισοδυναμεί με στοχοποίηση του ίδιου του Δεκέμβρη, του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης αλλά και κάθε σωματείου ή συλλόγου που αγωνίζεται. Στοχεύει στη φυσική εξόντωση των δύο συναγωνιστών που μαζί με το Σύλλογο Φοιτητών, τους μαθητές και τους απεργούς εργαζόμενους υπερασπίστηκαν συλλογικές αποφάσεις. Η ύπαρξη δε ανοιχτής κατηγορίας και για τους υπόλοιπους διαδηλωτές στοχεύει στην περεταίρω τρομοκράτηση του συνόλου του κινητοποιούμενου κόσμου. Σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση έχει απονομιμοποιηθεί σε επίπεδο κοινωνίας και χρειάζεται την επανάκτηση της ιδεολογικής της ηγεμονίας, η κίνηση αυτή του εισαγγελέα εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους συλλογικούς αγώνες και στοχεύει τόσο στη φυσική εξόντωση υποκειμένων του κινήματος όσο και στην τρομοκράτηση του κινήματος συνολικά μέσα από τη λογική του «παραγδειματισμού».

Θεωρούμε ότι κάθε σωματείο και κάθε σύλλογος δέχονται μέσω της δίωξης των δύο φοιτητών επίθεση στις πρακτικές που επιλέγει και υλοποιεί μαζικά μέσα από το συλλογικά του όργανα (Γενική Συνέλευση).

Γι 'αυτό, απαιτούμε:


Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον των Παναγιώτη Μουσταφέλλο και Σταύρο Φωτεινόπουλο

Να μην προχωρήσει η υπόθεση σε δίκη

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο φοιτητές που υπερασπίστηκαν τις συλλογικές αποφάσεις του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης

1 σχόλιο:

  1. Αισχος.. οτι και να πω ειναι λιγο! Ο συλλογος μας που ειναι σε τετοιες περιπτωσεις? Να σταλει κειμενο δηλωνοντας την αλληλεγγυη στους φοιτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή