ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Συνέντευξη παραχώρησε στην τηλεόραση του ΖΕΥΣ TV και στη δημοσιογράφο Ελένη Τσελεμπή, ο Καθ.
Ιωάννης Δαρζέντας,
Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα την Σύρο.



Ο κ. Δαρζέντας δήλωσε ότι δεν έχει καμιά ανησυχία για τα δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων που συγκαταλέγουν στο ‘’κόκκινο’’ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, γιατί
"κάθε χρόνο μεγαλώνουν οι επιτυχίες του στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη, καθώς πλέον θεωρείται μια ανερχόμενη ακαδημαϊκή δύναμη με ζωντάνια και ενέργεια την οποία δεν έχουν πια τα κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα."

"Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου", τόνισε ο κ. Δαρζέντας,
"ξεκίνησε κοιτώντας την καινοτομία και είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που έχει σχολή περιβάλλοντος, στη Σύρο μάλιστα υπάρχει το μοναδικό τμήμα στη Ελλάδα καινοτόμου βιομηχανικής σχεδίασης, σε αντίθεση με την Ευρώπη, που πχ στην Αγγλία υπάρχουν 15 παρόμοια τμήματα. Όταν λοιπόν κατασκευάζουμε ένα τμήμα με υψηλή βάση εισαγωγής, που παίρνει το maximumτων φοιτητών, με πετυχημένους αποφοίτους που γίνονται όλοι δεκτοί σε μεταπτυχιακά στην Ευρώπη και στην Αμερική δεν πρέπει καν να συζητάμε ότι το Πανεπιστήμιο θα φύγει από την Σύρο."
Ο κ. Δαρζέντας τέλος αποκάλυψε ότι το όνειρό του είναι η Σύρος να γίνει ένα Πανεπιστημιακό νησί και σημείωσε πως τα πράγματα θα ήταν ήδη πολύ διαφορετικά, αν είχαμε προλάβει να ρυθμίσουμε το χώρο του στρατοπέδου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου