ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Εγκρίθηκε με παρατηρήσεις από το Κεντρικό ΣΧΟΠ ΥΠΕΧΩΔΕ η μελέτη πολεοδόμησης του στρατοπέδου της Ερμούπολης

Εγκρίθηκε με παρατηρήσεις από το Κεντρικό ΣΧΟΠ ΥΠΕΧΩΔΕ η μελέτη πολεοδόμησης του στρατοπέδου της Ερμούπολης, που είχε υποβάλλει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Ερμούπολης.

Οι παρατηρήσεις που έκανε το Κεντρικό ΣΧΟΠ έχουν να κάνουν κυρίως με την πληρέστερη οργάνωση του οδικού δικτύου που δημιουργείται μέσα στο στρατόπεδο, με την επισήμανση της αναγκαιότητας δημιουργίας δικτύου πεζοδρόμων για διευθέτηση του ρυμοτομικού σχεδίου και με τον καθορισμό του χώρου της εκκλησίας (του Αγίου Παύλου) και τη διατήρηση του χώρου του υφιστάμενου Ιερού Ναού.

Ο δήμαρχος της Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας ο οποίος είχε επαφή και συνεργασία, τόσο με τον αρμόδιο Διευθυντή Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ, όσο και με την εισηγήτρια του θέματος στο Κεντρικό ΣΧΟΠ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καταρχήν έγκριση της πολεοδομικής μελέτης του στρατοπέδου και δήλωσε μετά τη συνεργασία που είχε με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ότι οι παρατηρήσεις που έκανε το ΣΧΟΠ δεν είναι πολύ σημαντικές και θα έχουν υλοποιηθεί από την πλευρά του Δήμου, στις προσεχείς δέκα πέντε (15) με είκοσι (20) ημέρες.

Σημειώνεται ότι μετά την προσαρμογή της μελέτης κατά τα ανωτέρω το θέμα θα εισαχθεί εκ νέου στο Κεντρικό ΣΧΟΠ και μετά την οριστική έγκριση των σχεδίων που θα επανυποβληθούν, θα λάβει τις τελικές υπογραφές το σχέδιο του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από τους συναρμόδιους Υπουργούς Άμυνας και ΥΠΕΧΩΔΕ για να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την τελική επεξεργασία. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 

αναδημοσίευση από το http://syrostoday.gr/


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ;;;

3 σχόλια:

  1. μηπως εννοεις οτι το στρατοπεδο θα χτιστει μεν αλλα οχι για εμας δε..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mas periexei to neo sxedio. ola kala den paizei anxos. twra prepei na perimenoume to teliko moirasma kai to posa fraga 8a 8elei to ypourgio amynhs gia to kommati pou 8a mas kanei dwro h nomarxia. ama einai stin antikeimeniki tou eimaste ok. den yparxei provlima na ginei nosokomeio ekei xwrane kai ta 2. vevaia den paizei einai apla proeklogikh yposxesh...

    ΑπάντησηΔιαγραφή