ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Γενική Σύνέλευση την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο στις 19:00


Διαβάστε Περισότερα...


   Γενική Συνέλευση 

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο στις 18:00.



Εν μέσω της πενθήμερης απεργίας των καθηγητών μας (1-5 Οκτωβρίου), που υποστηρίξαμε, και σε μια προσπάθεια συντονισμού μας με τους καθηγητές και κλιμάκωσης των από κοινού κινητοποιήσεών μας αποφασίζουμε για νέες δράσεις.

Υποστηρίζουμε τα αιτήματα των ΔΕΠ καθηγητών μας και απαιτούμε άμεσα τις πιστώσεις για τους συμβασιούχους 407-καθηγητές μας ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του τμήματός μας ,η ομαλή λειτουργία του και να διασφαλίζεται το επίπεδο σπουδών μας.


εκ του Δ.Σ.


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης ΣΔΕΠ Π. Αιγαίου: Απεργία Διαρκείας


Διαβάστε Περισότερα...



ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

28 Σεπτεμβρίου 2012
Απεργία Διαρκείας






Ο Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου επιμένει στη συνέχιση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, με βάση τις διεκδικήσεις και το πλαίσιο που αποφασίσαμε στις προηγούμενες δύο Γενικές Συνελεύσεις 14/09 και 21/09. 










Αποφασίζουμε:

- Απεργία διαρκείας από Δευτέρα 1 Οκτωβρίου με νέα Γενική Συνέλευση για την εκτίμηση της πορείας του αγώνα την επόμενη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 12.00.

- Συντονισμό με τους φοιτητές, τους διοικητικούς, τους ΕΤΕΠ, τους ΕΕΔΙΠ, τους συμβασιούχους. Κοινές Συνελεύσεις, εκδηλώσεις,κινητοποιήσεις.

- Συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους ΔΕΠ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Συνάντησης στην κατεύθυνση της κοινής απεργιακής κλιμάκωσης.

- Εξώστρεφες δράσεις προς την κοινωνία, τους γονείς, τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Ζητούμε την άμεση σύγκληση έκτακτη Ανοιχτής Συνεδρίασης της Συγκλήτου για να συζητηθούν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Ανώτατη Εκπαίδευση.






Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση περί κατευθύνσεων και μαθημάτων επιλογής Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ώρα 21:00 μ.μ.


Διαβάστε Περισότερα...




 Ενημέρωση


 Την ερχόμενη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ώρα 21:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου συνάντηση για ενημέρωση περί κατευθύνσεων και μαθημάτων επιλογής 4ου-5ου έτους. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από φοιτητές μεγαλύτερων ετών άρα μπορεί να έρθει όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί αλλά και να ενημερώσει βάσει των εμπειριών του.
                                                     Ευχαριστώ πολύ!




Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Συμμετοχή του Φοιτητικού μας Συλλόγου στην Γενική Απεργία 26.9


Διαβάστε Περισότερα...




        Συμμετοχή του Φοιτητικού μας Συλλόγου στην Πορεία







Τώρα που οι φήμες δίνουν και παίρνουν,τώρα που το υπουργείο σχεδιάζει να βάλει λουκέτο και να συγχωνεύσει σχολές, είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ ,να αγωνιστούμε για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.




ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Για να δηλώσουμε την εναντίωσή μας σε όλα αυτά που έρχονται στην Παιδεία, στις μειώσεις ,στις περικοπές στους καθηγητές μας, σε καθετί που εναντιώνεται σε ένα καλό επίπεδο ζωής.










ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το κλείσιμο Τμημάτων ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ


Διαβάστε Περισότερα...






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με το κλείσιμο Τμημάτων του Ιδρύματος στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αθηνά», δηλώνει τα εξής:

  • Τα όσα ισχυρίζονται τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα είναι είτε εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα όσων τα συνέγραψαν, είτε αποτελέσματα διαρροών καθώς δεν προκύπτουν από έγκυρα δεδομένα, όπως άλλωστε και πλήθος άλλων με τα ίδια χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατά την τελευταία τριετία και έχουν διαψευστεί.

  • Τα δημοσιεύματα αυτά, παρά την αβασιμότητά τους, δημιουργούν ανησυχία στην κοινωνία και την πανεπιστημιακή κοινότητα και προκαλούν επομένως πραγματικά προβλήματα στα ελληνικά πανεπιστήμια.

  • Ζητά από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού καθώς και από την Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), σε κάθε περίπτωση να πάρουν θέση για το εν λόγω θέμα, το οποίο υπονομεύει το διάλογο που πρόκειται να ξεκινήσει για ένα ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό για την Ανώτατη Εκπαίδευση και προκαλεί ανησυχία στο προσωπικό, στους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στις οικογένειές τους.

  • Ζητά επίσης να σταματήσει η αυθαίρετη στοχοθέτηση δυναμικών Περιφερειακών Πανεπιστημίων, καθώς όπως έχουμε ήδη υπογραμμίσει, η συζήτηση για τη σύνθεση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, θα έχει νόημα μόνον εάν αφορά το σύνολο των ΑΕΙ της χώρας (Κεντρικά και Περιφερειακά), λαμβάνοντας υπόψη και τα χαρακτηριστικά της ίδρυσης και ανάπτυξής τους.

  • Τέλος, η Πρυτανική Αρχή σκοπεύει να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των θεσμικών και πολιτειακών εκπροσώπων της χώρας και του Αιγαίου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου επιτελεί υψηλό ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό έργο, συμβάλλοντας ουσιαστικά και στην περιφερειακή ανάπτυξη του Αιγαίου και αυτό θα συνεχίσει να πράττει.


Μυτιλήνη, 25/09/2012
Από την Πρυτανεία του Ιδρύματος

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πορεία του Φ.Σ. αύριο Τετάρτη 26.9


Διαβάστε Περισότερα...



 Πορεία του Φοιτητικού μας Συλλόγου αύριο Τετάρτη 26.9 στις 10:30 στο κτήριο Φρέρη.   




Ο Φοιτητικός Σύλλογος καλεί για συμμετοχή στην πορεία στα πλαίσια της γενικής πανελλαδικής απεργίας αύριο Τετάρτη 26.9.2012 στις 10:30 στο κτήριο Φρέρη.

Τώρα που οι φήμες δίνουν και παίρνουν,τώρα που το υπουργείο σχεδιάζει να βάλει λουκέτο και να συγχωνεύσει σχολές, είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ ,να αγωνιστούμε για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


Για να δηλώσουμε την εναντίωσή μας σε όλα αυτά που έρχονται στην Παιδεία, στις μειώσεις ,στις περικοπές στους καθηγητές μας, σε καθετί που εναντιώνεται σε ένα καλό επίπεδο ζωής.



Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Το Τμήμα μας και η Μάυρη Λίστα


Διαβάστε Περισότερα...



Για άλλη μια φορά δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" ,σχετικά με το πρόγραμμα ''Αθηνά'' στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Τα τελευταία 2-3 χρόνια βρισκόμαστε σταθερά ως τμήμα στην μαύρη λίστα των τμημάτων υπό τον κίνδυνο λουκέτου ή συγχώνευσης.Μπαίνουμε στην τελική ευθεία όπου το υπουργείο θα πάρει κάποιες αποφάσεις και οι φήμες όλο και γίνονται περισσότερες σε μια περίοδο όπου βομβαρδιζόμαστε από μέτρα και μειώσεις σε καθετί στο περιβάλλον μας. Το νέο μηχανογραφικό, του 2013, δεν θα περιέχει τα όποια τμήματα καταργηθούν ή συγχωνευθούν.Οι Διοικήσεις των Πανεπιστημίων και τα Προεδρεία των τμημάτων δεν φαίνεται να αντιδρούν.Μάλλον δεν ξέρουν τι να κάνουν ή νιώθουν ανίσχυροι μπροστά στην λαίλαπα των αναδιοργανώσεων, των μέτρων  και των περικοπών της μνημονιακής κυβέρνησης.




Ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ:

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Meetings


Διαβάστε Περισότερα...


 Συγκεντρώσεις για δημιουργία πανό και σχεδιασμού-οργάνωσης των δρασεών μας σχετικά με τις 13 διώξεις






Αύριο Δευτέρα 24.9 και ώρα 21:00  οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες για τις παρακάτω ομάδες δράσης παρακαλούνται να συγκεντρωθούν στο χώρο του Πανεπιστημίου (Κυλικείο).



  • Ομάδα δημιουργίας-υλοποίησης του πανό του Συλλόγου μας, για την Απεργία της Τετάρτη
  •  Ομάδα δράσης ,σχεδιασμού και οργάνωσης των δράσεών μας σχετικά με τις 13 διώξεις και την οργάνωση της εκδήλωσης υποστήριξης και διαμαρτυρίας.



 Διαδώστε και κοινοποιήστε..

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Διώξεις σε 13 συμπολίτες μας


Διαβάστε Περισότερα...




ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ . Την έντονη διαμαρτυρία του για τις 13 διώξεις που ασκήθηκαν (ανάμεσα σε αυτές και σε έναν φοιτητή) για όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη φιάσκο του π. πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Σύρο το Μάρτιο του 2011, εκφράζει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ασημάκης Πανσέληνος». 


Διαβάστε την ανακοίνωση: 
Το Μάρτιο του 2011, ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σύρο, προκειμένου να συναντήσει τις τοπικές αρχές. Η κίνηση έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα. Οι αντιδράσεις των πολιτών στη μνημονιακή πολιτική είναι έντονες και συνεχείς, τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος συναντούν την κοινωνική κατακραυγή,...
όποτε επιχειρούν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο. Ο τότε πρωθυπουργός επιχειρεί μια επικοινωνιακή ανατροπή του κλίματος πραγματοποιώντας μια επίσκεψη, η οποία θα μπορούσε να "γράψει ωραία" στις κάμερες, κατά τη διάρκεια της οποίας ίσως θα περίμενε τους ιθαγενείς να τον υποδέχονται ως ημίθεο, καθώς αυτός θα τους έταζε καθρεφτάκια και χάντρες. Καλού-κακού, η επίσκεψη δεν δημοσιοποιείται ιδιαίτερα, μην τυχόν και ενημερωθεί ο κόσμος.
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τιμώντας την παράδοση που θέλει την φοιτητική κοινότητα πρωτοπόρα σε πολιτική δράση, συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι έξω από τον τόπο συνάντησης του ΓΑΠ με τις τοπικές αρχές, ζητώντας κάτι απλό και προφανώς αποδεκτό σε μια δημοκρατική πολιτεία: Ζήτησαν να επιδώσουν δι' αντιπροσώπων τους ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό. Το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό και απέναντί τους παρατάχτηκαν τα ΜΑΤ. Αρκετοί Συριανοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, μαθητές και περαστικοί, αντιλαμβανόμενοι τι συμβαίνει συντάχτηκαν με τους φοιτητές και τελικά μια σημαντική μάζα πολιτών έμεινε εκεί διαμαρτυρόμενη ειρηνικά.
Η κατάσταση δεν μπορούσε πια να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά, οπότε η διαχείρισή της από την μεριά όσων στέκονταν απέναντι στους φοιτητές, τους μαθητές και τους πολίτες πέρασε στην τακτική της πρόκλησης. Τα ΜΑΤ ξεκίνησαν τη ρίψη κροτίδων και δακρυγόνων σε κάθε κατεύθυνση αδιακρίτως ακόμα και πάνω σε πολίτες, καφετέριες, καταστήματα τροφίμων κ.α.. Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους κατέληξαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα ή/και αναπνευστικά προβλήματα. Η πυκνότητα των χημικών ήταν πρωτόγνωρη, μετατρέποντας την κεντρική πλατεία σε θάλαμο αερίων. Ο κόσμος ήταν όμως αποφασισμένος να διαμαρτυρηθεί και επανερχόταν ειρηνικά εκεί που τα ΜΑΤ θα ξαναέριχναν τα δηλητήριά τους μέχρι το απόγευμα.
Τώρα, ενάμιση χρόνο μετά, η δικαιοσύνη ανοίγει το θέμα, καλώντας 13 συμπολίτες μας μεταξύ των οποίων και ένας τότε φοιτητής, νυν υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος, να "συζητήσουν" στο χώρο της αστυνομίας τα περιστατικά.
Θεωρούμε:
  • την εξέλιξη ως εκφοβιστική παρενόχληση των πολιτών,
  • ότι το πραγματικό αδίκημα εκείνης της ημέρας ήταν η αδικαιολόγητη χρήση βίας και χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ,
  • δημοκρατική ανεπάρκεια το γεγονός ένας ηγέτης να αρνείται να συναντήσει τους πολίτες από τους οποίους πηγάζει η εξουσία του,
  • αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται ενάντια σε μια πολιτική, την οποία θεωρούν λανθασμένη.
Θα συμπαρασταθούμε με κάθε θεμιτό τρόπο σε οποιοδήποτε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας που παρενοχληθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Θα συμπαρασταθούμε στους πολίτες και τους μαθητές της Σύρου που εκείνη την μέρα διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην πολιτική των δανειστών. Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας στη διαμαρτυρία.
Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου 'Ασημάκης Πανσέληνος'

Θέλουμε δωρεάν παιδεία !


Διαβάστε Περισότερα...



ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!


Η κυβέρνηση  με  την ψήφιση το καλοκαίρι του «βελτιωμένου» νόμου Διαμαντοπούλου  και με το σχέδιο Αθηνά (συγχώνευση σχολών στα πρότυπα του Καλλικράτη) έχει δείξει ξεκάθαρα την πρόθεση της να οδηγήσει σε διάλυση την Παιδεία . Συνεχίζει την πολιτική  του μνημονίου δηλαδή τη  λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων του συστήματος υγείας, τις  μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη (πετρέλαιο θέρμανσης, φάρμακα…). Παράλληλα κάνει χάρες και δώρα σε αυτούς που δημιούργησαν την κρίση, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους, ενώ παρέχει (…διακριτική) στήριξη στην Χρυσή Αυγή διότι ξέρουν ότι αυτά τα μέτρα είναι τόσο σκληρά και άδικα που χρειάζονται  ένα μπαμπούλα για να αποπροσανατολίσει και να φοβίσει όσους αντιστέκονται, σε αυτά, και όχι μόνο.
Στην παιδεία συγκεκριμένα η ψήφιση το καλοκαίρι των τροποποιήσεων στον νόμο Διαμαντοπούλου ρίχνει την ευθύνη για την διεξαγωγή των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης (που στο συνολο της η ακαδημαική κοινότητα απερριψε) στους πρυτάνεις εκβιάζοντας τα πανεπιστήμια ότι αν δεν γίνουν αυτές οι εκλογές οι προϋπολογισμοί για το 2013 θα μπουν στο πάγο. Τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με την μείωση των μισθών των καθηγητών δικαίως έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των μελών ΔΕΠ που έχουν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις τις οποίες στηρίζουμε απόλυτα και θεωρούμε ότι είναι η αρχή ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου.
Το άλλο μεγάλο θέμα που αφορά το τμήμα μας είναι οι αλλαγές στα δικαιώματα σίτισης. Μας ζήτησαν να καταθέσουμε δικαιολογητικά ώστε να δοθεί κάρτα σίτισης για την λέσχη όμως θα δοθούν 85 κάρτες μόνο. Τις κάρτες θα πάρουν οι πιο φτωχοί …ταπεινωμένοι και καταφρονημένοι, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώνουν 3 € την ημέρα. Υποτίθεται ότι ο αριθμός προκύπτει από το πλήθος αυτών που σιτίζονταν την προηγούμενη χρονιά. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός φοιτητών κάθε μήνα σιτίζεται στην λέσχη, κάποιοι καθημερινά, άλλοι λιγότερο ή περισσότερο περιστασιακά. Ουσιαστικά με αυτό το μέτρο θα αποκλειστεί ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών από την σίτιση. Με βάση όσων μας έχουν ενημερώσει γίνεται φανερό ότι τα κονδύλια στην ουσία δεν έχουν αλλάξει, η ουσία  των μέτρων είναι ότι σε περίπτωση που πολλοί φοιτητές κατά την διάρκεια της χρονιάς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά (κάτι πολύ πιθανό) δεν θα μπορούν να καταφύγουν στη λύση της λέσχης.Θεωρούμε ότι τα μέτρα αυτά αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της δωρεάν σίτισης καθώς ακόμα και για αυτούς που δεν πηγαίνουν συχνά, η λέσχη είναι η έσχατη λύση, ξέρουμε πως ακόμα και αν το πορτοφόλι μας είναι άδειο δεν θα πεθάνουμε κιόλας από την πείνα. Ακόμα. είδαμε φέτος η βάση του τμήματος να πέφτει και οι λόγοι σχετίζονταν περισσότερο με την οικονομική ανασφάλεια που συνεπάγεται οι σπουδές στην επαρχία και ειδικά σε ένα νησί. Με δεδομένη την γενικότερη κατάσταση είναι προφανές ότι ένα όλο και μεγαλύτερος αριθμός μαθητών θα διστάζει να επιλέξει την Σύρο καθώς δεν θα υπάρχουν ούτε παροχές σίτισης αλλά και φυσικά στέγασης οδηγώντας ουσιαστικά σε πτώση του επιπέδου των σπουδών.
Θεωρώντας πως είναι εφικτό από κάθε άποψη απαιτούμε να μην εφαρμοσθεί το σύστημα της κάρτας και να μπορούν να χρησιμοποιούν την λέσχη όσοι την έχουν ανάγκη. Ζητάμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, το χρέος να πληρώσουν όσοι το δημιούργησαν.



Φ.Σ. Τ.Μ.Σ.Π.Σ.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012


Διαβάστε Περισότερα...

                                      John God





Γνωστοί άγνωστοι χθες ημέρα Τρίτη 18.9  μοίρασαν αυτοκόλλητα ( stickers ) του αγαπημένου μας "αφεντικού" και Προέδρου μας Γιάννη Δαρζέντα.Τα αυτοκόλλητα έγιναν ανάρπαστα από την πρώτη κιόλας στιγμή κυκλοφορίας τους.Πλέον κοσμούν τετράδια φοιτητών, laptops, θρανία, πόρτες αιθουσών διδασκαλίας κλπ. Και νέα παρτίδα των ίδιων αυτοκολλήτων θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε όλους σας.Υπομονή λοιπόν.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Απολογισμός προχθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού μας Συλλόγου


Διαβάστε Περισότερα...

Απολογισμός προχθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού μας Συλλόγου


Προχθές ημέρα Τετάρτη 12.9 στο αμφιθέατρο της σχολής πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού μας Συλλόγου..
Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν κυρίως αυτά της απεργιακής κινητοποίησεις των καθηγητών μας και της επικρατούσας κατάστασης στα ΑΕΙ , πρόταση και ψήφιση των δικών μας δράσεων στην ίδια βάση , η διακοπή της δωρεάν σίτισης και οι 13 διώξεις από την πλευρά της αστυνομίας για την διαμαρτυρία του ΓΑΠ.

Αναλυτικά :

Απεργιακές κινητοποίησεις των καθηγητών μας και της επικρατούσας κατάστασης στα ΑΕΙ

Όπως προέκυψε και μέσα από την ανακοίνωσή τους οι καθηγητές μας οδηγήθηκαν σε τέτοιου είδους δράσεις καθώς βλέπουν να εξευτελίζεται ο ρόλος τους ως ακαδημαϊκοί μέσα σε μια Παιδεία που καταρρέει λόγω συγκεκριμένων πολιτικών που έχουν στοχοποιήσει τον κλάδο και τον βλάπτουν σοβαρά.Συνολικά υπήρξε κατανόηση και έγινε μια περιγραφή της κατάστασης όσον αφορά τα οικονομικά αλλά και θεσμικά των ΑΕΙ.

Πρόταση και ψήφιση για το ποια κατεύθυνση θα έχει η δράση/δράσεις μας σχετικά με τα παραπάνω και ανάγκη υποστήριξης των καθηγητών μας


Στο παρόν θέμα υπήρξε έντονη συζήτηση .Σαφώς το κλίμα ήταν θετικό και το σύνολο της Συνέλευσης αναγνώρισε την ανάγκη για υποστήριξη των καθηγητών μας.
Συγκεκριμένα η συντριπτική πλειοψηφία τόνισε την σημασία της υποστήριξης των καθηγητών μας, σε συνδυασμό όμως με την άμεση συνεργασία μας και από κοινού συννενόησης για περαιτέρω δράσεις.Ακόμη υπήρξαν οι προτάσεις της αποχής μας, τις ημέρες που θα αποφάσιζαν να κινητοποιηθούν οι καθηγητές μας καθώς και το να κάνουμε τίποτα.
Παρακάτω τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψήφισης: ( σκορ )

Υπέρ στήριξης απεργίας και κάλεσμα σε συντονισμό ( Ψήφοι 70 )
Υπέρ της αποχής κατά τη διάρκεια της απεργίας ( Ψήφοι 4 )
Υπέρ καμιάς δράσης ( Ψήφοι 4 )



Την διακοπή της δωρεάν σίτισής μας

Σε αυτό το θέμα παρουσιαστήκαν από το σώμα δυο οπτικές.Πρώτον ότι είναι μια κίνηση-πλήγμα για τους φοιτητές καθώς πλέον το κράτος δεν παρέχει στο συνολό μας δωρεάν σίτιση και από την άλλη ότι ίσως να είναι μια κίνηση σωστή η οποία θα πετύχει εξοικονόμηση εντός του Πανεπιστημίου.Ακόμη η συζήτηση επεκτάθηκε στην δυνατότητα εξεύρεσης ενός άλλου μοντέλου σίτισης ώστε να καλυφθούν συνολικά όλες οι ανάγκες μας αλλά και στο ότι υπάρχει περίπτωση η λέσχη να μας καλύπτει ικανοποιητικά.Υπενθυμίστηκε και χθες πως έχει η διαδικασία με τις 85 κάρτες δωρεάν σίτισης και κατόπιν στους μη διακαιούχους 3 ευρώ ημερησίως για το πακέτο των τριών γευμάτων.Προθεσμία υποβολής των δηλώσεων 17.9.2012. Τα απαραίτητα διακιολογητικά θα τα βρείτε εδώ : ( http://www.aegean.gr/aegean/greek/people/students/stsitisi.htm )
Συμφωνήθηκε να επανέλθει τις επόμενες μέρες το θέμα στη συνέλευση γνωρίζοντας περισσότερα για την πορεία και τον αριθμό των δηλώσεων και έχοντας γνώση σχετικά με τα συμβόλαια και τις συμφωνίες που έχουν γίνει μεταξύ εταιρίας και πανεπιστημίου.


Τις 13 διώξεις που έχουν γίνει από την πλευρά της αστυνομίας

Σχετικά με τις διώξεις που έγιναν κατά ( μαθητών-φοιτητών-εργαζομένων-πολιτών) με αφορμή τα γεγονότα που προκλήθηκαν κατά την επίσκεψη του ΓΑΠ στο νησί όπου τότε ο σύλλογός μας πρωτοστάτησε στην τότε διαμαρτυρία εκφράστηκε έντονη διάθεση να οργανωθούμε γύρω από αυτό οργανώνοντας κάποια δράση όπως διαμαρτυρία και ενημέρωση ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από το θέμα μετά το πέρας της εξεταστικής.Σημειώθηκε μια επιφύλαξη από μέλος της Συνέλευσης λέγοντας ότι τότε συγκεκριμένα άτομα έδρασαν προκλητικά από πλευράς των διαδηλωτών.Η απάντηση μας είχε να κάνει με τα γεγονότα ως γεγονότα ,την άνανδρη απειλή του επικεφαλής "Θα τα κάνουμε μπουρδέλο" καθώς και τις απρόκλητες αρχικές επιθέσεις των "ανδρών" των ΜΑΤ.

Τέλος ακολούθησαν θέματα ενημερωτικού κυρίως χαρακτήρα όπως ( κτήρια λέσχης και καζίνου κλπ )

Λόγω πλήθους θεμάτων κάποια παραλήφθηκαν και θα συζητηθούν σε επόμενη συνέλευση.
Αυτά είναι :Συζήτηση σχετικά με την θέση-δυναμικότητα του Δ.Σ και γενικότερα του Φ.Σ. και ενημέρωση για τα διαδικαστικά του Συλλόγου

εκ του Δ.Σ.