ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Προς οικονομικό αδιέξοδο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η μείωση κατά 50% του τακτικού προϋπολογισμού έχει φτάσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε οριακό σημείο. «Θα βρεθούμε στο τέλος του χρόνου σε αδιέξοδο», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χίο ο πρύτανης Πάρις Τσάρτας, επισημαίνοντας ότι ανάλογα προβλήματα έχουν τα πανεπιστήμια που δεν έχουν υψηλά αποθεματικά.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει καταφέρει να μειώσει κατά ένα εκατομμύριο ευρώ τα λειτουργικά του έξοδα, κάνοντας μια καλύτερη αξιοποίηση των κτηρίων του και μειώνοντας τον αριθμό αυτών που ενοικιάζει, από 41 συνολικά κτήρια σε 19.

Ο κ. Τσάρτας τόνισε πάντως ότι «το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν έχει τίποτα να φοβάται» σχετικά με το μέλλον του. Διέψευσε δημοσιεύματα που το θέλουν να κλείνουν τμήματά του. Τόνισε ότι υπάρχει δέσμευση από το υπουργείο να εξαιρεθεί ακόμα και σε περιπτώσεις συγχωνεύσεων τμημάτων ή σχολών, ενώ τόνισε ότι είναι ένα από τα καλύτερα από άποψη ακαδημαϊκών σπουδών και έρευνας στην Ελλάδα, κατέχοντας πολύ καλή θέση και στις ευρωπαϊκές αξιολογήσεις.

Μάλιστα, ο αντιπρύτανης φοιτητικής μέριμνας, Νίκος Σουλακέλλης, επισήμανε ότι η αλλαγή του νόμου για τις μετεγγραφές αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών στα νησιά. «Ειδικά για τη Χίο είχαμε το αδιανόητο ύψος μετεγγραφών στο τμήμα Διοίκησης της τάξης του 50%-70%», σημείωσε ο κ. πρύτανης.

Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μαζί με τα ΤΕΙ Ιονίου, εντάχθηκαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «πολυνησιωτικότητα» του υπουργείου Παιδείας, το οποίο πιθανόν να «τρέξει» και τον επόμενο μήνα. Με προϋπολογισμό περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ, το πρόγραμμα έχει στόχο να ενισχύσει μεταπτυχιακά προγράμματα, διά βίου μάθησης και θερινά σχολεία.

Τέλος, ο αντιπρύτανης κ. Σουλακέλλης εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα είναι έτοιμες οι φοιτητικές εστίες στη Χίο, ενώ, ευχαριστώντας τη Μητρόπολη Μυτιλήνης για τη δωρεά οικοπέδου, τόνισε ότι αντίστοιχο πρόγραμμα ανέγερσης φοιτητικών εστιών για τη Λέσβο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου