ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Φοιτ. Συλλόγων Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης που βιώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στην Σάμο τα τελευταία 2 χρόνια θεωρήσαμε χρέος μας να ενημερώσουμε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα .


Βρισκόμενοι σε μία πανεπιστημιακή μονάδα με πάρα πολλά προβλήματα , στην προσπάθεια μας να κρατήσουμε το φοιτητικό κίνημα ενεργό και το ακαδημαϊκό έργο σε υψηλά επίπεδα ,βρίσκουμε αντιμέτωπους την γραφειοκρατία , την ανευθυνότητα και τη ανικανότητα ορισμένων ανθρώπων και υπηρεσιών την στιγμή που όλοι οι παραπάνω έπρεπε να είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια μας .

Συγκεκριμένα , οι φοιτητικοί σύλλογοι της Σ.Θ.Ε. έχουν να λάβουν τακτική επιχορήγηση στα ταμεία τους εδώ και 2 χρόνια . Στο διάστημα αυτό με δικές μας προσπάθειες έχουμε καταφέρει να διοργανώσουμε εκδηλώσεις ακαδημαϊκού , πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος με καθαρά αυτοχρηματοδοτούμενο χαρακτήρα . Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 για την διοργάνωση της πολιτιστικής εβδομάδας στη Ρόδο επιβλήθηκε στους φοιτητικούς συλλόγους της Σάμου η στέρηση της τακτικής επιχορήγησης για την κάλυψη εξόδων της πολιτιστικής . Όντας τυπικοί στις διαδικασίες και στις υποχρεώσεις μας αποστείλαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην οργανωτική επιτροπή της Ρόδου . Με καθυστέρηση ενός χρόνου ενημερωθήκαμε ότι λόγω ασυνέπειας και ανευθυνότητας ορισμένων ατόμων και υπηρεσιών , κάποια από τα απαραίτητα έγγραφα που είχαν σταλεί , χάθηκαν . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα λεφτά τα οποία προορίζονταν για αυτό το σκοπό , από τον κωδικό των φοιτητικών συλλόγων της Σ.Θ.Ε. , να μείνουν δεσμευμένα για ένα ολόκληρο χρόνο . Λόγω της καθυστέρησης αυτής που οφείλεται καθαρά σε ανευθυνότητα τρίτων παραγόντων και γραφειοκρατικών προβλημάτων , φέτος οι Φ.Σ των τμημάτων Σ.Α.Χ.Μ. και Μ.Π.Ε.Σ δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τα χρήματα που υπάρχουν στον κωδικό αυτό για να καλύψουν την περσινή εκκρεμότητα και παράλληλα να επιχορηγηθούν για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 όπως δικαιούνται .

Οι Φ.Σ της Σ.Θ.Ε. δεν πρόκειται να κάνουν οποιαδήποτε παραχώρηση σε αυτά που δικαιούνται , για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και θέτουμε όλους τους εμπλεκόμενους προ των ευθυνών τους . Θεωρούμε δίκαιο αίτημα μας να καταβληθεί και στους 3 συλλόγους για το φετινό έτος η ήδη εγκεκριμένη τακτική επιχορήγηση και να παρουσιαστεί άμεσα ο αδικαιολόγητα αργοπορημένος οικονομικός απολογισμός της πολιτιστικής εβδομάδας που έγινε στην Ρόδο .

Εκ των Φοιτητικών Συλλόγων Σχολής Θετικών Επιστημών

1 σχόλιο:

  1. kala auti i epixorigisi telika uparxei? emeis giati den tin exoume parei pote pou fwnazoun autoi gia ta duo xronia?

    bofu..3ereis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή