ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Για τα προβλήματα διαβλητότητας της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Για τα προβλήματα διαβλητότητας της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Ο Σύλλογος ΔΕΠ  Πανεπιστημίου Αιγαίου καταγγέλλει ότι ενόψει των εκλογών για το Συμβούλιο Ιδρύματος την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου,  τα μέλη ΔΕΠ  την Τρίτη 30 Οκτωβρίου έλαβαν όχι ένα αλλά πλήθος μηνυμάτων με τους κωδικούς για την εκλογική διαδικασία - το κάθε μήνυμα περιείχε έναν άλλον κωδικό!  Το γεγονός της πολλαπλής αποστολής τέτοιων μηνυμάτων, η σύγχυση που δημιουργείται, η καταφανής δυνατότητα παρέμβασης στην όλη διαδικασία, αποδεικνύει ότι όχι μόνο έχουμε να κάνουμε με ένα διαβλητό σύστημα, αλλά πολύ περισσότερο με μια ηλεκτρονική παρωδία ψηφοφορίας που δεν προσφέρει καμιά εγγύηση απόρρητου της ψηφοφορίας, που δεν αποτρέπει την αλλοίωση των αποτελεσμάτων, που παραπέμπει στη χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας.

Όταν εμφανίστηκε το «τεχνικό πρόβλημα» στις εκλογές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, πριν από λίγες μέρες, οι διαχειριστές του προγράμματος ΖΕΥΣ μας διαβεβαίωναν ότι μετά την αποκατάσταση των τεχνικών προβλημάτων, δεν θα εμφανιστούν άλλα! Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχουν ήδη διαψευστεί!

Ως σύλλογος έχουμε δηλώσει την αντίθεσή μας στο θεσμό των Συμβουλίων Ιδρύματος, με όποιο τρόπο και εάν επιχειρηθεί η εκλογή τους, όπως και συνολικά στους νόμους 4009/11 και 4076/12. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ επιμένουμε σε αυτή τη θέση.  Καλούμε την Πρυτανεία να βάλει τέλος σε αυτή την παρωδία ψηφοφορίας ακυρώνοντας τη διεξαγωγή της. Καλούμε τους συναδέλφους να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους οποιαδήποτε "εκλογική διαδικασία" για την ανάδειξη των μελών των συμβουλίων. 

Τέλος καλούμε όλες και όλους στις συγκεντρώσεις την Παρασκευή 02/11/2012 στις 8.00 το πρωί στα νησιά:
στη Μυτιλήνη στο κτίριο Διοίκησης
στη Χίο στο κτίριο Μιχάλειο
στη Σάμο στο κτίριο της π. Εμπορικής Σχολής
στη Ρόδο στο κτίριο Κλεόβουλος
στη Σύρο στην αίθουσα Παρθενών

31 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου