ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ψήφισμα Φ.Σ.

ΌΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Εδώ και ενάμιση χρόνο ζούμε την μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας. Η Kυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την κρίση υλοποιεί ένα ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα με μοναδικό κριτήριο τη διασφάλιση της κερδοφορίας και των προνομίων του κεφαλαίου. Διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μισθοί των 500 ευρώ για τους νέους εργαζόμενους, απελευθέρωση απολύσεων, γενίκευση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις και επίθεση σε κάθε κοινωνική υπηρεσία.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο νέος νόμος πλαίσιο αποτελεί φυσική συνέχεια της εκπαιδευτικής πολιτικής που χρόνια προσπαθούν να υλοποιήσουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Στόχος της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης είναι η παραγωγή ενός νέου ευέλικτου και πειθαρχημένου εργατικού δυναμικού και η μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κέντρο καταρτισης στην υπηρεσία των επιχειρήσεων.

Η έρευνα και η εκπαίδευση θα καθορίζεται, όχι από τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά από την ανάγκη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Ακριβώς για αυτό το λόγο στο νέο πανεπιστήμιο δεν υπάρχει χώρος για δημοκρατία και καταργούν κάθε δημοκρατική διαδικασία στο εσωτερικό των σχολών και μαζί με αυτές το άσυλο, για να μπορούν να καταστείλουν τους αγώνες των φοιτητών.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Βρισκόμαστε λίγους μήνες μετά από τις 40 μέρες των πλατειών, όπου η κοινωνία αναμετρήθηκε σκληρά μέσα σε συλλογικές διαδικασίες ενάντια στην αυταρχική συμμαχία κυβέρνησης-τρόικας. Σε μία περίοδο που ο κοινωνικός αναβρασμός το επόμενο διάστημα προβλέπεται έντονος, με τις πλατείες να φουντώνουν και πάλι και με πολλούς εργασιακούς κλάδους να έχουν την πρόθεση να συνεχίσουν τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και να καλούν σε κινητοποιήσεις και απεργίες, το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση επέλεξε να ανοίξει πόλεμο και να συγκρουστεί ανοιχτά με τη νεολαία ψηφίζοντας μέσα στο καλοκαίρι το νόμο.

Η απάντηση του φοιτητικού κινήματος δεν μπορεί να είναι άλλη από αγώνας διαρκείας μέχρι την ανατροπή του νόμου. Σήμερα όμως περισσότερο από ποτέ κάθε επιμέρους αγώνες, αποκτά κεντρικά πολιτικά χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει σε όλους ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την πολιτική της. Ανατροπή του νόμου χωρίς ανατροπή της κυβέρνησης δεν γίνεται. Με την κυβέρνηση που μας έχει ήδη γυρίσει πίσω 50 χρόνια, που θα εκτοξεύσει την ανεργία στο ένα εκατομμύριο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης, το μόνο περιθώριο που υπάρχει είναι η ανατροπή.

Η ως τώρα εξελιξη των κινητοποιήσεων είναι πρωτόγνωρη για την εποχή αφού έχουν αποφασίσει αγωνιστικά πλαίσια και έχουν προχωρήσει σε κατάληψη 301 τμήματα σε όλη την χώρα με πολύ μαζικές γενικές συνελεύσεις. Το εκπαιδευτικο συλλαλητήριο στις 8/9 και η μεγάλη διαδήλωση στη ΔΕΘ θα αποτελέσουν σταθμό για την ανατροπή , όχι μόνο του Νόμου-Πλαίσιο αλλα και του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου που οδηγούν στην εξαθλίωση το σύνολο της κοινωνίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

· Ανατροπή του Νόμου Διαμαντοπούλου και του συνόλου της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

· Ανατροπή του μνημονίου, του προγράμματος σταθερότητας και των μέτρων που τα συνοδεύουν. Κάτω η κυβέρνηση, η πολιτική της, το μνημόνιο και κάθε επίδοξος διαχειριστής

· Άμεση απεμπλοκή της χώρας από την επιτήρηση ΕΕ και ΔΝΤ. Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση τους!

· Λεφτά για την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλιση. Ούτε ένα ευρώ για το χρέος και τους τραπεζίτες

· Καμία σκέψη για άρση της μονιμότητας στο δημόσιο

· Όχι στην κατάργηση του ασύλου

· Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης χωρίς ταξικούς, οικονομικούς κι εξεταστικούς φραγμούς.

Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Ισχυρά πτυχία, μοναδική προϋπόθεση για εύρεση δουλειάς

Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, συγκοινωνίες για όλους

Εκπαίδευση κι έρευνα για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας κι όχι της κερδοφορίας

Φοιτητικός Σύλλογος

Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων

Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου