ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την Προσωρινή Γενική Συνέλευση του τμήματος στις 7.11.2012


Ανακοίνωση για την Προσωρινή Γενική Συνέλευση του τμήματος στις 7.11.2012


            Στην Γενική Συνέλευση του τμήματος παρευρέθη σύσσωμο το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου καθώς και κάποιοι φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος. Το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο και δεν άργησε να αποκτήσει παλμό και έντονες αντεγκλήσεις.

Απουσία θεμάτων Φοιτητικού Συλλόγου

            Αρχικά, από την ημερήσια διάταξη (θεματολογία) της ΠΓΣ απουσίαζαν ολικά τα θέματα του Φοιτητικού Συλλόγου, που είχε το Δ.Σ. να συζητηθούν.. Στην ημερησία διάταξη γράφτηκε ότι «δεν κατατέθηκαν» θέματα από το Φ.Σ.…κάτι στο οποίο αντιδράσαμε έντονα.

Σχολιασμός και κριτική της παρουσίας του τμήματος στην εκδήλωση με τίτλο "Σύρος χωρίς Πανεπιστήμιο"

            Στη συνέχεια, όπως έγινε λόγος και στην τελευταία Συνέλευση, οι εκπρόσωποι των φοιτητών σχολίασαν ως απαράδεκτη την παρουσία και παρουσίαση του Προέδρου κ. Γιάννη Δαρζέντα στην εκδήλωση. Ο κ.Δαρζέντας κάνοντας μια παρουσίαση του τμήματος παρουσία φορέων, εκπροσώπων, Προεδρείων Συλλόγων άφησε στο απυρόβλητο το Υπουργείο και την κυβέρνηση που με τις επιλογές της, υπό την πίεση της Τρόικα, έχει φέρει το σύνολο των ΑΕΙ και κατ' επέκταση το τμήμα σε άσχημη κατάσταση και αντί για τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων και το σχέδιο «Αθηνά» μίλησε τελικά περισσότερο για την αμφισβητουμένης σημασίας και σκοπιμότητας αξιολόγηση παρά για τα παραπάνω  Το Δ.Σ. εξέφρασε  την δυσαρέσκειά του, παραμένοντας όμως στο ύψος των περιστάσεων, σε συγκυρία όπου κάθε "εσωτερική" διαμάχη (φωνές-τραμπουκισμοί-αούα) θα είχε άσχημο αντίκτυπο στην κοινωνία και στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Χορηγίες θέσεων καθηγητών!!!

Σε κείμενο που κατατέθηκε από τον πρόεδρο του τμήματος στο περιφερειακό συμβούλιο  αναφέρεται στην δυνατότητα να δίνονται χορηγίες για θέσεις καθηγητών! Για αυτή την απαράδεκτη θέση που βάζει την ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα δεν υπήρχε καμία πρότερη συζήτηση στο τμήμα. Πρέπει το σύνολο του τμήματος να καταδικάσει αυτήν την αυθαιρεσία

Σίτιση

            Στο ζήτημα της Σίτισης, αφότου τα μέλη της ΠΓΣ ενημερώθηκαν ότι εδώ και μια εβδομάδα θρεφόμαστε με σούπα, δεν είχαν να δηλώσουν κάτι ουσιαστικό ή κάτι νέο… Μέλη δήλωσαν ότι είναι μαζί μας στο θέμα αυτό, αν και δεν μπορούν να κάνουν κάτι δραστικό, πέρα από το να μας προτείνουν να διερευνήσουμε περεταίρω το θέμα…

Εκλογή Προέδρου τμήματος με τις διατάξεις του νέου νόμου  4009

            Τέλος κατόπιν σφοδρής πίεσης μας το θέμα εκλογής Προέδρου του τμήματος με τον νέο νόμο 4009 βγήκε εκτός της Συνέλευσης. Ενώ με το παλιό νόμο οι εκπρόσωποι του τμήματος θα ήταν 6 ή 7 με το νέο θα είναι ένας (1). Θέσαμε ζήτημα μη εφαρμογής αυτού του «Δημοκρατικού» μέτρου (που καθιστά του φοιτητές διακοσμητικούς στην ΠΓΣ) και καταφέραμε να σπάσουμε την διαδικασία με αποτέλεσμα τελικά να μην συζητηθεί το θέμα Η εκλογή αυτή φιλοδοξεί να νομιμοποιήσει τον 4009 στο τμήμα μας. Έναν νόμο στον οποίο εδώ και ένα χρόνο αντιστεκόμαστε σθεναρά..  Για να διαφυλάξουμε την επιβίωση και αυτοδιαχείριση των ΑΕΙ της χώρας. Για να ορίσουμε εμείς το μέλλον μας.



Το Δ.Σ. του Φοιτητικού  Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου